Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CRONICĂ. CS Otopeni 85-83 Energia Rovinari

Valentin Bâlă (Otopeni)

Valentin Bâlă (Otopeni)
16.01.2011

Echipa CS Otopeni a câștigat, duminică, pe propriul teren, meciul disputat cu formația Energia Rovinari. După ce au avut un avantaj de 20 de puncte, la un moment dat, amfitrionii s-au impus cu scorul de 85-83 la capătul unei partide în care oricare dintre cele două grupări ar fi putut învinge.

Absența lui Andrei Căpușan, diun lotul oaspeților, a contat enorm la recuperare, astfel că, dacă l-ar fi avut în lot, Energia s-ar fi putut impune la Otopeni. Gruparea din Rovinari a revenit în joc după pauză, atunci când gorjenii au schimbat defensiva și s-au bătut pentru orice minge în apărare.

După acest meci, CS Otopeni rămâne în lupta pentru play-off, în timp ce Energia Rovinari are handicapul unui 0-2 în partidele directe cu gruparea de lângă Capitală.

Iată, mai jos, desfășurarea partidei de la Otopeni, în format livetext, transmisă, duminică, de totalbaschet.ro

FINAL. Oaspeții au avut șansa de a trimite meciul în prelungiri, însă Bigus nu a putut împinge în plasă o minge pe care Darby a ratat-o intenționat, în ultimele secunde, aceasta fiind singura șansă a oaspeților de a mai egala.

Min. 39 CS Otopeni învinge pe Energia Rovinari scor 85:83

Min. 39 Cu șase secunde rămase Nikolov izbutește un three point play iar scorul e 84-82 pentru Otopeni. Gazdele cer timp de odihnă.

Min. 39 Louis Darby respectiv Porter Troupe înscriu împreună patru puncte dar Popovici ”rupe plasa” de la mare distanță. Scor 82-78 cu 30 de secunde rămase.

Min. 39 Bigus înscrie ambele libere de care beneficiează, egalând situația la 74 însă datorită lui Scott și aceluiași Burell, cu o nouă aruncare marcată de 3 puncte, duc Otopeniul la 5 lungimi diferență de Rovinari. Slobodan cere timp de odihnă cu 90 de secunde rămase.

Min. 38 Energia Rovinari se duce la două puncte după acțiunile lui Troupe și Lupusavei, însă Burell iese la rampă cu două coșuri de la mare distanță aducându-și echipa în avantaj, scor 74-72.

Min. 35 Darby aduce egalarea după două coșuri consecutive de două puncte, însă nu pentru mult timp căci Belanovici înscrie și el, scor 67-65 în favoarea gazdelor.

Min. 34 Nu s-a mai marcat timp de două minute. Lupusavei a ratat o aruncare de trei puncte având 5 marcate din 8 încercări. De partea cealaltă Nikolic a ratat două libere.

Min. 32 Recital de trei puncte la Otopeni. Din tabăra gazdelor a punctat Belanovic iar replica a venit din partea lui Lupușavei. Același Belanovic a fructificat două libere ducând scorul la 65-61 pentru Otopeni.

Foarte interesant este faptul că Mugurel Porumbacu este ”liderul galeriei” din Otopeni, el dând tonul fiecărei scandări.

Min. 30 Lupușavei a punctat de două ori consecutiv de după linia de 6.75, micșorând diferența la patru lungimi, scor 56-60. Astfel gazdele au cerut timp de odihnă cu 35 de scunde până la finalul sfertului, însă tabela a rămas intactă. Scor după 30 de minute: 60-56 pentru Otopeni.

Min. 27 Presingul oaspeílor a dat roade, aceștia apropiindu-se la zece puncte, scor 45-55, după care Viorel Mocanu a marcat o triplă și a punctat pentru 55-48 pentru CS Otopeni. La faza următoare, Mocanu a comis cea de-a patra greșeală personală.

Min. 25 Timp de odihnă solicitat de echipa CS Otopeni, la scorul de 53-41. Oaspeții evoluează cu mult mai multă siguranță și au șansa de a reveni în meci.

Min. 22 Oaspeții au schimbat defensiva și se apără într-o zonă-presing. Dezavantajul de la pauză îi obligă pe jucătorii formației din Rovinari să câștige cât mai multe mingi în apărare pe care să le finalizeze rapid în atac.

Un moment amuzant s-a întâmplat la finalul celei de-a doua perioade, atunci când tabela s-a blocat la trei secunde de joc, iar baschetbaliștii aflați pe teren au aruncat de patru ori consecutiv de la centrul terenului, fie spre coșul celor de la Rovinari, fie spre coșul celor de la Otopeni, deoarece oficialii de la masă au uitat să acționeze sirena!

Marcatori la jumătatea întâlnirii: Popovici (16), Scott (14), Medvedj (5), Minea (5), Jiscanu (3), Burell (3), Belanovici (2) și Urucatu (2) pentru gazde, în timp ce Kalanj (7), Lupusavei (7), Troupe (6), Nikolici (4), Darby (3), Mocanu (2), Bigus (2) și Gliga (2) au înscris pentru oaspeți.

PAUZĂ. După 20 de minute de joc, gadele conduc cu scorul de 50-33 și par să nu aibă probleme în a se impune în această seară.

Min. 19 Nicio echipă nu mai pune accent pe defensivă, jucătorii fiind preocupați numai de atac. Gazdele sunt mai atente la finalizare și au avut 50-33 cu 120 de secunde înainte de finalul celui de-al doilea sfert.

Min. 18 Foarte mulți nervi în tabăra oaspeților, care au început să protesteze, câteva secunde, aproape la orice. Un nou capac al lui Scott la Mocanu a liniștit apele, iar CS Otopeni conduce cu 46-31.

Min. 16 Un scurt schimb de replici între Darby și Scott, primul încercând să-l provoace pe pivotul gazdelor, fără succes. Tabela a indicat 40-24 după un coș de la semidistanță reușit de Scott, după care a urmat o intercepție a lui medvedj, finalizată de gazde.

Min. 14 Partida pare să nu aibă istoric, cel puțin în prima sa parte. CS otopeni se apără exact, printr-o defensivă combinată, în timp ce Energia nu are soluții în ofensivă. Scott este servit perfect de Medvedj, iar Popovici nu a putut fi oprit în atac. Un nou timp de odihnă al oaspeților la scorul de 35-20.

Marcatori după primul sfert: Medvedj (5), Popovici (5), Minea (5), Burell (3) și Scott (8), de la gazde, în timp ce Troupe (4), Lupusavei (7), Mocanu (2), Bigus (2) și Nikolici (2) sunt realizatorii oaspeților.

Min. 10 Lupusavei nu renunță și marchează un coș de la mare distanță, fiind și faultat în momentul aruncării. Echipierul Energiei Rovinari a transformat și aruncarea liberă și a menținut formația vizitatoare în meci. Primul sfert s-a încheiat cu scorul de 26-17.

Min. 8 CS Otopeni pare să nu aibă probleme în acest prim sfert, amfitrionii având deja un avans de zece puncte, scor 23-13.

Min. 7 Gazdele au găsit mereu culoare în defensiva adversarilor și conduc pe tabelă cu opt puncte avans, scor 18-10. Scott l-a Blocat perfect pe Mocanu în spațiul de trei secunde, după care Burell a încântat asistența cu un slam dunk.

Min. 5 Timp de odihnă solicitat de Energia Rovinari, la scorul de 11-8 pentru gazde. Echipa CS Otopeni a reușit un parțial de 4-0 în mai puțin de 120 de secunde, astfel că antrenorul Slobodan Nikolici a întrerupt partida cu un time out.

Min. 3 Gazdele s-au disțanțat la trei lungimi, scor 7-4, însă baschetbaliștii de la Energia au replicat și au preluat conducerea printr-un dunk spectaculos reușit de Troupe. Formația din Rovinari conduce cu 8-7.

A început meciul. Primul atac le-a aparținut jucătorilor din Rovinari. CS otopeni îi are în teren pe Medvedj, Popovici, Scott, Minea și Burell. De partea cealaltă se află în meci Mocanu, Lupusavei, Nikolici, Troupe și Bigus.

Ora 17.55 A început prezentarea celor două echipe. În tribune se află aproximativ 150 de spectatori, dintre care 20 au venit de la Rovinari pentru a-și susține favoriții.

Ora 17.45 Fostul mare arbitru internațional Stelian Bănică se află la masa de arbitraj, în calitate de oficial, urmând să fie operator la timpul de atac. Înainte de începutul jocului se va ține un moment de reculegere în memoria celui care a fost Octavian Vestinian, fost arbitru, oficial și comisar al Federației Române de Baschet.

Ora 17.30 Cu jumătate de oră înainte de primul angajament al meciului, la masa oficială nu se află niciun arbitru și nici observatorul partidei, împreună cu cei trei cavaleri ai fluierului desemnați pentru acest joc. Dacă în cazul ultimilor, aceștia trebuie să se prezinte în sală cu 20 de minute înainte de ora de start a întâlnirii, oficialii trebuiau, până acum, să se afle la masă, pentru a începe procedurile necesare bunei desfășurări a meciului.

Ora 17.15 În sală sunt aproximativ 50 de spectatori. Interesant este faptul că, la intrare, deși s-a făcut control, conform normelor de protecție înainte de fiecare meci, aproape toată lumea are asupra sa sticle cu diverse băuturi răcoritoare sau de apă plată.

Ora 17.00 Președintele echipei CS Otopeni, Mugur Porumbacu, este optimist înaintea meciului. ”Sper să obținem victoria și să încercăm să ne menținem în zona play-off-ului, până la finalul sezonului regulat”, a completat oficialul gazdelor. De partea cealaltă, antrenorul Slobodan Nikolici a refuzat să facă orice fel de declarație referitoare la arbitraj. ”Vom arăta pe teren ceea ce putem”, a completat tehnicianul pentru totalbaschet.ro.

sursa foto: bktfocus.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii