Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CRONICĂ. Energia Rovinari - BC Timişoara 100-93

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
03.04.2011

Ultima etapă din campionatul regulat de baschet masculin a programat la Târgu-Jiu duelul dintre Energia Rovinari şi BC Timişoara. Cele două formaţii se luptau pentru poziţia a 10-a în clasament, loc ocupat de timişoreni înaintea rundei, la egalitate cu gazdele lor de sâmbătă. Gorjenii s-au impus însă pe teren propriu cu 100-93 şi le-au suflat bănăţenilor poziţia în clasament, trimiţându-i pe alb-violeţi pe un dezamăgitor loc 11, cu 10 mai jos decât şi-au propus la începutul campionatului.

Partida de la Târgu-Jiu a început bine pentru bănăţeni care prin Pesic şi Dzambic aflaţi într-o zi mare au controlat primul sfert. Bănăţenii au mizat din nou pe Czmor de la început, dar şuturile lui Dzambic de la distanţă şi apoi liberele lui Pesic, ajutat şi de reuşitele de sub panou ale lui Păltinişanu au făcut ca bănăţenii să conducă cu 23-17.

Slobodan Nikolic (antrenorul) a avut însă şi el 5 jucători în formă excelentă sâmbătă. Toţi titularii au marcat peste 15 puncte, Darby jr. fiind lider detaşat cu 28, lucru care nu putea sa nu aibă repercusiuni pe tabelă. Gorjenii au forţat egalarea în sfertul doi şi graţie unei apărări exacte şi a unui joc aproape perfect în atac au reuşit să revină pe tabelă. Practic, jocul avea să se decidă înainte de pauză. Gorjenii au marcat 27 de puncte în sfertul doi şi au primit doar 16, astfel că au intrat în avantaj la pauzp, 44-39.

După ieşirea de la cabine, cele două formaţii au oferit un spectacol plăcut spectatorilor aflaţi în sală. Fără să mai aibă ce pierde, jucătorii celor două grupări s-au aruncat în atac, dovadă şi numărul mare de puncte marcate în sfertul 3, 55. S-a jucat rapid, echilibrat, iar la finalul actului trei gorjenii au mai adăugat un punct în plus pe tabelă, 28-27 pentru un total de 72-66.

Ultimele zece minute au fost în prima lor parte ale timişorenilor. Alb-violeţii au reuşit să revină în joc şi sperau să plece cu a treia victorie la rând în era interimarului Jovicic, dar Darby jr şi compania le-au retezat speranţele în ultimele două minute. Energia s-a impus şi în actul final cu 28-27 şi tabela a consemnat victoria gazdelor, 100-93.

Interesant este faptul că înainte de acest meci, împerecherea din play-out era Timişoara-Ciuc şi Rovinari-Iaşi. Cum la aceeaşi oră s-a disputat şi partida dintre ciucani şi moldoveni, încheiată cu victoria primilor, împerecherea a rămas la fel, asta pentru că Rovinariul a urcat pe 10, Timişoara coborât o poziţie, iar Ciucul a trecut pe penultimul loc.

Astfel, timişorenii îşi vor reîntâlni coşmarul din acest sezon, BC Miercurea Ciuc, formaţie care a învins trupa viola de două ori şi practic, a scos-o din lupta pentru play-off. Energia se va duela cu Iaşiul într-o partidă care se anunţă echilibrată, dar cu uşor avantaj de partea trupei lui Slobodan Nikolic.

Remarcaţii partidei de sâmbătă

Energia Rovinari: Darby jr 28, Troupe 19, Lupusavei 16 şi Stefan Nikolic 16 (10 pase decisive), Bigus 15

BC Timişoara: Pesic 25, Dzambic 23, Markovic 13, Păltinişanu 11

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii