Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CRONICĂ. BC Miercurea Ciuc – Politehnica Iaşi 127-107

Maria Barbaras

Maria Barbaras
02.04.2011

BC Miercurea Ciuc   Politehnica Iaşi
    BC Miercurea Ciuc    

127-107

  (32-26; 24-16; 38-26; 33-39)  

    Politehnica Iasi   

 

BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc câştigă întâlnirea cu Politehnica Iaşi în meciul contând pentru etapa 30  a Diviziei A, scor 127-107 (32-26; 24-16; 38-26; 33-39).

Începutul de meci a aparţinut ieşenilor care au condus pentru aproximativ 3 minute echipa gazdă, înscriind prin Leroy Dawson şi Brice Babengele însă ciucanii au intrat în joc şi păreau că nimic nu îi mai poate opri din drumul spre victorie, Clevin Hannah înscrie din afara semicercului şi duce echipa în avantaj, scor 8-5, încet şi sigur gazdele îşi creează un avantaj pe tabela de marcaj şi ultimul minut al primului sfert indica un avantaj de 9 puncte în favoarea gazdelor, însă ieşenii nu au venit să se predea şi mai reduc din diferenţă, scor la pauză 32-26.

Al doilea sfert ne arată o echipă gazdă valoroasă, care joacă un baschet spectaculos, mult superioară oaspeţilor, astfel că în minutul cinci al celui de al doilea sfert Jonathan Huffman înscrie un coş de două puncte aducând un avantaj echipei gazde de 16 lungimi. Nenead Marinkovic şi Brice Kabengele nu lasă însă gazdele să se depărteze prea mult şi reuşesc ambii să înscrie înainte de pauză de la linia de 6.75, scor la pauză mare 56-42.

După pauză mare ambele echipe vin cu gânduri mari, repriză în care se înscriu 64 de puncte însă ciucanii reuşesc să termine şi acest sfert în avantaj (38-26). Jonathan Huffman înscrie 3 puncte şi urmează Bryan McCoullough cu 4 puncte înscrise consecutiv, în următoarele minute se înscrie de partea ambelor părţi şi cu numai 3 minute rămase din acest sfert tabela de marcaj indica un scor în oglindă în urma coşului de 2 puncte înscris de Levi Levine, scor 85-58. Acelaşi Levi Levine înscrie din afara semicercului pentru scorul de 90-61, înregistrându-se cea mai mare diferenţă de scor de până atunci, Florin Moscalu, Leroy Dawson şi Nenad Marinkovic recuperează din diferenţă şi pe final de sfert trei scorul era  94-68.

Ultima parte a confruntării aduce acelaşi număr spectaculos de puncte marcate şi este singura repriză pe care ieşenii reuşesc să şi-o adjudece (33-39), datorită reuşitelor din afara semicercului a lui Nenad Marinkovic, cinci la număr, şi ale lui Leroy Dawson. Ciucanii aduc pe final de meci pe parchet şi unii din jucătorii mai puţin întâlniţi în confruntările disputate de aceştia, Janos Mădăras, Raul Olariu, Bogdan Cormos, meci bun făcut şi de aceştia pe final de sezon. Scor la finalul partidei, 127-107.

Remarcaţii partidei:

BC Perla Harghitei: Levi Levine - 36 de puncte, 10 recuperări  şi 8 pase decisive; Jonathan Huffman - 25 de puncte, 11 recuperări şi Clevin Hannah - 22 de puncte şi 9 pase decisive.

Politehnica Iaşi: Leroy Dawson - 32 de puncte şi 6 recuperări, Nenad Marinkovic - 24 de puncte şi Bryan McCoullough - 18 puncte şi 4 pase decisive.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii