Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CRONICĂ. CSU Asesoft Ploieşti - BC Mureş 92-73

Adrian Micinic

Adrian Micinic
27.03.2011

  28-17, 14-31, 29-16, 21-9  
CSU Ploieşti 92 - 73             BC Mureş            
CSU Ploieşti STATISTICA BC Mureş

CSU Asesoft Ploieşti a depăşit pe BC Mureş, scor 92-73, într-un meci contând pentru etapa a 28-a în sezonul regulat al Diviziei A la baschet masculin - ediţia 2010/11 şi desfăşurat duminică (27.03), la Sala Olimpia din Ploieşti. În urma acestui rezultat formaţia pregătită de către Vladimir Arnautovic nu mai poate pierde prima poziţie în clasament la terminarea sezonului regulat.

Prahovenii au început excelent jocul, probabil supramotivaţi după eşecul suferit în prelungiri pe parcursul etapei precedente. După doar patru minute de joc efectiv tabela de marcaj consemna primul avantaj de zece lungimi al gazdelor, scor 16-6, pentru ca imediat după jumătatea actului inaugural Cătălin Burlacu să duce scorul la 21-10. De altfel, baschetbalistul originar din Iaşi avea deja 12 puncte marcate în acel punct al confruntării. Diferenţa nu a suferit modificări majore până la epuizarea primei secvenţe, tabela de marcaj indicând scorul de 28-17, pe fondul a 15 puncte semnate Burlacu. De cealaltă parte Aleksandar Mladenovic marcase 7 puncte pentru oaspeţi.

BC Mureş a reuşit un parţial de 17-5 în debutul sfertului al doilea, graţie reuşitelor ce au purta semnătura lui Jason Forte, Aleksandar Mladenovic, JuJuan Cooley respectiv Flavius Lăpuşte. Astfel, în minutul 14, scorul era de 33-34. Replica nu s-a lăsat aşteptată foarte mul, Levente Szijarto marcând de două ori consecutiv pentru a duce scorul la 38-34. Situaţia se complică pentru campioni întrucât Jason Forte înscrie de trei ori din acţiune pentru un parţial de 0-7 car readuce avantajul de partea vizitatorilor. Aceştia se distanţează la 46-40 după reuşita de la distanţă semnată JuJuan Cooley. Fiecare formaţie a mai înscris o dată din acţiune pînă la pauză, tabela de marcaj indicând scorul de 42-48.

Jason Forte izbutise 16 puncte şi 6 recuperări, iar Aleksandar Mladenovic adăugase 13 puncte şi 3 recuperări pentru oaspeţi în prima repriză. În schimb, Cătălin Burlacu a terminat prima jumătate cu 15 puncte, 4 pase decisive şi 3 recuperări, iar Levi Szijarto a realizat 9 puncte.

Ike Okoye a comis patru greşeli personale pe parcursul primei reprize.

Formaţia gazdă a înscris de două ori de la mare distanţă în primele 120 de secunde de joc efectiv din repriza a doua pentru a restabili egalitatea, pentru ca după reuşita de două puncte a lui Mladenovic, tabela de marcaj să indice avantaj pentru CSU Asesoft, graţie unui coş cu fault realizat de către Jason Westrol. În aceste condiţii amfitrionii au preluat conducerea pe tabela de marcaj, scorul în minutul 24 fiind de 53-52. În următoarele două minute de joc cele două echipe au mers cap la cap, diferenţa menţinându-se constant între 1-3 puncte în favoarea echipei gazdă.
Westrol izbuteşte al doilea three point play în acest interval de joc, pentru ca Ford şi Burlacu să adauge patru respectiv două puncte pe tabela de marcaj pentru Asesoft. În replică, Jason Straight a pus trei puncte pe tabela de marcaj ducând scorul de 69-60 în minutul 28.
Sfertul a luat sfârşit cu liberele lui Straight, tabela de marcaj indicând scorul de 71-64 în favoarea gazdelor la intrarea în sfertul decisiv.

Pe parcursul primelor două minute de joc din sfertul decisiv singurul care a punctat din acţiune a fost Doneal Mack. În replică, Jason Forte a transformat două aruncări libere. Pe fondul mai multor ratări la ambele captele ale terenului, amfitrionii izbutesc să fie ceva atenţi şi se menţin în avantaj la jumătatea ultimei secvenţe, scor 79-68, după coşul lui Adrian Guţoaia.
După o perioadă de secetă JuJuan Cooley sparge gheaţa de la linia de pedeapsă, el fiind dublat de un coş din spatele semicercului semnat Jason Forte. În schimb, Cătălin Burlacu marchează de două ori de pe pivot, gazdele reuşind să termine partida cu un parţial de 11-0. Rezultat final: 92-73.

Remarcaţi
Ploieşti - Burlacu 28 puncte, 9 recuperări, 7 pase decisive, 2 mingi câştigate; Westrol 17 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive; Szijarto 12 puncte; Ford 11 puncte, 7 recuperări; Mack 11 puncte.
Mureş - Forte 22 puncte, 6 recuperări; Mladenovic 21 puncte, 6 recuperări; Cooley 12 puncte, 6 pase decisive; Lewis 9 puncte.

4 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Don Ramon :

    O echipa de domni
    Înainte de a vă împărtăşi câteva impresii de la meci , ţin să elogiez aici excelenta impresie pe care ne-a lăsat-o stafful lui BC Tg Mureş , adică d-l Szalkay , antrenorul Csaba Deri şi ajutoarele sale . Meciul a fost mult mai strâns decât o arată scorul . Mi-au plăcut Mladenovic , cu câteva execuţii tehnice speciale , Jason Forte şi , ca întotdeauna , nelipsitul JuJuan care , totuşi , de data asta a fost mai palid . Neaşteptat de discreţi Căpuşan şi Dumitru . De la Asesoft , pe lângă Burlacu , aflat într-o formă foarte bună , remarcabil a fost Westroll . Mi-au mai plăcut unele execuţii speciale ale lui Ford şi Quarran . Mi-a mai plăcut jocul deosebit făcut în apărare de Guţoaia care , în repriza a 2-a , l-a cam anihilat pe Forte . În general mă feresc să zic ceva de arbitraj . Astăzi însă mărturisesc că am fost cam nedumerit de incoerenţa prestaţiei arbitrilor care n-au fluierat faulturi "viguroase" iar apoi au fluierat simple atingeri . Ţin însă să subliniez că nu au favorizat vreo echipă .

    cu 13 ani în urmă (27.03.2011) Raspunde
  • ovidius :

    kosarlabda
    @don ramon: echipa Muresului e destul de buna, admit. cit despre impresionare iti recomand sa fii mai pretentios, mai ales cu politrucii aia pusi de udemere sa mai spele niste banuti la baschet. cind au fost la noi aratau si afisau o atitudine specifica unor indivizi care mergeau de la meci direct la o nunta cu manele unguresti, cu costumele lor stralucitor negre cu tot. batrinu' saracu banuiesc ca are probleme cu hemoroizii, iar pe ala mai tinar (szalkai cred) nu l-a pus nimeni la punct cam de mult. io personal m-am plictisit demult de nesimtirea si atitudinea specifice conlocuitorilor cu filet pe stinga. o sa mi se spuna ca si ei au dreptul , ca si ei cotizeaza. fals.... consuma mai mult de cit contribuie. in rest, traiasca baschetul de calitate

    cu 13 ani în urmă (28.03.2011) Raspunde
  • suporteru lu peste :

    statistici
    Vedeti ca statisticile nu sunt prea exact: Westrol apare ca DNP (did not play), de unde el a jucat aproape 3 sferturi complete :).

    cu 13 ani în urmă (28.03.2011) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Sabin Gherdan :

    Suporteru lu peste
    Am rectificat statisticile, multumim pentru observatie !

    cu 13 ani în urmă (28.03.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii