Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Ne dorim o participare cât mai lungă în cupele europene”

Cristian Achim: „Ne dorim o participare cât mai lungă în cupele europene”

Miercuri, 11 decembrie, CSM CSU Oradea se deplasează pe terenul lui U-BT Cluj-Napoca pentru un meci din cadrul primei etape a fazei secunde din FIBA Europe Cup. Campioana României s-a calificat mai departe dintr-o grupă în care se mai aflau Bascesehir College, Fribourg Olympic și BC CSU Sibiu, vicecampioana României.

Înainte de începerea grupelor principale, Cristian Achim a oferit o declarație în care a punctat obiectivul trupei pe care o conduce. De asemenea, tehnicianul Leilor-Roșii a mărturisit care este handicapul major cu care echipa sa se confruntă.

Am spus-o de la începutul sezonului: indiferent dacă pe plan intern vom avea de suferit, ne dorim o participare cât mai lungă în cupele europene. Ne-am asumat acest lucru. Sigur că va fi foarte complicat deși noi avem un handicap major din cauza curselor de pe aeroportul din Oradea, care nu există. La noi, fiecare deplasare este mai lungă, pe un fir, cu 6 ore, deci cu 12 ore în total. Lucru care, credeți-mă, contează enorm. Eu știu acest lucru de când am jucat acel sezon, cel mai lung posibil în grupele Champions League. Atunci am avut același handicap, iar asta se transformă în ceva groaznic. Orice deplasare faci trebuie să pleci din Budapesta sau din București. Dacă pleci din Budapesta la ora 8, ai pierdut o noapte înainte. Deci, avem acest handicap dar tot eu am spus-o, noi ne-am dorit-o și nu trebuie să ne plângem. Ne-am dorit cupele europene, noi am vrut să avansăm din grupe, noi încercăm să facem tot ce depinde de noi pentru a merge mai departe, deci nu avem voie să ne plângem. Este ritmul în care jucăm, trebuie să o luăm ca atare, pur și simplu. Trebuie să încercăm să mergem cât mai departe. Chiar dacă în acest moment nu mai există echipe slabe, iar acest lucru este clar, indiferent în ce grupă am fi picat. Ne dorim să încercăm să mergem cât de departe putem și probabil că și Clujul își dorește asta. Ar fi minunat dacă am merge amândouă, sincer vă spun, pentru baschetul românesc.”

La fel ca în faza precedentă, CSM CSU Oradea a nimerit într-o grupă cu o altă formație din România. Antrenorul Oradiei susține că acest aspect este un avantaj foarte mare, din punct de vedere al deplasărilor.

Din acest punct de vedere, este un mare avantaj. De pildă, acum, pentru că noi jucăm cu Clujul, am evitat Enisey, am evitat Siberia. Sunt două zile dus, două zile întors, am vorbit cu oamenii de la Cluj. Ei nu au avut acele 6 ore în plus pe fiecare fir pe care le-am fi avut noi. Ar fi fost groaznic, drept să vă spun. Asta este un avantaj pentru noi, eu recunosc. Una dintre deplasările acele lungi am evitat-o. E mare lucru.”

În concluzie, Cristian Achim a prefațat confruntările din FIBA Europe Cup, spunând că elevii săi se vor mobiliza mult mai ușor ca în campionat.

„Va fi interesant. Avem echipa din Israel care este fabuloasă, are niște jucători excepțional de buni. Acolo este un jucător care a jucat 300 de meciuri în NBA (n.r. Daequan Cook), deci va fi foarte interesant. Dar, pe de altă parte, este o provocare. Eu întotdeauna, ca antrenor, mi-am dorit să avem parte de astfel de întâlniri. Și jucătorii se mobilizează mai bine. Mie aici, în campionat, mi-e greu să îi mobilizez. Nu o să-mi fie greu să îi motivez cu Ironi, de exemplu. Cu Dinamo, da, îmi este foarte greu să îi mobilizez.”

Disputa dintre U-BT Cluj-Napoca și CSM CSU Oradea are loc miercuri, 11 decembrie, de la ora 19:00, în direct la Digisport și pe canalul de Youtube al FIBA.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii