Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CRONICĂ. CS Otopeni – SCM Craiova 85 – 77

Bogdan Gabriel

Bogdan Gabriel
31.03.2011

Ieri seară, în Sala Sporturilor din Otopeni, CS Otopeni s-a impus pentru a doua oară în acest sezon în fața celor de la SCM Craiova, cu scor 85 – 77 (25-16, 18-25, 25-9, 17-27) într-un meci ce a contat pentru etapa a XXIX a a actualei ediții de campionat. A fost o partidă deosebit de importantă pentru gazde, deoarece în urma acestei victorii au urcat din nou pe locul 8 în clasament, având în continuare șanse foarte mari de a se califica în Playoff pe ultima poziție. Echipa antrenată de către Adrian Budurean a rămas tot pe locul 13, poziție destul de favorabilă pentru abordarea Playout-ului, aceasta întâlnind în ultima etapă pe CSM București într-un meci destul de greu, în care o victorie ar asigura terminarea sezonului regulat pe acest loc.

În meciuli de miercuri și-a făcut apariția pe teren și conducătorul de joc american al Craiovei, Brock Gillespie, care a fost accidentat multe etape, el fiind o componentă de bază în lotul formației din Bănie, lucru îmbucurător pentru fanii Craioveni, el putând evolua în fazele de Playout aproape la capacitatea sa maximă.

Partida de la Otopeni a debutat cu un prim sfert al gazdelor foarte bun, ambele formații reușind să marcheze cu întreg cinci-ul trimis în teren, gazdele punând mai multe probleme atacurilor craiovene, defensiva acestora fiind mai bine pusă la punct, fapt evidențiat de către scorul meciului după 10 minute de joc, Otopeni-ul câștigând nouă puncte avans în urma acestora.

Al doile sfert a fost unul mult mai bun pentru echipa din Craiova, aceștia reușind să restabilească egalitatea în minutul 3 de joc, atunci când Ionel Dodoc a reușit cinci puncte consecutive, printr-un coș de trei puncte, și un lay-up, tabela indicând în acel moment scorul de 28 – 28. În continuare diferența de scor dintre cele două formații a fost de 3 – 4 puncte, lucru ce demonstrează echilibrul meciului, gazdele intrând la pauză cu două puncte avans, scor 43 – 41.

A doua parte a meciului a reprezentat momentul căderii echipei din bănie, aceasta fiind de altfel povestea Craiovei din întreg sezonul. Formația din Oltenia a făcut aproape în toate meciurile o primă jumătate foarte bună, însă a pierdut meciul de sub control în cea de-a doua parte, fapt ce s-a întâmplat și la Otopeni, aceștia izbutind doar nouă puncte tot sfertul trei, față de cele 25 reușite de către gazde. În acest sfert, craiovenii nu au reușit să marecheze nici un punct timp de opt minute, singurele ocazii fiind prin intermediul aruncărilor libere, însă și acelea au fost ratate.

Ultimul sfert de joc a restabilit pentru moment echilibrul jocului din prima parte, Otopeniul pierzând 10 puncte din avansul dobândit până în acel moment, însă liberele lui Slobodan Popovic din finalul partidei nu au făcut decât să consolideze câștigul meritat al echipei sale, care astfel, a urcat din nou pe locul 8.

 

Remarcați au fost:

CS Otopeni: Slobodan Popovic – 21 de puncte, 5 pase decisive; Brian Burrell – 20 de puncte, 12 recuperări; Cortney Scott – 18 puncte.

SCM Craiova: Ionel Dodoc – 22 de puncte; Jermont Horton – 21 de puncte; Kenneth Simms – 18 puncte, 10 recuperări.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii