Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CRONICĂ. Municipal București - BC Miercurea Ciuc 134-130

totalbaschet.ro, Foto: bkfocus.com

totalbaschet.ro, Foto: bkfocus.com
30.03.2011

(18-16 , 29-15 , 32-35 , 31-44 , 24-20)
     134 - 130
Municipal București STATISTICĂ BC Miercurea Ciuc

Meci incendiar în Arena de Baschet din București acolo unde Municipal București a învins pe BC Miercurea Ciuc la capătul unui meci ce a necesitat o repriză de prelungire pentru a stabili învingătoarea. Gazdele s-au impus cu scorul de 134-130, întrerupând seria de 8 înfrângeri consecutive. De asemenea acest succes este primul pentru Vasic de când se află pe banca tehnica a grupării din Capitală. În schimb, echipa antrenată de Laszlofy Botond pierde pentru prima oară după trei victorii pe linie, ne mai având nicio șansă de a prinde Craiova din urmă și a ocupa locul 13 în clasament, un loc râvnit de echipele ce se luptă pentru salvarea de la retrogradare.

A fost un meci în care s-a bătut record peste record, ambele echipe uitând de apărare, mai ales în ultimele 15 minute, axându-se mai mult pe ofensivă. Au fost spulberate, mai exact, 7 recorduri, printre care cele de puncte marcate într-o partidă de ambele combatante, de puncte marcate de o echipă într-un singur sfert sau de puncte marcate de un jucător în sezonul regulat. Ultima distincție îi revine sârbului Branislav Tomic care a avut o linie statistică impresionantă, punctând de 43 de ori(12/14 x 2, 2/4 x 3 și 13/13 la libere) 5 recuperări, 5 pase decisive pentru un index de 48 de unități la capitolul eficiență.

Oaspeții au deschis primii scorul, prin Yamene Coleman urmat de Levi Levine care a dus scorul la 4-0, însă Smith, ”Miță” Paul și Angel Santana, ultimii doi autori a unor aruncări de la mare distanță, au semnalat trezirea pentru gazdele care conduceau la jumătatea primului sfert cu 10-7. Cele două combatante au mers cap-la-cap până la finalul celor 10 minute, când tabela indica avatajul de două puncte a gazdelor, 18-16.

Aceeași diferență s-a înregistrat și în minutul 11, însă grație a 7 puncte cosecutive, ce au venit din mâna lui Tomic, dar și a arucărilor de la mare distanță ale lui Ray Kraemer și Santana, Municipal a izbutit un parțial de 17-2, scor 40-23 în minutul 15, și partida părea ca și rezolvată pentru trupa lui Vasic. Amfitronii au intrat la cabine cu un avantaj liniștitor, 47-31, însă nu aveau nici cea mai vagă idee referitor la ce va urma pe parchetul sălii din Capitală.

24 de puncte în favoarea Municipalului București a fost cea mai mare diferență de scor înregistrată pe parcursul partidei, mai exact în minutul 23, la scorul de 62-38. Elevii lui Laszlofy Botond au avut, în următoarele minute, mai multe momente de strălucire în care au izbutit, pe rând, un parțial de 10-2 respectiv 8-0, pentru a reduce din diferență până la 13 puncte, 79-66, înaintea actului decisiv.

Ultimul sfert a fost unul nebun, ambele echipe reușind să marcheze, adunat, 75 de puncte, un record în ceea ce privește această ediție de campionat. Gazdele au marcat coș după coș, însă oaspeții nu s-au lăsat mai prejos marcând 7 coșuri de după semi-cercul de 6.75, în ultimele 10 minute. Diferența de 10-13 puncte s-a menținut până în minutul 37, când ciucanii s-au apropiat la 7 puncte, scor 98-91. Hannah a scuturat plasa cu o aruncare de trei puncte astfel că oaspeții se aflau la o singură posesie distanță. Ultimele două minute au fost incendiare, Miecurea Ciuc trecând la conducere, însă s-a văzut egalată de fiecare dată. Înainte cu 7 secunde de joc, Ciuc-ul avea un avantaj de 3 puncte, însă Kraemer a dus confruntarea în prelungiri grație unui buzzer-beater marcat de la centrul liniei de 3 puncte.

Repriza de prelungire a fost la fel de spectaculoasă ca și sfertul al patrulea, dovadă fiind și numărul mare de puncte înscrise în cinci minute, 44. Bogdan Stăncuț s-a dovedit a fi arma secretă a lui Vasic, acesta reușind să puncteze de 10 ori în overtime, două dintre reușite venind de după linia de 6.75, aducând astfel prima victorie pentru Municipal, după o pauză de 8 etape. Scor final, 134-130.

Remarcați:
București: Tomic - 43 de puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive; Miță Paul - 23 de puncte, 8 pase decisive, 5 recuperări;
Ciuc: Hannah - 33 de puncte, 4 pase decisive; Tucker Ramon - 30 de puncte, 4 pase decisive, 4 recuperări.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii