Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CRONICĂ. Iași 94-90 Craiova

Bogdan Gabriel

Bogdan Gabriel
16.01.2011

Politehnica Iași a învins în această seară pe SCM CSS Craiova scor 94-90 (18–26, 15–18, 34–14, 27–32). Meciul s-a disputat în Sala Sporturilor din Iași, contând pentru prima etapă a acestui retur de campionat.

Debutul partidei a aparținut în totalitate oaspeților, care au reușit să înscrie 15 puncte consecutive, fară a primi nici un coș. Primele două puncte ale gazdelor au fost înregistrate abia în minutul 6 al partidei, printr-un slam dunk al lui Mădălin Nicolae, astfel după șase minute de joc, craiovenii conduceau cu 15-2.
Acest coș a fost urmat de înca două reușite ale aceluiași Nicolae, fapt ce a ambiționat echipa să mai reducă din diferență, ieșenii terminând primul sfert cu opt puncte în minus.

Al doilea sfert a fost destul de echilibrat, el fiind câștigat de catre echipa olteană la 3 puncte diferență, datorită reușitelor de două puncte ale lui Simms și Wohlleb. Astfel SCM Craiova a intrat la pauză cu un avantaj de 11 puncte.

Partea a treia a meciului a reprezentat începutul căderii echipei din Craiova, Leroy Dawson reușind să înscrie 2 coșuri de trei puncte consecutive, în primul minut al acestui sfert. Astfel, în minutul patru, echipa vizitatoare a ramas cu avantaj minim, scorul fiind de 50-51. Au urmat apoi 10 puncte trecute în contul ieșenilor, fără replică din partea oaspeților, avantajul trecând de partea cealaltă. Prin reușita de 3 puncte a lui McCculloug marcată pe final de sfert, Politehnica Iași a intrat în actul decisiv cu 9 puncte avans, scor 67:58.

În ultimul sfert, formația din Copou s-a desprins la 14 puncte, astfel în minutul șase tabela indica scorul 83-69. Craiova a mai redus din diferență, datorită prestației de excepție a lui Casey Wohlleb, care a înscris 14 puncte în ultimele 2 minute de joc, însă nu a fost de ajuns, Politehnica Iași câștigând meciul la 4 puncte diferență,

Remarcați au fost:
Politehnica Iași: Leroy Dawson – 33 puncte, 11 recuperări și 3 pase decisive; Bryan McCcullough – 20 puncte ( 5/5 la aruncările de două puncte, 4/4 la libere), 9 pase decisive și 5 recuperări; Mădălin Nicolae – 18 puncte și 8 recuperări; Dumitru Anghel – 11 puncte și 9 recuperări;
SCM CSS Craiova: Casey Wohlleb – 25 puncte și 8 recuperări; Kenneth Simms – 22 puncte și 17 recuperări (7 recuperări ofensive); Brock Gillespie – 17 puncte și 5 pase decisive; Jermont Horton – 17 puncte.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii