Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CRONICĂ. "U" Cluj - CSU Sibiu 93-68

Andrada Comănici; Foto: u-mobitelco.ro

Andrada Comănici; Foto: u-mobitelco.ro
22.01.2011

STATISTICI

De ce a pierdut Sibiul partida?

“U” Mobitelco Cluj-Napoca a câştigat în această seară meciul disputat pe teren propriu împotriva formaţiei CSU Atlassib Sibiu în derby-ul Ardealului, cu scor 93-68 (21-14; 21-15; 28-27; 23-12).

Partida a debutat cu un fault comis de LeVar Seals Cortez asupra americanului din echipa clujeană, Kyndall Dykes, acesta din urmă transformând doar una dintre loviturile libere şi punând astfel pe tabela primul punct al partidei. Sibienii au trecut curând în avantaj prin reuşita de 2 a lui Stefan Atanackovic, punctele curgând pentru ambele tabere. Primul coş de trei a venit din partea lui Seals la jumatatea sfertului întai. După cinci minute de joc, tabela arăta egalitate la 8 puncte. Pe finalul primului sfert cei de la "U" Cluj s-au distanţat prin reuşitele lui Silvăşan şi Fometescu, tabela arătând un scor de 21-14 la prima pauză.

Şi sfertul doi a debutat la fel ca şi primul, cu un fault comis în sens invers de această dată, asupra lui Atanackovic de către Claudiu Fometescu. Sibienii au revenit cu curaj în teren şi s-au apropiat la doar trei puncte de "U" Mobitelco, 25-22, dar Thomson a simţit pericolul şi a pus pe tabelă 3 puncte în urma unui coş cu fault. Zoran Krstanovic a adus liniştea în tabăra clujeană reuşind 8 puncte în doar câteva secunde. Dykes mai pune un punct în contul echipei universitare şi pe tabela se înregistreaza cea mai mare diferenţă de puncte până la momentul respectiv, 37-22, dar Cuic ofera lui CSU trei lovituri libere, faultându-l pe Stefan Atanackovic, acesta fructificând aruncările. Kyndall Dykes a fost omul finalului de sfert secund, reuşind cinci puncte pe final, iar cele două echipe au intrat la cabine cu scorul de 42-29.

La întoarcerea pe teren sibienii au arătat o altă faţă, revenindu-şi şi tinând pasul cu adversarii, însă nu au fost suficient de motivaţi pentru a se şi apropia de aceştia. În acest sfert al treilea au fost înregistrate şi cele mai multe coşuri marcate din spatele liniei de 6.75, ai căror autori au fost LeVar Seals (2x3) şi Cristian Crăciun (1x3) pentru sibieni şi Mihai Silvăşan (2x3) pentru echipa gazdă. Prim-planul celei de-a treia părti a disputei a fost deţinut de Kyndall Dykes şi LeVar Seals, cei doi americani făcând spectacol prin multiplele lor reuşite. Finalul sfertului trei a fost acaparat de sibieni care prin aceiaşi Seals şi Craciun au marcat 6 puncte consecutive, scor 70-57. Acesta a fost de departe cel mai interesant sfert al partidei cu 28 de puncte marcate de "U" Cluj, 27 de CSU Sibiu şi o atmosferă de zile mari creată de suporterii echipei universitare care au cântat la unison.

Dacă în urma intoarcerii de la cabine CSU Sibiu a arătat un joc bun, în ultima parte a meciului aceştia abia s-au mai văzut pe teren. Astfel, după patru minute scurse din sfertul patru, clujenii puseseră 13 puncte pe tabelă, iar CSU doar unul, Clujul fiind de neoprit. Avantajul confortabil l-a determinat pe Marcel Ţenter să introducă pe teren şi jucătorii mai puţin folosiţi, dintre care Sabin Faur şi-a trecut numele pe lista marcatorilor în urma unui coş de două puncte. Sibienii au mai avut o izbucnire pe final, punând pe tabelă 7 puncte consecutive prin Markovic, Popa Calotă şi Harrison, partida încheindu-se cu scorul de 93-88.

Declaraţie Ţenter

Declaraţie Prakuraitis

U Cluj

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii