Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Costel Moscalu: „Gorjenii au trebuit ajutaţi în meciul împortiva noastră de arbitraj”

Ioana Ardereanu

Ioana Ardereanu
16.04.2011

Costel MoscaluDupă o victorie surpinzătoare în fața Energiei Rovinari, pe terenul gorjenilor, Politehnica Iași nu a mai reușit să se impună și în cel de-al doilea meci din cadrul playout-ului, fiind înfrânți cu scorul de 108-100. Antrenorul grupării ieşene, Costel Moscalu, a declarat însă că nimic nu este decis, avertizându-i, mai mult sau mai puțin, pe gorjeni, că alta va fi situația la Iași. De asemnea el a vorbit și depsre situația actuală a Energiei, afirmând că locul grupării antrenorului Nikolic nu ar fi trebuit să se afle în playout.

Ce impresie v-au lăsat cele două meciuri disputate la Târgu-Jiu?
Eu sunt de părere că jucătorii Energiei nici nu s-au pregătit pentru meciurile cu echipa mea. Tocmai de aceea le-am zis băieților că trebuie să facem ceva încât să câștigăm miercuri, dar și joi. În urma a ce s-a întamplat în primul meci, cu siguranță am vrut să învingem și în cel de-al doilea, dar Târgu Jiu, recunosc, a trebuit ajutat aseară. Cine știe, cred că înțelege. Deci, gorjenii au trebuit ajutaţi în meciul împortiva noastră de arbitraj.

Credeți că Energia nu putea câștiga fără arbitraj?
Nu. Nu aveau cum. Ca atare o să vedeți luni, marți, când o să vină la Iași, unde o să fie cu totul și cu totul altceva, nu cum am fost amenintați că vor câștiga pe terenul nostru. E greu, deși ei au o echipă extraordinară. Eu unul, dacă aveam această echipă, nu ajungeam în playout. Pentru mine este ultima șansă și tocmai de aceea m-am și agățat de ea, pentru că mie îmi este mult mai greu să mă bat la retrogradare, decât Târgu-Jiului. Am reușit victoria de miercuri, de care clar mă voi agăța și pe care trebuie neapărat să o fructific.

Ce așteptari aveți de la meciurile de pe teren propriu?
Trebuie să mă repet spunând că dacă am câștigat un meci aici, asta înseamnă că noi la Iași trebuie să câștigăm ambele partide.

Credeți că atât antrenorul cât și jucătorii Energiei v-au sfidat?
Nu e vorba de sfidare, însă clar, Târgu Jiu este cotată mult mai bine, din toate punctele de vedere ca și condiții, buget, salarii, pe când noi suntem doar un club universitar și normal că ne este mai greu. Cu toate acestea am reușit să câștig un meci aici și asta înseamna enorm de mult atât pentru mine, cât și pentru jucătorii mei.

Cei de la Energia amenință că vor câștiga cel puțin un meci la Iași...
E normal. La ce au ei, trebuie să facă ceva. La condițiile pe care le are, Târgu Jiu nu trebuia să ajungă aici în primul rând, dar o să vedem ce o să se întâmple.

A reprezentat absența lui Darby un avantaj pentru echipa dumneavoastră?
Cu siguranță! Darby este unul dintre cei mai buni jucători din țară, după părerea mea, deci lipsa lui s-a simțit.

Dacă s-ar întâmpla un miracol și Darby ar reveni în meciurile de la Iași?
Avem mai multe biserici la Iași. Poate Dumnezeu o să-l ajute.

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Târgu Jiu alin67 :

    declaratii razboinice
    In loc sa-si vada de treaba lui si sa fie multumit ca a castigat un meci si ca salvarea a devenit posibila datorita accidentarii lui Darby si a greselilor antrenorului Nikolic, se apuca sa dea declaratii razboinice si sa sa acuze arbitrajul.Daca acesta a fost arbitraj impotriva echipei sale ce sa mai zica alte echipe? Asa se intampla cand tratezi cu superficialitate meciurile. Acum se considera echipa buna,cand ei nu joaca decat la noroc,cu aruncari de trei din toate pozitiile normale si anormale,cu jucatori gen Anghel si Marinkovic,care au facut meciurile vietilor lor si se pot retrage in glorie si cu un Dawson, jucator bun,uneori foarte bun, dar care mereu cauta scandalul si irita(incita) jucatorii adversi pentru a-i "scoate din mana". De altfel,scandalul de anultrecut de la Tg-Jiu,intre jucatorii Energiei si cei de la Gladiator,de la el a inceput,"lucrand" la asta atat in primul meci,cat mai ales in al doilea.

    cu 13 ani în urmă (16.04.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii