Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CRONICĂ. Steaua Turabo Bucureşti - CSU Atlassib Sibiu 79-81

Adrian Micinic

Adrian Micinic
30.03.2011

  (21-15,25-21,24-22,9-23)
 
Steaua Turabo Bucureşti 79-81
 
 Steaua Turabo Bucureşti 
 Bucureşti, ora 18:00 
 CSU Atlassib Sibiu 

 



Partida a demarat cu şase acţiuni ofensive încheiate prin coş, ambele protagoniste reuşind să înscrie câte trei coşuri de două puncte. Au urmat apoi câteva faze în care jucătorii celor două echipe au ratat, atât din acţiune cât şi de la linia de pedeapsă, pentru ca Ivan Tomeljak să ducă scorul la 10-8, după ce a transformat prima aruncare de trei puncte a partidei, spre jumătatea primei secvenţe.
CSU Sibiu a trecut la conducere după mai multe aruncări de pedeapsă transformate de către Boomer Herndon şi Michael Harrison. Situaţia s-a schimbat în favoarea militarilor, care au revenit la conducere pe fondul unui parţial de 7-0, alimentat de către Bogdan Popescu şi Josh Jackson. Formaţia vizitatoare a reuşit să întrerupă o serie de aproape cinci minute în care nu a înscris din acţiune, Harrison realizând un three point play. Bulgarul Hristo Nikolov a stabilit rezultatul primei secvenţe, scor 21-15.

În debutul celui de-al doilea sfert, LeVar Seals a înscris primul coş de trei puncte al oaspeţilor, iar Stefan Atanackovic l-a dublat cu o reuşită similară, dar replica a venit din partea lui Bogdan Popescu, jucător care a înscris de patru ori consecutiv pentru gazde. Astfel, tabela de marcaj indica scorul de 29-21, în minutul 13. Avantajul Stelei a crescut la zece lungimi după coşul lui Josh Jackson.
După jumătatea secvenţei a doua Octavian Popa Calotă şi Cristian Crăciun au redus din handicap pentru CSU Atlassib, dar Jackson a replicat în contul amtifrionilor prin două aruncări de două respectiv una de trei puncte transformate.  Scorul a devenit 44-33 în minutul 19, după ce Bogdan Popescu a găsit ţinta încă o dată.
Prima repriza s-a încheiat după coşul de trei puncte semnat Calotă, respectiv aruncarea transformată de către Virgil Căruţaşu, cu scorul de 46-36.

Pe parcursul primelor 50 secunde de joc ale reprizei a doua, Virgil Căruţaşu a înscris patur puncte, avantajul Stelei crescând la 16 lungimi, scor 52-36, în minutul 22. După un timp de odihnă solicitat de banca formaţiei vizitatoare diferenţa a coborât puţin, dar Virgil Stănescu a înscris primele sale puncte în această partidă, după 24 minute de joc. Diferenţa coboară sub zece lungimi, scor 57-49 în minutul 27, după mai multe reuşite venite pe mâna lui Calotă, respectiv Milos Markovic.
Urmează un three point play semnat Virgil Stănescu, urmat de un coş de două puncte, pentru ca Josh Jackson să transforme de la mare distanţă în două rânduri. Jackson şi Gregor Hafnar sunt sancţionaţi cu fault tehnic la aceeaşi fază, iar LeVar Seals înscrie toate aruncările libere acordate. Sfertul s-a încheiat cu alte patru aruncări libere transformate, la scorul de 70-58.

Americanul Seals a înscris primul coş al secvenţei decisive. De cealaltă parte Popescu a adus primele puncte ale Stelei în această perioadă de joc. Apoi, Octavian Popa a Calotă înscris câte un coşd e două, respectiv trei puncte pentru a reduce handicapul sibian la doar şapte puncte în minutul 34 al partidei. Harrison şi Seals adaugă la parţialul formaţiei oaspete care se lungeşte la zece puncte fără răspuns, tabela de marcaj indicând scorul de 74-72, cu patru minute înainte de final. Kevin reuşeşte să restabilească egalitatea printr-o pătrundere la intrarea în ultimele 180 de secunde ale acestei perioade de joc. Seria negativă a roş-albaştrilor este oprită de către Bogdan Popescu care înscrie o singură aruncare liberă. La rândul său, Calotă împarte două libere pentru a egala la 75, iar Seals înscrie pentru două puncte aducând avantajul în tabăra sibiană, iar gazdele cer timeout.
Steliştii comit o serie de greşeli pe faza ofensivă, incluzând o aruncare ratată şi o minge trimisă direct în afara terenului, iar Popescu este descalificat pentru cinci greşeli personale comise. Finalmente Virgil Stănescu ajunge la linia de pedeapsă, unde transformă, dar la celălalt capăt al terenului Boomer Herndon înscrie din acţiune pentru a duce scorul la 77-79 cu 19 secunde înainte de final. Josh Jackson este trimis la linia de pedeapsă şi nici el nu dă greş, ducând scorul la 79-79, cu 11 secunde rămase pe ceas. După un timp de odihnă solicitat de oaspeţi LeVar Seals a transformat o aruncare cu 4 secunde înainte de final pentru a stabili rezultatul final: 79-81.

Remarcaţi
Steaua Turabo Bucureşti - Jackson 23 puncte; Popescu 21 puncte, 9 recuperări; Stănescu 11 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive.
CSU Atlassib Sibiu - Calotă 22 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive; Seals 19 puncte; Harrison 14 puncte, 8 recuperări.

Ca urmare a acestui rezultat formaţia sibiană se apropie de playoff, ajungând să depindă exclusiv de propriul rezultat în ultima etapă. În eventualitatea unei victorii formaţia antrenată de Cătălin Vulc este asigurată de un loc între primele opt echipe ale ţării în condiţiile în care una dintre CSM Oradea şi CS Otopeni va pierde având în vedere că se vor confrunta direct. Sibienii întâlnesc pe BCM U Piteşti la Sala Transilvania.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii