Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Le-am promis jucătorilor că dacă intrăm în play-off o să petrec alături de ei”

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
03.04.2011

CS Municipal Oradea a obţinuă în faţa celor de la CS Otopeni poate cea mai importantă victorie din toate de până acum. Rezultatul pozitiv înregistrat, la scorul de 70-47, asigură echipei de pe Crişul Repede locul opt în clasamentul Diviziei A şi totodată un bilet spre play-off. Tehnicianul de pe banca formației orădene, Cristian Achim, a declarat la finalul partidei că nu se aştepta la o victorie atât de lejeră în faţa unei echipe ca CS Otopeni care de-a lungul campionatului a dovedit că are puterea de a întoarce rezultatele în favoarea sa.

A fost puţin mai uşor decât mă aşteptam. Am avut emoţii uriaşe, dar fireşti înaintea unui meci decisiv. Poate este şi mai frumos aşa, să obţi calificarea în ultimul meci, în faţa propriilor suporteri. Ne-am apărat bine, probabil Otopeniul a fost copleşit de miză mai mult decât noi. Cifrele spun totul legat de apărare, am primit doar 47 de puncte, în condiţiile în care Otopeniul e o echipă care marchează mult, care a întors foarte multe rezultate. Este o echipă extrem de imprevizibilă care poate câştiga la oricine, dar şi ei pot acea meciuri mai puţin reuşite. Astăzi a fost care pe care. Eram încrezător, mai încrezător decât în alte meciuri, dar mă temeam de o surpriză neplăcută. La pauza mare le-am spus jucătorilor că nu e momentul să ne relaxăm şi că aş vrea să câştigăm sfertul trei, chiar la un punct, dar să-l câştigăm noi. Mi-a fost teamă ca Otopeniul să nu întoarcă rezultatul cum a făcut-o în meciul cu Steaua când au revenit fiind conduşi la 16 puncte....Le-am promis jucătorilor că dacă intrăm în play-off o să petrec alături de ei

Antrenorul Oradiei nu a ezitat să se gândească şi la ce s-ar fi putut întâmpla dacă echipa sa ar fi făcut un singur pas greşit în plus:

Nu am avut niciun meci pierdut dintre cele în care am plecat ca şi favoriţi. Un singur accident de acest gen însemna să ratăm calificarea în play-off. Am avut chiar şi 3-4 meciuri în care am răsturnat calculele hârtiei. Nu am avut niciun joc foarte slab, dar vă daţi seama ce ar fi însemnat să avem un singur accident şi să fi pierdut play-off-ul.

Achim a ţinut să mulţumească tuturor celor care au contribuit la această reuşită a CSM-ului de a obţine calificarea în play-off. Felicitaţi au fost în primul rând jucătorii, principalii actori ai partidei, precum şi tribunele care meci de meci au fost alături de favoriţii lor:

Băieţii au fost minunaţi, concentrarea lor a fost deosebită. Mă bucură faptul că ceea ce am încercat înainte să facem, atât din punct de vedere tactic cât şi psihologic, s-a realizat. Vreau să le mulţumesc şi lor. Ei sunt principalii artizanii ai tuturor victoriilor până la urmă. Antrenorul are datoria doar să pregătească şi să aducă jucătorii într-o formă sportivă foarte bună, dar valoarea lor este una de admirat. Aş vrea să mulţumesc încă o dată publicului care a fost fabulos ca de altfel în ultimele dăţi. Mă bucur foarte tare ca sunt alături de noi şi sincer vă spun ca publicul din Oradea începe să facă diferenţa în anumite jocuri.

Victoriile obţinute de echipa orădeană odată cu începerea şi desfăşurarea campionatului au stârnit şi dorinţa calificării în play-off. La o comparaţie între actulaul sezon şi cel precedent, antrenorul lui CSM nu a putut să nu remarce evoluţia în joc si rezultate ale elevilor săi:

La începutul sezonului noi nu am avut ca obiectiv play-off-ul, dar odată cu rezultatele bune care au venit am început să ne gândim şi la play-off. Am făcut un campionat mai bun decât cel precedent, am fost mai constanţi, am jucat mai bine, am avut mai multe realizări printre care aducerea publicului la sală, care este esenţială. Am reuşit sezonul acesta 17 victorii. Anul trecut cu 16 victorii Piteştiul se afla pe locul 6.

Achim a vorbit şi despre efectul pe care aducerea sârbului Bosko Stojakovic a avut-o asupra echipei sale. Chiar dacă a fost adus la CSM în calitate de al şaselea stranier, Stojakovic a contribuit la creşterea competitivitâţii între jucătorii de altă naţionalitate, fapt care l-a readus în joc pe americanul Tyronn Mitchell, acesta confruntându-se la un moment dat cu o cădere a nivelului de joc:

Aducerea lui Bosko Stojakovic a constituit un punct cheie în rezultatele noastre bune de final. Schimbarea echipei noastre a fost una evidentă. Şi sincer, mă felicit, schimbarea aceasta a fost de un impact psihologic major. În plus, este un jucător foarte bun şi un caracter cu totul şi cu totul deosebit, este primul care practic îi susţine pe jucătorii care joacă în faţa lui. Pentru asta şi pentru felul cum se pregăteşte am tot respectul faţă de el. Din păcate nu a apucat să joace foarte mult datorită revenirii în joc a lui Mitchell şi Mandic. Să nu îi mai fi folosit pe aceştia din urmă ar fi însemnat să îi scot din forma sportivă pe care eu mi-o doream. Totuşi aducerea lui Stojakovic ne-a ajutat enorm de mult. Una dintre cheile succesului nostru este şi atmosfera bună de la vestiar, dar aici a contribuit şi grija noastră de a alege la echipă doar jucători care să nu fie problematici.

CS Municipal Oradea va aborda play-off-ul de pe poziţia a şasea a clasamentului, aşadar în primul tur vor da piept cu ocupanta locului trei, Gaz Metan Mediaş. Referitor la play-off, Achim a recunoscut că şi-ar fi dorit să jocace cu cei de la ”U” Mobitelco Cluj ca adversar şi totodată a dorit evitarea campioanei CSU Ploieşti:

Eu mi-aş fi dorit Clujul în play-off pentru că este un oraş de baschet şi e o mare plăcere să joci acolo şi mi-am dorit să evităm Asesoftul, în rest nu mai contează că e Steaua, Mediaş sau Mureş. Nu aş vrea să transformăm această calificare în play-off într-o sărbătoare mai mult decât este cazul. Eu, personal, cât şi jucătorii vom încerca să ne jucăm şansa. Mediaşul e clar favorită, este o echipă foarte bună. Au nişte jucători formidabili. Vom avea nişte meciuri grele cu ei. S-ar putea să le punem totuşi probleme. Ei nu au câştigat uşor niciun meci aici.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii