Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CRONICĂ. CSM Oradea - Gaz Metan Mediaş 75-89

Adrian Micinic

Adrian Micinic
19.04.2011

Înregistrarea integrală a partidei - CLICK AICI

Gaz Metan Mediaş a avansat în semifinalele Diviziei A la baschet masculin după victoria repurtată luni (18.04), la Arena Antonio Alexe din Oradea, asupra CSM-ului din localitate. Meciul, transmis în direct prin intermediul www.cristv.ro şi Digi Sport Plus, s-a încheiat cu scorul de 75-89.

Partida a avut un prim act în care amfitrionii au reuşit să se ia la întrecere cu mult mai bine cotata echipă medieşeană tabela de marcaj consemnând mai multe modificări la conducere în cadrul primelor zece minute de joc efectiv. Beneficiind de aportul consistent al cuplului Ionuţ Drăguşin - Ivan Ivanovic, autori ai primelor 19 puncte pentru Gaz Metan, vizitatorii au câştigat actul inaugural cu scorul de 23-20. 

În secvenţa a doua punctul de atracţie s-a numit Tudor Dumitrescu, autor a patru coşuri de la mare distanţă, toate la capătul unor acţiuni colective în cadrul cărora circulaţia mingii a avut darul de a surprinde mai mereu defensiva orădeană. Uros Velickovic şi Tudor Jucan au adăugat alte reuşite de la distanţă astfel încât Gaz Metan a înscris 30 de puncte pentru a intra la vestiare într-un avantaj consistent, scor 53-38. Acest lucru a fost posibil şi datorită faptului că în afara lui Nemanja Maric, 17 puncte în prima repriză, elevii lui Cristian Achim nu au reuşit să se ridice la nivelul etalat în primele 30 minute ale partidei inaugurale sau în prima repriza a Meciului 2 din această serie. Totuşi trebuie subliniată precizia la aruncările din acţiune a jucătorilor lui Bruno Soce în primele 20 minute de joc efectiv.

În repriza a doua oaspeţii au gestionat foarte bine avantajul dobândit folosind cât mai multe secunde cu putinţă din timpul de atac şi în plus au dominat copios situaţia la recuperări, acolo unde Titus Nicoară a mai demonstrat o dată ceea ce orice orădean ştia, şi anume cât poate să fie de util un baschetbalist localnic căruia nu i s-au acordat suficiente şanse în perioada pe care a petrecut-o la CSM. Astfel, Nicoară a ajuns în double-double înainte de a se intra în sfertul decisiv.

Finalul partidei a adus şi o rază de bucurie în rândul suporterilor echipei gazdă, CSM reuşind să câştige secvenţa de încheiere, una care de fapt a tras cortina peste participarea bihorenilor în ediţia 2010/11 a Diviziei A. De cealaltă parte, Drăguşin şi-a încununat o seară excelentă pe faza de atac cu un coş de trei puncte. Rezultat final 75-89 şi scorul general al seriei a fost de 3-0 pentru deţinătoarea Cupei României.

Remarcaţi
Oradea - Maric 22 puncte, 7 pase decisive, 6 recuperări; Schachtner 13 puncte, 4 recuperări; Mitchell 12 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive.
Mediaş - Drăguşin 22 puncte; Dumitrescu 18 puncte; Nicoară 13 puncte, 12 recuperări; Ivanovic 11 puncte, 6 recuperări; Howell 5 puncte, 6 recuperări, 10 pase decisive.

Andelko Mandic nu a evoluat pentru CSM Oradea în acest meci. El a fost accidentat, motiv pentru care Bosko Stojakovic a fost inclus pe foaia oficială a acestei partide. În 14 minute de joc acesta nu a reuşit să puncteze, contribuind cu 2 recuperări şi o pasă decisive, având 2 posesii pierdute pentru -1 la eficienţă.

Gaz Metan se califică pentru a doua oară consecutiv în semifinalele Diviziei A la baschet masculin. Echipa din judeţul Sibiu a fost eliminată în penultimul act al ediţiei precedente de campionat, cu scorul general de 3-0, de către CSU Asesoft Ploieşti.
De această dată, în semifinale, medieşenii vor da piept cu U Mobitelco BT Cluj-Napoca. Echipa de pe Someş va beneficia de avantajul terenului propriu într-o serie ce se va desfăşura în sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Formaţia pregătită de Bruno Soce are o serie de şapte victorii consecutive (trei în turul I al playoff-ului; două la turneul final al Cupei României şi două în sezonul regulat al Diviziei A).

CSM Oradea a revenit în playoff după o pauză de cinci ani. Pentru echipa de pe malul Crişului Repede a fost cea de-a doua participare în playoff din toată istoria clubului care a luat fiinţă în anul 2003. Bihorenii nu au cunoscut victoria în playoff, fiind învinşi cu 2-0 de CSU Asesoft în turul inaugural al playoff-ului ediţiei de campionat 2005/06. Formaţia antrenată de Cristian Achim a avut un bilanţ general de 18 victorii şi 17 înfrângeri (17-13 în sezonul regulat, 0-3 în playoff şi 1-1 în cupă).

4 comentarii la aceasta stire:
  • pistabacsy :

    Despre baschetbalistii localnici !!!
    ,,Titus Nicoară a mai demonstrat o dată ceea ce orice orădean ştia, şi anume cât poate să fie de util un baschetbalist localnic căruia nu i s-au acordat suficiente şanse în perioada pe care a petrecut-o la CSM."- din nefericire Achim nu este oradean,dar sper sa fi citit aceste randuri si sa mai invete ceva.Cred ca la fel procedeaza CSM -ul si cu actualii oradeni din lot.

    cu 13 ani în urmă (19.04.2011) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mitupower :

    Oradean
    Bah...pisty...si pe aicea esti. Ce-s cu comentariile astea? Ce vrei sa scoti in evidenta?
    Ca daca jucau localnicii mai mult eram in final 4? Tu cred ca ai incurcat sporturile! De ce nu critici echipa de handbal care a avut un sezon execrabil....si vii si te legi de o echipa care si-a depasit conditia.

    cu 13 ani în urmă (20.04.2011) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mitupower :

    Oradean
    Poate nu stiai...asa ca iti spun eu....Pe un antrenor il tin rezultatele...nu zambetele largi...de la conferintele de presa.In alt articol scriai de starea financiara proasta a clubului....si acum vii si te plangi ca Titus nu joaca la Oradea. Afla ca Titus are un salar de peste 5000 de euro pe luna fata de Mandic care are vreo 3000..
    Cu ce banii ai fi vrut sa-l "atragi" pe Titus la Oradea.
    Lucrurile se vor schimba sezonul viitor...odata cu venirea firmei Digi alaturi de Gavella....iar capul pe lista la transferuri e Titus.

    cu 13 ani în urmă (20.04.2011) Raspunde
  • pistabacsy :

    Oradeanul....UNGUR !!!
    Din capul locului vreau sa evit orice comentariu in contradictoriu cu alti postanti de pe acest FORUM.Totusi voi continua, in speranta ca parerile mele vor naste aceleasi ,,pasiuni", din partea celorlalti. PE CURAND.......

    cu 13 ani în urmă (20.04.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii