Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CRONICĂ. BCM U Piteşti - CSU Ploieşti 88 - 78

Costin Marinescu, Foto flash: Emilia Constantinescu

Costin Marinescu, Foto flash: Emilia Constantinescu
30.03.2011

  25-18, 16-17, 19-27, 28-17  
      BCM U Piteşti       88 - 78 CSU Ploiesti
BCM U Piteşti STATISTICA CSU Ploieşti

Donte GennieFinalul sezonului regulat a rezervat lui BCM U Piteşti trei meciuri extrem de dificile de ale căror rezultate depinde prezenţa sa în playoff. După ce etapa trecută, cu Steaua, argeşenii au pierdut prima partidă din cele trei, penultima rundă a campionatului le-a adus şi o victorie echivalentă cu accederea între primele opt echipe ale campionatului. Elevii lui Tudor Costescu au învins pe CSU Ploieşti cu 88 – 78, au obţinut a 17-a victorie a sezonului şi, indiferent de rezultatul din ultima etapă, sunt calificaţi în playoff.

Donte Gennie (foto) şi Darko Vujacic au reuşit un meci foarte bun, combinându-se pentru 51 de puncte. Gennie a terminat partida cu 28 de puncte, 5 recuperări şi 5 pase decisive iar Vujacic cu 23 de puncte şi 3 recuperări. Americanul a avut 77,7% procentaj la aruncările de două puncte şi 66,6% la cele de la mare distanţă şi, cel mai important pentru echipa sa, şapte din punctele sale au fost marcate în ultimul minut de joc.

Ploieştiul a început partida fără titularii de drept Burlacu şi Tudor, dar Arnautovic s-a văzut nevoit să îi introducă pe teren mai repede decât se aştepta. Burlacu a terminat meciul 20 de puncte şi 9 recuperări, fiind jucătorul care a ţinut Ploieştiul în joc pe final de partidă.. Pivotul oaspeţilor a marcat două aruncări consecutive de la  mare distanţă în ultimele minute. Cu prima dintre ele şi-a adus echipa în avantaj la jumătatea ultimului sfert iar cea de-a doua a avut rolul de a apropia Ploieştiului la şase puncte pe tabelă pe final de joc. Din păcate pentru Asesoft efortul lui Burlacu nu a fost susţinut decât de Ford II, care a terminat partida cu 12 puncte şi 7 recuperări, şi de Westrol, cu 14 puncte.

Adrian Tudor a reuşit 6 puncte şi tot atâtea pase decisive dar a şi pierdut trei mingi, cea mai importantă dintre ele în ultimul sfert când, la 78 – 72 pentru Piteşti, pasa sa a fost interceptată de Eichelberger iar Gennie a mărit diferenţa la 8 lungimi.

Partida a început sub semnul echilibrului şi după cinci minute de joc scorul era egal, 15 – 15. Din acel moment şi până la finalul primului sfert Piteştiul a reuşit un parţial de 10 – 3 iar prima perioadă se încheie cu 25 – 18 pentru gazde.

Ploieştiul începe mai hotărât sfertul secund iar Ford, Mack şi Burlacu se înscriu fiecare câte un coş de două puncte pentru a reduce diferenţa de pe tabelă la doar trei lungimi, 27 – 24. Vujacic înscrie 5 puncte pentru a duce scorul la 36 – 29 dar Cătălin Burlacu îşi menţine echipa la doar o singură posesie în spatele adversarului prin două reuşite consecutive. Până la finalul primei reprise elevii lui Tudor Costescu reuşesc să se desprindă la şase puncte, 41 – 35.

Piteştiul păstrează distanţa şi în debutul sfertului trei dar Guţoaia, Burlacu şi Westroll se combină pentru 10 puncte consecutive şi Ploieştiul preia conducerea, 53-50, după cinci minute scurse din repriza secundă. Gazdele reuşesc să se apropie la un punct prin coşul lui Gennie şi chiar să treacă, din nou, în avantaj, 56-55, prin liberele marcate de Voinescu dar sfertul se încheie cu ploieştenii în avantaj, 62-60, după dunk-ul lui Ford din pasa lui Tudor.

Ultima perioadă de joc începe sub semnul ratărilor totuşi Piteştiul reuşeste să egaleze la 64 prin două aruncări libere marcate de Stefanovic şi să se desprindă la o lungime, 69-68 cu patru minute până la final, printr-o aruncare de la mare distanţă a lui Eichelberger. Ford egalează la 69 printr-o aruncare liberă iar Burlacu înscrie primul său coş de trei puncte din acest meci şi pune Ploieştiul în faţă pe tabela de marcaj. Senai îi răspunde pivotului de la Asesoft tot prin trei puncte reuşite dintr-un coş cu fault iar Gennie şi Vujacic marchează cinci puncte consecutive  pentru a duce scorul la 78 – 72 cu două minute până la final.

Arnautovic cere timeout însă la reluare Adrian Tudor greşeşte o pasă, Eichelberger interceptează iar la capătul celălalt al ternului Gennie duce scorul la 80 – 72 cu un minut până la final. Cătălin Burlacu mai înscrie o dată de la mare distanţă pentru a-şi apropia echipa la 7 lungimi, 82 – 75 dar până la finalul partidei ploieştenii nu găsesc nicio soluţie pentru a reveni definitive în joc iar Piteştiul se impune cu 88 – 78.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii