Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CRONICĂ. CSM Oradea - Politehnica Iași 112-75

totalbaschet.ro, Foto: Anca Cheregi

totalbaschet.ro, Foto: Anca Cheregi
22.01.2011

CSM Oradea s-a impus fără nicio problemă în fața Politehnicii Iași, scor 112-75 (18-14, 29-21, 20-18, 35-22). Partida a avut loc la Arena Antonio Alexe și a contat pentru etapa a 17-a a Diviziei A masculine de baschet.

Meciul a demarat cu întârziere de 5 minute deoarece tastatura calculatorului de la masa oficială nu a mai funcționat, oficialii orădeni trebuind să o înlocuiască(foto galerie). Între timp galeria orădeană a afișat un banner pe care era scris ”Toni Alexe #9 - Mereu în inimile noastre”(foto galerie).

Gazdele au intrat în teren în formula Nemanja, Tyrone, Mandic, Topchov și Pașca în timp ce Costel Moscalu a mizat pe McCullough, Anghel, Hurjui, Nicolae și Dawson.

Orădenii au pus stăpânire pe partidă încă de la început, primele cinci puncte venind de pe mâna lui Andelko Manic. Tehnicianul oaspeților a mizat pe o apărare zona 2-3, care uneori se modifica în 2-1-2, avându-l pe Anghel în careul de 3 secunde. Această apărare s-a dovedit a fi inutilă deoarece adversarii au spart-o de cele mai multe ori prin centru, Anghel fiind prea lent pentru a-i stopa pe orădenii care au punctat de sub panou chiar și prin Tyrone Mitchell. După primele zece minute amfitronii conduceau cu 14 puncte, scor 28-14.

Sfertul secund nu a adus nicio noutate, partida a decurs în același sens, gazdele dădeau semne că se vor îndrepta către o victorie sigură. Achim a mizat pe jucătorii ce au evoluat mai puțin în acest sezon, printre ei si Hora Horia care a majorat diferența la 20 de puncte cu un coș de trei puncte în minutul 16. Același Hora a înscris ultimul coș al primei reprize, care s-a încheiat în avantajul net al Oradiei, 57-35.

În actul secund Politehnica Iași a mizat pe aceeași apărare zonă, deși orădenii au punctat deseori de la mare distanță, având un procentaj final de 50%. Sfertul al treilea a fost mai echilibrat, încheindu-se 20-18 pentru gazde.

CSM Oradea marcat în ultimul sfert 35 de puncte, exact atât cât au punctat ieșenii în primele 20 de minute. Ultimele 5 minute ale confruntării i-a găsit pe orădeni într-o formulă formată doar jucători autohtoni: Hora, Stretea, Lajos, Lazar și Torok, un lucru rar întâlnit pe parchetul Arenei Antonio Alexe. Dintre aceștia cel mai mult s-a remarcat Torok, autor singurului double double al partidei cu 10 puncte(1/1 la 3 puncte!) și 11 recuperări.

Astfel CSM Oradea s-a impus lejer la o diferență de 37 de puncte, iar prima victorie din noul an i-a fost dedicată lui Antonio Alexe, de la cărui moarte s-au împlinit ieri 6 ani.

Remarcați:
Oradea: Mike Schachtner - 20 de puncte, 3 recuperări; Tyrone Mitchell - 13 puncte și 5 pase decisive și Rolland Torok - 10 puncte 11 recuperări
Iași: Brayan McCullough - 22 de puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive și Mădălin Nicolae - 14 puncte 6 recuperări.

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    Bravo CSM
    Felicitari baietilor din Oradea... un joc incantator si cu solutii spectaculoase in atac. Remarcabil numarul mare de aruncari de 3 puncte si faptul ca tinerii oradeni, aflandu-se multe minute in teren au jucat dezghetati, au marcat puncte si au facut si spectacol. Ar mai fi de lucru in aparare pentru tinerii nostri, insa toti au perspectiva. Ma bucur pentru Mate Stretea care cred ca pana acum a bifat cele mai putine minute in teren, insa azi a avut pofta extraordinara de joc. Chiar daca echipa Iasului nu este una de solida, vctoria a fost muncita si bietii si staff-ul tehnic merita felicitat. Mult succes miercuri cu Steaua. O victorie la Bucuresti ar fi exceptionala. BRAVO ORADEA!!!

    cu 13 ani în urmă (22.01.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii