Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CRONICĂ. Steaua Turabo Bucureşti - CSU Asesoft Ploieşti 75 - 60

Costin Marinescu (Tg. Mureş)

Costin Marinescu (Tg. Mureş)
07.04.2011

12-22,17-12,23-7,23-19  
             75-60
Steaua Turabo STATISTICA CSU Ploieşti

Într-o sală care i-a scandat numele pe tot parcursul jocului, Steaua Bucureşti a învins pe CSU Ploieşti cu 75-60 şi s-a calificat în Finala Cupei României la baschet masculin.

Virgil Stănescu, cu 13 puncte şi 10 recuperări, a fost cel mai bun om al Stelei. Hristo Nikolov l-a completat cu 16 puncte şi 5 recuperări iar Virgil Căruţaşu a reuşit din nou un meci mare sub panouri, terminând partida cu 14 recuperări şi 8 puncte.

Cele 12 puncte şi 7 recuperări ale lui Cătălin Burlacu nu au fost suficiente pentru a a aduce victoria echipei sale, pivotul Asesoftului nefiind ajutat de niciun alt coechipier în lupta de sub panouri. Adrian Tudor a fost cel mai bun marcator al Ploieştiului cu 17 puncte. Conducătorul de joc şi-a mai trecut în cont şi 4 pase decisive.

Ploieştiul a început în forţă partida, a deschis tabela prin cinci puncte consecutive ale lui Szijarto şi după 3 minute de joc s-a desprins la 7 – 2. Ambele echipe închid perfect zona de 3 secunde însă Asesoftul reuşeşte să găsească câteva breşe iar două reuşite cu fault ale lui Burlacu anulează efortul lui Stănescu şi duc scorul la 13-7. Ploieştiul continuă să fie singura echipă ce reuşeşte să bage mingea în coş, fie de la mare distanţă prin Szijarto, fie de la linia de libere prin Adrian Tudor, şi cu un minut până la finalul primul sfert tabela indica 20-8 în favoarea elevilor lui Dado Arnautovic. Perioada se încheie cu un coş de sub inel al lui Popescu iar Asesoftul conducea după primele zece minute de joc cu 22-12.

Nikolov şi Popescu se combină pentru şase puncte consecutive şi la jumătatea sfert secund ecartul dintre cele două formaţii se reduce la doar 4 puncte (20-24). Distanţa se micşorează chiar şi la 3 lungi (23-26) însă Adrian Tudor înscrie două coşuri de la mare distanţă iar cu două minute înainte de finalul primei reprize Asesoftul se desprinde la 9 puncte, 23-32. Nikolov, omul sfertului pentru Steaua, închide repriza cu o reuşită de dincolo de semicercul de trei puncte iar la pauza mare Ploieştiul conducea cu 34 – 29.

Stănescu şi Nikolov deschid repriza secundă prin cinci puncte întrerupte de un coş de sub inel al lui Tudor iar Popescu egalează la 36 după două minute şi jumătate de joc. Nikolov marchează o aruncare liberă şi Steaua trece pentru prima dată în avantaj, 40-39, cu patru minute rămase de jucat din a treia perioadă. Steliştii continuă să se apere excelent sub panou, dublează la oamenii înalţi ai Ploieştiului iar mingiile câştigate în apărarea se transformă la celălalt capăt la terenului în coşuri de trei puncte semnate Jackson şi Tomeljak. Reuşitele celor doi plus două coşuri de sub panou ale lui Stănescu şi Smith fac ca la ultima pauză tabela să indice 52-41 în favoarea bucureştenilor şi ceea ce se anunţa o victorie facilă a Asesoftului tinde să se transforme în al doilea eşec consecutiv în semifinalele competiţiei KO.

Asesoft mizează în debutul ultimului sfert pe pătrunderi ale fundaşilor şi pe transformarea aruncărilor libere aferente faulturilor obţinute dar imprecizia ploieştenilor de la linia de libere face ca diferenţa de pe tabelă să nu scadă decât la 7 puncte, 59-52, la jumătatea perioadei. Mandache şi Nikolov marchează de sub panoul prahovenilor şi menţin distanţa dar o aruncare de trei puncte reuşită de Quarraan aduce din nou speranţa în sufletul celor 30 de fani sosiţi de la Ploieşti.  Speranţele la victorie sunt însă deşarte. Mack şi Szijarto greşesc în două faze de atac consecutive iar faulturile prin care au încercat să stopeze contraatacurile s-au transformat în puncte de la linia de libere pentru stelişti. Scor final 75 – 60 şi Asesoftul este eliminată a două oară consecutiv din semifinalele Cupei României.

3 comentarii la aceasta stire:
  • suporteru lu peste :

    slab de tot
    Baietii au facut-o de oaie astazi. In fata unei echipe cu o aparare statica si lenta, nu au gasit solutii si, mai mult, si-au batut joc de situatii foarte bune. Pacat ca i-au facut mari pe cei de la Steaua, dar cam asta se intampla cand il tii pe parchet tot meciul pe Mack care ori e total iesit din forma ori ii tremura chilotii pe el (nu ca ceilalti ar fi fost mai in forma sau mai in joc, dar el a fost cel mai slab). Greseala lui Arnautovic, clar, prin felul in care a pregatit meciul si tehnic si psihologic. Ca o observatie: 3 meciuri pierdute cu Tudor conducator de joc majoritatea timpului (care o fi avand momente de sclipire, dar acum are o perioada proasta, din pacate) - 2 cu Steaua, 1 cu Mures si o bataie de joc cu Pitesti. Singurul meci in care altul a fost conducator de joc, a fost ultima victorie, cea cu Muresul. Iar despre protestele la adresa arbitrilor: e clar ca au tema anul asta sa inchida ochii la faulturile facute impotriva Asesoftului, asa ca mai bine ati juca in consecinta si ati lasa-o mai moale cu protestele ca incasati doar tehnice (si nu functioneaza ca anul trecut cand un tehnic era tocmai bun ca sa-si mai traga rasuflarea Griffith; anul asta pe parchet sunt niste jucatorii nepregatiti pentru meciuri cu miza si tensiune)

    cu 13 ani în urmă (07.04.2011) Raspunde
  • Pitagora :

    Felicitări şi
    Galeriei mureşene pentru prestaţia făcută!

    Ciuline, eşti mai odios decat Bănică! Burlacu dădea fără jenă coate în gură şi tot lor le dădeai libere! Ruşine, arbitre!!! Oricât ai încercat să furi pentru ei, astăzi nu ţi-a ieşit! Bravo Steaua, astăzi ai strălucit!

    cu 13 ani în urmă (07.04.2011) Raspunde
  • suporteru lu peste :

    ???
    Ce meci ai vazut tu, Pitagora?! Toate patrunderile alea ale jucatorilor de la Asesoft oprite cu fault la care nu se fluiera nimic, le-ai vazut ? Sau faulturile date impotriva Asesoftului fara sa fie vreun contact cu jucatorii stelisti ? Felicitari pentru galeria mureseana: ca ce ?! Ca se bucurau ca bate Steaua ? Sa-i vad peste cateva zile cand joaca cu Steaua in playoff :).

    cu 13 ani în urmă (08.04.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii