Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CRONICĂ. CSM Oradea - CS Otopeni 70-47

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
02.04.2011

Etapa a 30-a - Divizia A Masculin
   70 - 47   
CSM Oradea STATISTICA MECIULUI CS Otopeni

VIDEO

CSM Oradea s-a impus cu scorul de 70-47, la capătul unui meci pe care l-au controlat cap-coadă, asigurându-și astfel prezența, pentru a doua oară în istorie, în playoff. Oaspeții au suferit, încă din primele minute, la capitolul aruncări, încheiind disputa cu procentaje catastrofale: 41% la 2 puncte(15/36), 17% la 3 puncte(5/29) respectiv 20% la libere(2/10). Amfitronii au închis foarte bine culoarele de pătrundere, forțând adversarii să arunce de la semi-distanța sau distanța, profitând astfel de imprecizia oaspeților. Cortney Scott a încerca să ia jocul pe cont propriu, însă spre deosebire de alte meciuri, la Oradea nu i-a ieșit prea multe fiind deseori dublat de jucătorii orădeni. Pe lângă prestața mai modestă comparativ cu ultimele partide, Scott s-a accidentat în sfertul patru, nemai fiind utilizat de antrenorul său pe toată durata partidei. În concluzie, pentru CS Otopeni această confruntare a fost cea mai slabă din întreg sezonul, formația „de pe lângă aeroport” înscriind cele mai puține puncte în meciul cu Oradea, dintre toate meciurile susținute în ediția campionatulu 2010/2011, dovadă fiind cele 25 de unități per echipă, la capitolul eficiență.

Antrenorul ilfovenilor, Eugen Ilie, a întrebat ironic, la conferința de presă, dacă Oradea l-a avut pe Lobonț în lot, în partida de sâmbătă seară. Ilie a adăugat faptul că diferența a fost făcută de procentajele lor neașteptate și că orădenii au meritat victoria.

Gazdele au practicat un joc colectiv foarte bun, remarcându-se ca echipă. Dacă ar fi să menționăm un jucător anume acesta ar fi Sasha Topchov, sportivul fiind găsit desori, în situații favorabile, de către colegii săi. Sârbul a încheiat partida cu 18 puncte și 6 recuperări. Un alt capitol la care orădenii au excelat a fost cel al recuperărilor, formația de pe malul ”Crișului Repede” având 41 de recuperări, cu 11 mai multe decât adversarii de sâmbătă.

Astfel în urma rezultatului din Arena Antonio Alexe, CSM Oradea și-a asigurat prezența în playoff clasându-se pe locul 6, urmând a întâlnii pe Gaz Metan Mediaș în primul tur al playoff-ului. În schimb CS Otopeni a încehiat sezonul regulat fix sub linia ce delimitează primele opt echipe, urmând a da piept, în playout, cu ultima clasată, CSU Cuadripol Brașov. 

Principalii marcatori

CSM Oradea: Topcov 18p, Maric 16p, Mitchell 13p

CS Otopeni: Scott 12p, Burrell 12p, Medvedj 11p, Popovic 11p

Min. 40 - Scor final Oradea 70-47, ultimele puncte fiind marcate de sărbătoriul Andrei Pascu. ORADEA ESTE ÎN PLAYOFF!!!

Min. 40 - Medvedj înscrie două puncte, scorul devenind 68-47. Au mai rămas 30 de secunde.

Min. 39 - Pe teren își fac apariția și Mate Stretea, Andrei Pascu respectiv Torok Rolland. Publicul din Arena Antonio Alexe este în picioare.

Min. 38 - Arbitrul Anica fluieră unu la unu cu două secunde rămase din atac însă Grigoraș fluieră terminarea atacului. Medvedj aruncă un air-ball de la 3 puncte. Oradea se întreaptă spre victorie după un coș cu fault a lui Topchov. Ca și o paralelă, Sibiul s-a calificat în playoff.

Min. 37 - Topchov înscire un coș cu fault. Își face prezența pe teren și Jișcanu respectiv Hora. Mike Schachtner punctează din nou, scor 66-45.

Min. 36 - Schatchner înscrie două puncte, Medvedj îi pasează lui Topchov iar Oradea se îndreaptă spre playoff. Popescu îl înlocuiește pe Medvedj. Scor 62-45.

Min. 35 - La scorul de 58-43, cu 5 minute și 30 de secunde rămase, Eugen Ilie cere timp de odihnă. Tyronn Mitchell fură o minge, pentru ca apoi Medvedj să comită un fault antisportiv. Americanul marchează ambele libere, scorul fiind 60-43. Andelko Mandic aruncă, de la semi distanță, un air-ball. În partea cealaltă a terenului Burell realizează un coș cu fault. Burell ratează libera suplimentară, tot el recupereează însă calcă în aut. Nemanja Maric intră în locul lui Andelko Mandic.

Min. 33 - Burell și Popovic duc scorul la 56-43. Replica orădenilor vine din mâna lui Sasha Topchov, 58-43.

Min. 32 - Topchov marchează primele puncte din acest sfert pentru orădeni, scor 56-39.

Min. 31 - Primele puncte în ultimul act, vin din mâinile lui Milian Medvedj. Nemanja Maric comite cea de a 4-a greșeală personală fiind înlocuit cu Schachtner.

 

Min. 30 - Tyronn Mitchell aruncă și înscrie de la aproximativ 7 metrii. Diferența de 20 de puncte se restabilește 54-34. Brian Bururell înscrie și el în ultimele secunde, o aruncare ce valorează trei puncte. Scorul după 30 de minute, 54-37, oaspeții adjucându-și acest sfert cu 21-16.

Min. 28 - Oaspeții se apropie la 15 puncte după un coș de două puncte marcat de sub panou. Andelko Mandic marchează un coș la limita faultului în atac. Scor 51-34.

Min. 27 - Maric ajunge la cota 14 grație unui lay-up. Popovic răspunde cu aceeași monedă, 47-30. Nemanja Maric înscrie ambele libere de care dispune. Scott acuză dureri la spate și este înlocuit de Belanovic. Schimbare la oaspeți iese Vlaicu intră Urucatu.

Min. 26 - Dublă schimbare la orădeni, intră Pașca și Topchov, iese Schachtner și Lazar. Brian Burell dă semne că ilfovenii pot reveni în jo,c cu o aruncare de trei puncte, reducând din diferență, scor 45-28. Cristian Achim le taie din elan adversarilor solicitând timp de odihnă.

Min. 25 - Milan Medvedj iese la rampă cu o aruncare de trei puncte, scor 42-23. Mitchell este găsit foarte bine de Mandic, sub panou, îndeplinind o simplă formalitate. Popovic înscrie și el la celalalt capăt, tabela indicând scorul de 44-25.

Min. 24 - Toate mingile îl caută pe Scott, americanul ratând din nou de după semicercul de 6.75. Milan Medvedj înscrie primele puncte din această seară, reducând din diferență, scor 42-20. Fază spectaculoasă în careul de trei secunde a ilfovenilor, mingea a fost bâlbâită trecând prin mâinile, pe rând, a 5 baschetbaliști.

Min. 22 - Popovic repune mingea direct în panou, orădenii beneficiând de un nou atac. Scott finalizează prin slam-dunk după un turnover a lui Mitchell. 42-18 pentru gazde.

Min. 21 - Nemanja Maric înscrie primele puncte ale sfertului secund, scor 40-16. Oaspeții ratează iar, în timp ce Mitchell urcă scorul la 42-16.

A început repriza a doua - Oradea este în teren cu Mandic, Mitchell, Schachtner, Maric și Laszlo Lazar în timp ce Otopeni a intrat cu Burell , Scott, Medvedj, Popovic și Vlaicu.

CSM Oradea este aproape de cea de a doua calificare în playoff din istorie, conducând pe CS Otopeni cu 38-16 la pauza meciului decisiv. Diferența de 22 de puncte a fost realizată în sfertul secund în care ilfovenii au marcat doar 5 puncte, întrecându-se însă în ratări, mai ales de după semi-cercul de 6.75. Spre deosebire de adversari, orădenii au practicat un joc de echipă punctând în majoritatea cazurilor din situații favorabile. Scott a încercat să ia jocul pe cont propriu însă, din păcate pentru el, nu a realizat mare lucru.

Remarcați:
Oradea:
Maric - 10 puncte, 8 recuperări; Topchov - 10 puncte, 5 recuperări
Otopeni: 
Scott - 10 puncte, 4 recuperări(ofensive); 

Oaspeții suferă foarte mult la toate capitolele având procentaje de 20% la două puncte, (doar 4/20) respectiv 13% la trei puncte(2/15) și 29% la libere(2/7). Gazdele stau ceva mai bine având 45% la 2 puncte(9/20), 36% la trei puncte(4/11) respectiv 80% de la linia de pedeapsă (8/10) 

Min. 20 - Cu 58 de secunde rămase Scott marchează o liberă din două. Minea aruncă un air-ball de la trei puncte. Au mai rămas 26 de secunde din prima repriză. Cristian Achim cere timp de odihnă pentru a organiza un atac lung. Orădenii comit abatere de 24 de secunde, Popovic ratează o aruncare din apropierea linieide la mijlocul terenului. Scor la pauză, CSM Oradea 38-16 CS Otopeni.

Min. 19 - Belanovic comite și el cea de a 3-a greșeală personală și este înlocuit cu Minea. Înaintea ultimului minut Oradea conduce cu 38-15 după un lay-up a lui Schachtner.

Min. 18 - Scott ratează și de la libere astfel Otopeni a marcat doar două puncte în 8 minute. Rareș Pașca înscrie și duce scorul la 36-13. Scott forțează, însă marchează, scor 36-15. Topchov comite cea de a 3-a greșeală personală și este înlocuit cu Laszlo Lazar.

Min. 17 - Nemanja Maric oprește contra-atacu cu un fault fiind la prima greșeală personală și cea de a 2-a pe echipă. Mandic îl schimbă pe Maric. Schimbare și la ilfoveni, intră Scott în locul lui Popovic. Scott se pare că are o zi proastă, ratând în două rânduri consecutiv. Vasile Ștefan este înlocuit de Pașca.

Min. 15 - Cea mai mare diferență de scor înregistrată până acum după ce Nemanja Maric transformă o aruncare de 3 puncte majorând diferența la 19 puncte, 32-13. A revenit pe teren Popescu în locul lui Urucatu. Schatchner înscrie de sub panou, diferența crescând la 21 de puncte, 34-13. Iese Maric și intră Tyronn, la orădeni. Belanovic ratează din nou de la mare distanță.

Min. 13 - Ambele echipe se întrec în ratări. Mike Schachtner ratează de după semi-cercul de 6.75, însă Maric este atent pe recuperare și realizează un tap in. La scorul de 29-11 Eugen Ilie cere un nou timp de odihnă. Vasile Ștefan îi ia locul lui Pașca. Brian Burell intră în locul lui Scott. O mutare inteligentă a lui Eugen Ilie, americanul aducând primele puncte pentru echipa sa abia în minutul 4 al sfertului,

Min. 12 - Scott ia jocul pe cont propriu și ratează de sub panou. Orădenii pierd mingea prin Mandic, iar tot Scott irosește o aruncare de trei puncte.

Min. 11 - Topchov este faultat sub panou de același Urucatu care ajunge la trei greșeli personale. Topchov ratează ambele libere, iar la celălalt capăt Scott nu se înțelege cu Popovic rezultând într-o posesie pierdută. Nu s-a marcat încă în acest sfert. Topchov sparge gheața cu o aruncare marcată de la semi distanță, ajungând la cota 10.

Min. 10 - Se reia partida cu posesia gazdelor. Urucatu comite cea de a doua greșeală personală. Popovic irosește o aruncare de trei puncte. Tyronn Mitchell este înlocuit cu Mike Schachtner, fiind prima schimbare efectuată de Achim.

Ilfovenii suferă la aruncările de trei puncte având un procentaj de 20%, 2/10. Orădenii stau mai bine având 3/5.

Min. 10 - Cu 56 de secunde rămase din joc Cristian Achim cere timp de odihnă. Otopeniul a intrat în zonă 2-3 care se transformă într-o zonă 2-1-2. Urucatu îl faultează pe Mitchell care le marchează pe ambele libere. Mai sunt 18 secunde, iar oaspeții au atacul, scor 25-11. Scott ratează din nou de la mare distană. Au rămas patru secunde. Urucatu ratează iarăși o aruncare de 3 puncte. După primul sfert amfitronii conduc cu 25-11.

Min. 8 - Scott marchează un fade-away spectaculos în ultima secundă de atac. Scor 23-9. Andelko Mandic s-a lovit după o ciocnire cu Belanovic. Sârbul se resimte. Același Scott punctează de sub panou după un bodycheck pe care l-a resimțit Topchov. Popovic ratează din nou de la trei puncte. Otopeniul are 2/9 la aruncările de trei puncte.

Min. 7 - Rareș Pașca punctează din noi de trei puncte. Orădenii au 3/4 de la mare distanță. Scorul devine 21-7 pentru gazde. Sasha Topchov marchează încă două libere, având 6/6 în această seară. Eugen Ilie mută schimbându-l pe Popescu cu Urucatu.

Min. 6 - Popovic dă semnalul revenirii cu o aruncare ce valorează trei puncte, 16-7. Sasha Topchov este faultat de Scott și beneficiează de două libere. Procentaj de 100% pentru centrul Oradiei în această seară, 4/4 la aruncările libere. Medvedj greșește un pas, Nemanja la fel însă îl căpăcește pe contra-atac pe Popescu.

Min. 5 - Maric greșește un pas și îl forțează pe Mandic să comită un fault inteligent, pentru a stopa contra atacul. Andelko Mandic scutură plasa cu o aruncare de la aproximativ 7.50m și duce scorul la 14-4. Scott bâlbâie o minge în atac, scăpând-o în aut. Eugen Ilie cere timp de odihnă. Oaspeții nu își revin, iar Topchov profită de acest lucru și înscrie de sub panou, după o recuperare ofensiva, scor 16-4.

Min. 3 - Mandic punctează printr-un lay up. Oradea se distanțează la 9 puncte, scor 9-4. Topchov putea înscrie un coș cu fault însă Popescu l-a împiedicat. Două din două pentru sârb, iar tabela indică 11-4 pentru gazde. Belanovic comite cea de a doua greșeală personală, după o încercare de recuperare în atac.

Min. 2 - Oradea se află în atac. Belanovic comite prima greșeală personală. Mitchell ratează de la semi distanță dar Maric este atent pe recuperare și înscrie. 2-1 pentru gazde. Mitchell punctează pe contra atac și duce scorul la 4-1. Scott egalează situația la 4 cu un coș de la mare distanță. Nemanja Maric răspunde cu aceeași monedă, 7-4.

A început meciul Primul atac le-a aparținut oaspeților. Rareș Pașca îl faultează pe Belanovic după semi cercul de 6.75. Trei libere pentru oaspeți. Sunt probleme cu cronometrul de deasupra panoului la care atacă Oradea. Partida este întreruptă. Se pare că un cablu a fost deconectat. Loți Lazar se urcă pe panou și rezolvă problema. Jocul se reia. Belanovic marchează o liberă din trei și tot el recuperează chiar dacă la recuperare se aflau doar orădeni.

Ora 17.59 - În câteva clipe va debuta partida. Micuții sportivi legitimați la clubul CSM Oradea(echipa de babybaschet) a afișat un banner pe care era înscripționat mesajul „noi suntem viitorul”.

Ora 17.56 - A început prezentarea celor două formații, urmată de intonarea imnului național de stat. Arena Antonio Alexe este aproape plină.

Ora 17.55 - Gazdele vor aborda partida în formula: Maric, Pașca, Topchov, Mandic și Mitchell, în timp ce Eugen Ilie a mizat pe: Medvedj, Popovic, Popescu, Scott și Belanovic. Cu cinci minute înainte de startul partidei în tribune sunt aproximativ 1400 de suporteri. Și-a făcut apariția în sală și mascota echipei orădene, Leone.

Ora 17.50 - În tribună se află și primarul Oradiei, Ilie Bolojan.

Ora 17.45 - În acest moment sunt aproximativ 800 de spectatori în sală. Între timp și-a făcut prezența în sală, în aplauzele celor prezenți, și echipa de babybaschet a CSM Oradea.

Ora 17.38 - Eugen Ilie, antrenorul ilfovenior a declarat, în exclusivitate pentru totalbaschet.ro, următoarele: „Este un meci care pe care, singura diferență e ca noi nu avem nicio tensiune, în acest moment. Obiectivul nostru a fost locurile 9-12, iar când am ajuns pe 6 toată lumea s-a așteptam să învingem iar această presiune și-a spus cuvântul și am ajuns situația actuală. Însă, chiar dacă vom pierde, noi avem obiectivul indeplinit.” 

Ora 17.32 - Pe parchetul sălii își face apariția și echipa gazdă, în aplauzele celor prezenți. Stojakovic Bosko se află în tribune.

Ora 17.30 - Ilfovenii sunt primii care ies de la vestiare și încep cea de a doua rundă de încălzire.

Ora 17.25 - În acest moment ambele echipe sunt la vestiare. La sala s-au adunat, deja, aproximativ 500 de spectatori. În holurile Arenei Antonio Alexe se află o expoziție de haine, acest lucru contribuind în mod sigur la numărul spectatorilor deja prezenți.

Ora 17.15Formația gazdă s-a retras la vestiare în timp ce oaspeții fac mai multe serii de aruncări de la distanță, pentru a se obișnui cu panourile din Arena Antonio Alexe.

Ora 17.05 - Ambele echipe au ieșit pe teren pentru prima rundă de încălzire.

Duelul dintre CSM Oradea şi CS Otopeni este decisiv pentru finalul de sezon al ambelor echipe.

Practic echipa câştigătoare a acestei partide se califică în primele 8 echipe ale campionatului. Teoretic însă, chiar şi în cazul unei înfrânegri, Oradea poate merge mai departe, alături de Otoepni, cu condiţia ca CSU Atlassib Sibiu să piardă partida cu BCM U Piteşti.

Ne aşteaptă un meci cu o încărcătură emoţională deosebită pe care vă invităm să îl urmăriţi în format live text pe totalbaschet.ro. Veţi avea ocazia să aflaţi tot ce se petrece pe parchet şi nu poate fi redat în statistica oficială a Federaţiei Române de Baschet.

Citiţi şi

Avancronica partidei

Duel între două echipe asemănătoare din multe puncte de vedere

2 comentarii la aceasta stire:
  • Rumor :

    Lay OUT???
    lay out? ce e ala un lay out domnule gherdan? poate lay up

    cu 13 ani în urmă (02.04.2011) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Sabin Gherdan :

    @Rumor
    Multumesc pentru observatie. Eram atent in mai multe locuri iar cum jocul era foarte cursiv nu ai asa de multa vreme sa recitesti ceea ce ai scris. :)

    cu 13 ani în urmă (02.04.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii