Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Chris Cooper: „Așteptam cu nerăbdare acest prim meci oficial”

Chris Cooper: „Așteptam cu nerăbdare acest prim meci oficial”

Primul trofeu al sezonului va fi disputat între CSM CSU Oradea și BC CSU Sibiu. Meciul din SuperCupa României va avea loc astăzi, 5 octombri, de la ora 18:30, în Arena Antonio Alexe.

Înaintea jocului care va oferi primul trofeu al sezonului, Chris Coooper a oferit un interviu în exclusivitate pentru site-ul nostru, în care vorbește despre presezonul echipei sale, modul în care s-a schimbat BC CSU Sibiu pentru acest sezon dar și despre duelul cu CSM CSU Oradea.

Cum a decurs presezonul pentru voi, sunteți pregătiți de startul noului sezon?

Presezonul a fost unul bun pentru echipa noastră. Am creat legături între noi, am învățat unul despre celălalt și an am jucat meciuri împotriva unor echipe bune. Am fost în Letonia pentru două săptămâni, care au fost foarte intense. Când ne-am întors în România am jucat un turneu amical la Timișoara și am încheiat cu turneul de acasă. Cred că întregul presezon a fost bun pentru echipă și a fost exact ceea ce aveam nevoie pentru a ne pregăti pentru startul sezonului regulat din campionat și FIBA Europe Cup.

Cum arată BC CSU Sibiu, după transferurile din vară?

Am adăugat în echipă niște băieți extraordinari și talentați, de asemenea. Cunosc foarte bine jocul și sunt jucători excelenți atât pe parchet cât și în afara lui. Suntem o echipă puternică și cred că vom avea un an bun și puternic.

Primul meci oficial al sezonului pune pe masă și primul trofeu, cum vezi joc?

Așteptam cu nerăbdare acest prim meci oficial. Este un trofeu pentru care putem lupta încă la începutul sezonului și vom da tot ce avem mai bun pentru a încerca să-l câștigăm. Va fi o partidă dificilă ca întotdeauna când am jucat împotriva Oradiei. Cred însă că dacă ne vom face jocul și vom fi puternici pentru 40 de minute, vom fi bine.

Crezi că aveți un avantaj în fața Oradiei pentru că-i cunoașteți mult bine, după ce au făcut puține transferuri în vară?

Îi cunoaștem foarte bine și știm și ce jucători au. Au o echipă bună și joacă bine colectiv. Tocmai pentru că-i cunoaștem trebuie să fim pregătiți de joc sută la sută.

Devine Sibiu vs Oradea o mare rivalitate în baschetul românesc?

Cred că a început să fie un duel puternic de fiecare dată când ne întâlnim. Lucru pozitiv pentru ambele cluburi, fani și baschetul românesc. Suntem două cluburi care ne respectăm reciproc și ne bucurăm să jucăm una împotriva celeilalte.

Care sunt obiectivele pentru acest sezon competițional?

Obiectivele noastre sunt de a avea un sezon de succes și să câștigăm trofee. Vrem să realizăm mai multe decât am făcut-o în sezonul precedent. Așteptăm cu nerăbdare provocarea și suntem încântați de noul sezon.

Ce părere ai despre baschetul românesc, mai ales că ești unul dintre cei mai vechi străinicare evoluează în România?

Cred că baschetul din România a crescut în ultimii ani. S-a consolidat atât cu jucători autohtoni cât și cu străini din alte țări. Cred că nivelul va deveni din ce în ce mai bun în viitor.

foto: BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii