Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CS Otopeni bună de plată - Aproape 50.000 euro către fostul antrenor, un jucător şi agenţia care îi reprezintă

Adrian Micinic

Adrian Micinic
06.04.2011

Milan Nisic şi Nenad Sulovic, fostul antrenor respectiv jucător ai echipei CS Otopeni, împreună cu agenţia Excell SM, au apelat la Tribunalul FIBA - instanţa supremă în baschetul internaţional în situaţii de litigiu de natură financiară - pentru a-şi recupera banii garantaţi prin contractele semnate cu formaţia primdivizionară.

Cei doi ex-iugoslavi împreună cu agenţia de jucători având sediul la Belgrad au fost reprezentaţi la FIBA Arbitral Tribunal (FAT) de către Miodrag Raznatovic. Acesta a înaintat o scrisoare oficială pe 24 noiembrie 2010 în care se solicită arbitrarea situaţiei dintre antrenor, jucător şi agenţie de o parte, respectiv club de cealaltă.

Între timp, cele două parţi au ajuns la o înţelegere simplificând procedurile, FAT anunţând următoarele:

- CS Otopeni se obligă să achite 21.300 euro către antrenorul Milan Nisic
- CS Otopeni se obligă să achite 7.000 euro către jucătorul Nenad Sulovic
- CS Otopeni se obligă să achite 20.000 euro (14.350 pentru Nisic, 5.650 pentru Sulovic) către agenţia Excell SM
- orice altă înţelegere între părţi va fi declarată nulă

Tribunalul FIBA a dat câştig de cauză de fiecare dată jucătorilor şi antrenorilor aflaţi în litigiu cu diverse cluburi din Europa singura condiţie fiind ca respectivii sportivi să fie reprezentaţi în contractele discutate de către agenţi acreditaţi FIBA.

Toţi jucătorii şi antrenorii din baschetul românesc sunt sfătuiţi să contacteze un agent licenţiat FIBA care să le reprezinte interesele în negocieri şi la semnarea contractelor cu cluburile pentru a se asigura de faptul că îşi vor primi drepturile financiare prevăzute în respectivele contracte.

Link-uri

Decizia FAT în cazul Nisic, Sulovic şi Excell SM vs CS Otopeni

Lista agenţilor acreditaţi FIBA

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii