Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Clujul a dominat Sibiul la toate capitolele

Costin Marinescu

Costin Marinescu
22.01.2011

Pentru fanul neutru partida dintre U Mobitelco Cluj Napoca şi CSU Atlassib Sibiu a fost departe de un derby pe măsura orgoliilor suporterilor celor două formaţii.

Rezultatul partidei a transformat emoţia întâlnirilor din sezoanele trecute în simplă nostalgie în sufletele fanilor sibieni dar a adus şi dezamăgirea pentru modul în care favoriţii lor au ales să se prezinte pe teren.

Victoria Clujului este de necontestat, elevii lui Ţenter controlând jocul de la un capăt la celălalt. Chiar şi sfertul 3, în care prestaţia de one man show  a lui Seals autor a 17 din cele 27 de puncte ale echipei sale a reaprins speranţa pe banca oaspeţilor, a fost câştigat tot de clujeni.

Krstanovic&Co s-au impus la toate capitolele statistice cu excepţia procentajului la aruncările libere şi a mingilor pierdute.

Clujenii au marcat peste 60% din aruncările de 2 puncte, dominând jocul din spaţiul de 3 secunde. Clujul a înscris 40 de puncte din căciulă graţie atât jocului foarte bun făcut de pivoţii săi cât şi pătrunderilor făcute de fundaşi. Niciunul dintre jucătorii mari ai Sibiului nu i-au putut apăra pe Krstanovic şi Thompson cum nici fundaşii sibieni nu au avut vreo şansă în faţa lui Cuic şi Dykes.

Harrison şi Herndon au fost apatici în mare majoritate a timpului petrecut pe teren, Crăciun nu este cunoscut pentru jocul său sub panou iar Markovic, un jucător care a coborât deseori cu omul pe care îl apăra până sub coş a acumulat destul de repede 3 greşeli personale şi a ales să joace cu mai multă precauţie.

De partea cealaltă Sibiul a marcat doar 19 puncte din apropierea panoului clujean. Imprecizia aruncărilor s-a datorat atât apărării individuale a Clujului cât şi a celei zonă pe care Sibiul a ales să o atace doar cu aruncări de la mare distanţă care nu şi-au atins ţinta decât în 26% din cazuri.

Un alt capitol care a contat în stabilirea câştigătoarei a fost cel al mingilor pierdute. Şi nu mă refer neapărat la simpla statistică ci la punctele pe care echipa adversă le-a marcat în urma unor astfel de greşeli. Astfel Clujul a avut 11 mingi pierdute din care Sibiul nu a marcat nici măcar un punct în timp ce oaspeţii au pierdut 21 de mingi transformate la capătul celălalt al terenului în 18 puncte.

De asemenea contraatacul a fost inexistent pentru Atlassib care nu a marcat niciun punct dintr-o astfel de acţiune. 

La final rămâne o partidă pe care ambele echipe vor trebui să o uite repede. Sibiul deoarece gândul la o asemenea prestaţie te poate duce în depresie iar Clujul pentru că dacă va confunda o victorie facilă într-un meci al orgoliilor cu excelenţa în baschet se va trezi din nou la finalul campionatului doar pe locul 2.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii