Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSA Steaua găzduiește manșa tur a sfertului de finala cu CS Dinamo Știința

CSA Steaua găzduiește manșa tur a sfertului de finala cu CS Dinamo Știința

CSA Steaua primește vizita lui CS Dinamo Știința în manșa tur a sferturilor de finală ale Cupei României. Partida este programată pentru sâmbătă, 28 decembrie, ora 19:00 în Sala Regimentului de Garda Mihai Viteazu. Conform site-ului Digisport.ro, partida va fi trasmisă în direct pe DigiSport 2. 

Partida va fi oficiată de Alexandru Olaru, Serban Rasoga și Sorin Drugău, iar comisar din partea FRB va fi Svetlana Simion.

Cele două formații sunt emblematice pentru baschetul românesc, însă au suferit multe modificări de-a lungul timpului, astfel o statistică cât de cât concludentă a întâlnirilor directe este greu de prezentat. 

Pe de altă parte, cei doi antrenori s-au mai confruntat o singură dată, în partida tur din campionat, atunci când echipa antrenată de Cătălin Burlacu a învins-o pe cea antrenată de Tudor Costescu cu scorul de 101 la 97.

Chiar dacă accederea în Final Four-ul Cupei României, poate, nu era un obiectiv pentru cele două echipe, cu sigurantă a devenit pe parcurs. Ambele formații vin după ce au întrerupt o serie de înfrângeri, CSA Steaua a profitat de avantajul terenului propriu și a învins SCM Craiova, în timp ce CS Dinamo Știința a profitat de problemele celor de la SCM Timișoara. 

Jocul celor de Steaua se bazează mult pe pivotul american Keith Clanton, acesta are medii statistice de 11,5 puncte, 12,1 recuperări și 3,1 pase decisive pentru un impresionant indice de 23,4 la eficiență. Celălalt pivot al steliștilor, Radosav Spasojevic este cel mai bun marcator al echipei cu o medie de 15,7 puncte pe partidă. Karlo Vragovic și Radu Vîrnă profită de absența căpitanului, Andrei Mandache, și sunt mult mai activi pe faza ofensivă decât la începutul sezonului. 

Mladen Jeremic este cel mai important jucător al dinamoviștilor, în acest sezon are medii statistice de 16 puncte, 3,5 recuperări și 2,4 pase decisive. Andreja Milutinovic este cel mai bun marcator al echipei cu o medie de 18 puncte, în timp ce pivotul Ousmane Barro este cel mai eficient dinamovist cu o medie de 19,8 la eficiență. Tânărul Marcu Badiu traversează un sezon solid și are un rol destul de important în echipa antrenată de Tudor Costescu. 

De la CSA Steaua continuă să lipsească Andrei Mandache, jucător care a suferit o accidentare gravă la umăr, de cealaltă parte, CS Dinamo Știința a abordat cu lotul complet ultima partidă din campionat. 

În opinia mea, această confruntare va fi unul dintre cele mai interesante și echilibrate sferturi de finală, fiecare dintre cele două echipe va încerca să valorifice la maxim avantajul terenului propriu, de aceea eu consider că în această dublă manșă echipa gazdă va porni ca favorită. Pariorii pot să profite de meciurile din manșa tur a Cupei României la Superbet.ro.

*foto: facebook Steaua București Baschet

 

 

 

 

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea ajax :

    Data?!
    Partida e sâmbătă, 28 decembrie, nu 27 decembrie.

    cu 4 ani în urmă (27.12.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii