Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CRONICĂ. BCM U Piteşti - Steaua Bucureşti 68-75

Costin Marinescu

Costin Marinescu
27.03.2011

  16-12, 15-20, 13-15, 24-28  
BCM U Piteşti 68 - 75 Steaua Turabo Bucureşti
BCM U Piteşti STATISTICA Steaua Bucureşti

Cu un final de campionat extrem de dificil, în care era nevoită să învingă cel puţin una dintre echipele Stelei, Ploieştiului şi Sibiului pentru a se califica în playoff, BCM U Piteşti a cedat primul dintre meciuri. Steaua Bucureşti s-a impus pe terenul argeşenilor cu 75 – 68 şi îşi păstrează locul 4 în clasament.

Cu Darko Vujacic aproape inexistent în atac din cauza marcajului excelent făcut de Hristo Nokolov, Piteştiul şi-a pus toate speranţele în Donte Gennie, celălalt jucător în jurul căruia se învârt majoritatea atacurilor argeşenilor. Americanul a terminat cu partida cu 17 puncte, mare parte dintre ele înscrise în urma pătrunderilor sub panou. Reuşitele sale au fost însă insuficiente pentru victorie, mai ales că în zona de 3 secunde nu a fost susţinut de niciun coechipier. Chad Eichelberger a contat mai mult în faza defensivă decât în atac, iar Isleam Senai şi Bojan Grubisic au avut rolul de a crea culoare spre coş pentru fundaşi decât acela de a puncta pe tabelă.

În tabăra Stelei Tomeljak a terminat meciul cu 23 de puncte, marcate în cele mai importante momente pentru stelişti. Virgul Stănescu a avut 19 puncte marcate iar Bogdan Popescu 15, dintre care 9 în ultimul sfert.

Virgil Căruţaşu a revenit pe teren după o absenţă de două săptămâni cauzată de o accidentare şi, fără a impresiona în statistici, a reuşit, în ultimele 30 de secunde de joc, două intercepţii care au pus practic capăt meciului.

Piteştiul a început bine partida surprinzându-şi adversarul prin pătrunderile în viteză ale lui Gennie şi Vujacic. Astfel, la jumătatea primul sfert, gazdele conduceau cu 11-2. Nevoit să ceară time out, Niksa Bavcevic îl introduce pe teren pe Bogdan Popescu. Jucătorul care de-a lungul carierei a trecut şi pe la Piteşti, marchează patru puncte consecutive şi îşi readuce echipa în joc, perioada încheindu-se 16–12 pentru gazde.

Steaua începe în forţă sfertul secund, egalează la 16 prin Tomeljak şi se desprinde chiar la 3 puncte, 23–26, printr-un coş marcat de Stănescu. De altfel Stănescu a fost cel mai bun om al oaspeţilor în această perioadă de joc, românul marcând 9 din cele 19 puncte ale sale în sfertul doi. Eichelberger înscrie cinci puncte consecutive pentru a îşi readuce echipa în avantaj, 31–27, dar Tomeljak şi Hafnar închid sfertul prin câte o reuşită de două puncte iar la pauza mare Steaua conducea cu 32–31.

Steliştii intră motivaţi şi în repriza secundă, marchează 6 puncte consecutive fără replică, iar după un minut de joc, se desprind la 7 lungimi diferenţă, 38–31. Piteştenii nu găsesc soluţii şi permit adversarilor să se distanţeze chiar şi la 9 puncte, 47–38, printr-o reuşită de la mare distanţă a lui Tomeljak. Finalul sfertului aduce din nou speranţă în sufletele spectatorilor, echipa lor favorită reuşind, printr-o treiţă a lui Neguţ urmată de o liberă marcată de Gennie şi de un coş pe contraatac al aceluiaşi Neguţ, să termine perioada la doar 3 puncte în spatele adversarilor, 44–47.

Gennie deschide ultimul sfert punctând de la semi-distanță, iar Vujacic înscrie două libere pentru a readuce Piteştiul în avantaj pe tabelă, 52–51. Bogdan Popescu, care a marcat 9 din cele 15 puncte ale sale în ultima perioadă de joc, şapte dintre ele fiind din aruncări libere, egalează la 54 şi tot el, după un coş cu fault, îşi duce echipa la 5 lungimi în faţă, 59–54, cu trei minute şi jumătate până la final, Tomeljak măreşte ecartul la 7 puncte, 55–62 şi tot el pătrunde prin apărarea visătoare a Piteştiului pentru a restabili diferenţa pe tabelă, după ce gazdele se apropiaseră printr-un coş cu fault marcat de Eichelberger.

Cu un minut şi douăzeci de secunde rămase de joc, Ivan Stefanovic marchează de la distanţă şi îşi apropie echipa la 2 puncte, 63–65. Popescu marchează o nouă aruncare liberă iar cele trei puncte diferenţă se păstrează pe tabelă până cu 30 de secunde înainte de final când pentru Steaua iese la rampă veteranul Căruţaşu.

Absent la partida din etapa trecută cu CSU Ploieşti, Virgil Căruţaşu a revenit pe teren cu Piteştiul şi, fără a impresiona prin cifre, a făcut ce ştie cel mai bine: s-a apărat. Iar în ultimele 30 de secunde de joc a reuşit două intercepţii cu care, practic, a sigilat victoria echipei sale. Prima minge câştigată a fost la Vujacic, minge pe care Popescu, cine altul, a transformat-o în două libere la celălalt panou, iar cea de-a doua, în următoarea fază, la Gennie, Nikolov finalizând contraatacul aferent printr-un coş cu fault.

Steaua se impune astfel cu 75–68, ocupă în continuare locul 4 dar ajunge la egalitate de puncte cu Mediaşul.

Piteştiul se menţine pe locul 7, la egalitate de puncte cu CSM Oradea dar despărţite de rezultatele meciurilor directe.

Etapa următoare Piteştiul va juca pe teren propriu cu CSU Ploieşti iar Steaua va întâlni pe CSU Atlassib Sibiu.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii