Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CRONICĂ. BC Mureş - CSU Cuadripol Municipal Braşov 109-68

Viorel Sălceanu

Viorel Sălceanu
02.04.2011

În cursul zilei de sâmbătă, BC Mureş s-a impus pe teren propriu în faţa ultimei clasate, CSU Cuadripol Braşov, cu scorul de 109–68, partida contând pentru ultima etapă a Campionatului Naţional de Baschet Masculin Divizia A.

Deznodământul jocului nu a fost o surpriză, echipa gazdă s-a menţinut tot timpul în avantaj, câştigând absolut toate sferturiile. Disputa s-a „rupt” încă de la începutul sfertului întâi, elevii lui Déri Csaba trecând la conducere încă din primul minut.

Cele două echipe încep partida în formula:

Mladenovic, Forte, Căpuşan, Lăpuşte şi Cooley de la BC Mureş.

Bubanja, Dohi, Andries, Boian şi Tatu de la CSU Cuadripol.

Gazdele deschid partida cu un parţial de 8-0, primele puncte ale oaspeţilor venind doar în minutul 2 al sfertului, din mâna veteranului Bubanja. Situaţia se înrăutăţeşte pentru oaspeți, mureşenii izbutind încă un parţial de 10–0 ducând scorul la 18–2. Tinerii jucători al lui Perovic îşi arată lipsa de experienţă şi de multe ori se pierd în faţa „Tigrilor” Mureşeni. Sfertul întâi se termină cu scorul de 36–13.

Atât punctele înscrise cât şi punctele încasate al formaţiei Mureşene constituie un record: sunt, mai exact, cele mai multe puncte înscrise şi cele mai puţine puncte încasate într-un sfert.

Sfertul al doilea nu este diferit de primul, deşi Braşovul înscrie mai multe puncte decât în primele zece minute diferenţa pe tabela de marcaj creşte, la finalul celor 20 de minute tabela indicând scorul de 61–31.

Performerii primei jumătăţi:  

BC Mureş: Cooley 8 p 13 pd, Forte 17 p (4/7 3 P FG) 6 rec, Căpuşan 14

CSU Cuadripol : Bubanja 16 p 4 rec, Draguş 2 p 6 rec

Deşi are un avantaj de 30 de puncte, antrenorul gazdelor nu menajează primul cinci şi începe şi a doua jumătate în aceeaşi formulă. Deşi diferenţa creşte, sfertul trei este unul bun pentru oaspeţii care au reușit să înscrie numărate coşuri pe contra atac. Gazdele pun accentul pe spectacol, ridicând sala în picioare prin nenumărate slam dunk uri, marca Forte şi Căpuşan. Sfertul trei se termină cu scorul de 84 – 50.

Înainte sfertului patru, se aud deja voci din partea spectatoriilor care vor neapărat ca echipa lor favorită să ajungă cota de 100 de puncte marcate. Fapt care se întâmplă în minutul 3 al sfertului final, Lăpuşte find aplaudat după un slam dunk. Cu 2 minute de final antrenorul gazdelor cere un time out pentru a pune la punct câteva aspecte ale jocului, iar după timpul de odihnă cerut de Déri, Perovic răspunde cu aceaşi monedă. Peste doar 30 de secunde din joc, antrenorul oaspeţilor cere încă un time out, fapt care îl scoate din sărite pe antrenorul gazdelor, arbitrii sancţionând ieşirea isterică cu un fault technic. Partida se termină cu scorul de 109 – 68 .

Performerii partidei:

BC Mureş: Forte 28 p 7 rec, Căpuşan 20 p Straight 16 p, Cooley 10 p 17 pd

CSU Cuadripol : Bubanja 29 p 6 rec, Andries 16 p Tatu 7 p

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii