Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CRONICĂ. ”U” Mobitelco – Steaua Turabo 70-59

Roxana Prichici

Roxana Prichici
03.04.2011

Etapa a 30-a - Divizia A Masculin
   70 - 59   
U Motitelco Cluj-Napoca STATISTICA MECIULUI Steaua Turabo București

”U” Mobitelco s-a impus neașteptat de ușor în fața Stelei Turabo, 70-59 (25-12, 15-12, 18-10, 12-25), devenit singura echipă care a reușit să-i învingă pe ”roș-albaștrii” atât în tur, cât și în retur. Clujenii au controlat autoritar jocul, aflându-se ]n permanență la conducere, nu s-a înregistrat nici măcar o dată egalitate pe tabelă.

În startul meciului pe teren a existat o singură echipă. Cu primele cinci puncte puse pe tabelă de Zoran Krstanovic și un coș de la linia 6.75 al lui Silvășan, ”U” s-a desprins 8-0 înainte ca adversarii să ia pulsul jocului. Bavcevic a cerut time-out, dar jocul nu și-a schimbat cursul, curgând spre 13-0. Josh Jackson și-a scos echipa din faliment cu o reușită din spatele semicercului, iar Stănescu a înscris pentru 13-5, dar revenirea Stelei nu s-a produs, clujenii conducând autoritar ostilitățile până la prima pauză, 25-12.

Sfertul secund a început pentru Steaua la fel de prost ca cel inaugural. Formația gazdă a bifat un run de 8-0 și s-a distanțat la 21 de puncte, 33-12. Bogdan Popescu a sunat trezirea pentru steliști, 33-14, și de la 37-16, echipa din capitală și-a trecut în cont opt puncte consecutive, strângând oarecum scorul la 37-24. Ultimul cuvânt al primei reprize l-a avut însă Krstanovic, care a scuturat plasa coșlui de la distanță și a trimis ”U” pe plus 16 la vestiare.

La reluare, prim-planul a fost luat de Paul Chetreanu, cu patru puncte ale fundașului clujean diferența luând din nou proporții, 44-24. Sfertul trei a fost chiar mai secetos pentru Steaua decât cele precedente, Stănescu, Popescu și Smith înscriind împreună doar zece puncte, astfel că în minutul 29 s-a înregistrat cel mai mare avantaj al echipei universitare, 24 de puncte, 54-30. La ultima pauza tabela indica 58-34.

Steliștii au debutat cu dreptul în sfertul patru, cu un coș de trei al lui Jackson, și, încet dar sigur, au reușit să recupereze din handicap, și pe fondul unei relaxări a clujenilor, care și-au pierdut din concentrare și au început să rateze. Oaspeții și-au adjudecat ultimul sfert, 12-25, reușind astfel să limiteze proporțiile scorului final.

"U" Mobitelco: Dykes 23, Krstanovic 17, Silvășan 14, Thomson 8, Chetreanu 6, Cuic 2.

Steaua Turabo: Popescu 17, Jackson 14, Stănescu 9, Căruțașu 8, Hafnar 6, Smith 5.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii