Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Mâinea: „Toată lumea are în gând obținerea victoriei în ambele meciuri”

Cristian Mâinea: „Toată lumea are în gând obținerea victoriei în ambele meciuri”

Baschet Club Athletic Constanța va disputa primele partide din sezonul 2020-2021 al Ligii Naționale împotriva echipelor din Miercurea Ciuc și din Focșani. Acestea vor avea loc pe terenul grupării de la malul mării în perioada 22-23 decembrie.

Componentul formației constănțene, Cristian Mâinea, a răspuns câtorva întrebări venite din partea site-ului nostru înaintea debutului în actuala stagiune a campionatului.

Cum vă simțiți după experiența cu virusul COVID-19?

„Am avut norocul să nu avem cazuri grave în echipă, iar ăsta a fost un semn bun. Din fericire nu am avut probleme care să ne pună în pericol sănătatea.”

Cât de bine ați reușit să vă pregătiți în ultimele săptămâni?

„A fost o perioadă foarte dificilă în care am încercat să ne revenim la forma inițială, dar încă mai avem de lucrat. Avem noroc că în această echipă există un preparator fizic (Ivanovici Bogdan) care după această perioadă nefericită a avut grijă să ne recuperăm și să ajungem fiecare la forma benefică pentru a face față la primul turneu pentru noi.”

Care sunt gândurile voastre înaintea turneului LNBM de pe teren propriu?

„Ne dorim să începem sezonul cu dreptul. Având în vedere că jucăm pe teren propriu toată lumea are în gând obținerea victoriei în ambele meciuri.”

Ce părere ai despre adversarii pe care îi veți întâlni în aceste zile? Ați reușit să îi studiați în detaliu?

„Cunoaștem deja echipele, cu una dintre ele am și jucat și consider că sunt adversari puternici, dar nu de neînvins. Având în vedere că cele 2 echipe au disputat deja primul turneu din LNBM, am urmărit meciurile jucate și ne-am format o părere despre aceștia.”

Acesta va fi primul turneu al sezonului din campionat pentru voi. Crezi că aveți un dezavantaj major în aceste meciuri pentru că vă lipsește ritmul de joc? 

„Din punctul meu de vedere pauza pe care am avut-o nu trebuie gândită ca pe un dezavantaj, fiind primele meciuri ale noastre din campionat trebuie sa arătăm tot ce putem. După mai bine de o lună de când nu am mai avut meciuri, se simte lipsa ritmului de joc, dar ne dorim ca acest lucru să nu reprezinte un inconvenient în meciurile ce vor urma.”

Ce ați învățat din meciurile jucate în Cupa României?

„Meciurile disputate în cupă au fost o lecție pentru noi care ne-a făcut să realizăm că putem juca cu orice echipa din LNBM de la egal la egal. Avem multe lucruri de arătat, la fel cum am jucat în ultimul meci din cupă în care am reușit să aducem victoria. A fost un progres de la un meci la altul și asta s-a văzut.”

Gladiatorii din Tomis vor juca împotriva celor de la CSM Miercurea Ciuc astăzi, 22 decembrie de la ora 19:00. Confruntarea poate fi urmărită pe FRB TV sau pe pagina de Facebook a clubului din Constanța.

*Foto: Facebook Athletic Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii