Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CS Phoenix Galați, obligată de Tribunalul Vâlcea la plata sumei de peste 40.000 euro către doi foști jucători

Baschet .ro

Baschet .ro
06.08.2020

CS Phoenix Galați, obligată de Tribunalul Vâlcea la plata sumei de peste 40.000 euro către doi foști jucători

Noi probleme financiare ies la iveală în baschetul românesc după ce Tribunalul Vâlcea a obligat Clubul Sportiv Phoenix Galați la plata sumei de 203.911,64 lei către doi foști sportivi. Este vorba de Cătălin Petrișor și Dragoș Andrei, componenți ai grupării gălățene în stagiunea 2017/2018 ce nu și-au încasat drepturile salariale de peste doi ani de zile.

Conform unei hotărâri a Tribunalului Vâlcea, pronunțată recent pe data de 23.06.2020, Clubul Sportiv Phoenix Galați a fost obligat să-i plătească lui Cătălin Petrișor suma de 88.228,48 lei cu titlu de drepturi salariale și suma de 4.754 lei cu titlu de bonus de performanță respectiv către Dragoș Andrei suma de 103.798,16 lei cu titlu de drepturi salariale și 7.131 lei cu titlu de bonus de performanță. La ambele sume se adaugă dobânda cel puțin pentru ultimii doi ani de zile.

Este greu de crezut că foștii sportivi își vor mai putea recupera aceste sume din moment ce adunarea generală a echipei conduse de Florin Nini a decis dizolvarea Clubului Sportiv Phoenix Galați și mutarea activității și a brand-ului Phoenix pe un nou club sportiv intitulat Academia de Baschet Phoenix Galați, entitate recent afiliată la Federația Română de Baschet prin decizia Consiliului Director din data de 09.07.2020.

Datoria către Andrei și Petrișor izvorăște din raporturile contractuale aferente sezonului 2017/2018, ultimul în care CS Phoenix Galați a evoluat solitar în Liga Națională de Baschet masculin. Ulterior, în stagiunea 2018/2019, CS Phoenix Galați a încheiat o colaborare cu nou înființatul Clubul Sportiv Municipal Galați respectiv CSU Galați, iar echipa s-a numit CSM Phoenix CSU Galați pentru ca mai apoi, în stagiunea 2019/2020, să cedeze gratuit locul în prima ligă clubului CSM Galați.

În cadrul emisunii "Ediție Specială" a postului local de radio Pro Lider FM, unde subiect de discuție a fost aniversarea a 20 de ani de existență a brand-ului Phoenix, Florin Nini a declarat că are în continuare motivația de a construi în baschet fiind adeptul lucrului făcut perfect.

La ora actuală mă mână aceeași motivație de a face, de a construi. Eu nu văd lucrurile altfel, eu am în mintea mea tot timpul cum poate să arate lucrul perfect. Și dacă nu pot să-l fac perfect cobor și spun <<ar fi mai bine așa, ar trebui să arate în felul acesta>>. Sunt idei, lucruri care țin de strategia proprie și de viziunea proprie. 

Rămâne de văzut dacă cei doi sportivi își vor putea recupera sumele de bani datorate de către clubul recent dizolvat.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii