Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea obține o victorie dificilă cu BCM U Pitești

CSM CSU Oradea obține o victorie dificilă cu BCM U Pitești

CSM CSU Oradea s-a impus la capătul unei partide dificile la turneul 3 al LNBM,  jucat la Sibiu, contra celor de la BCM U Pitești, scor 71-65.

BCM U Pitești a început cu trei tineri români în formula de start, Tudor Gheorghe, Bogdan Popa și Mihai Măciucă, alături de veteranii Nikola Jevtoci și Mladen Jeremic. De partea cealaltă, CSM CSU Oradea i-a avut în primul cinci pe româno-americanul Giordan Watson, românii Tudor Fometescu și Cătălin Baciu, Stephen Holt și Nikola Markovic. De pe lista de joc a bihorenilor a lipsit Aaron Broussard și a fost convocat Pavle Reljic.

Mihai Măciucă a deschis meciul cu un coș de 3, dar bihorenii au trecut în față după două minute, 6-3. Jeremic cu un coș de 3, Jevtovic cu un and-one și Tony Bishop au adus Piteștiul în avantaj, scor 12-10. Zekovic, Markovic și Holt au contribuit cu un run de 11-0 (21-12), Bishop a răspuns cu un and-one, iar Piteștiul a venit după primul sfert la 3 puncte după liberele lui Radu Voinescu (20-23).

În sfertul secund Garlon Green a pus Oradea pe umerii săi și i-a dus pe bihoreni chiar și la 9 puncte diferență (37-28). Însă pe final piteștenii au revenit iarăși și au marcat ultimele cinci puncte ale reprizei grație cărora au încheiat sfertul doi la 4 puncte (33-37).

Holt a pus primele puncte ale reprizei secunde, Jevtovic a răspuns cu un and-one pentru ca apoi Arturas Valeika să marcheze cu un coș de 3 puncte (36-42). A urmat însă un run excelent al argeșenilor, de 13-0, cu Tony Bishop, Nikola Jevtovic și Radu Voinescu în prim plan. Seria a fost ruptă de Green, care a marcat 3 libere după un fault al lui Gajovic. Apoi Markovic a încheiat sfertul 3 cu un coș de 3 puncte grație căruia Oradea era la o lungimă distanță de Pitești, înainte de ultimul sfert al partidei (53-52).

Același Markovic a readus Oradea în avantaj după un and-one și de aici a pornit un joc de-a șoarele și pisica în care Piteștiul a redus de mai multe ori diferența la un punct, fără să reușească să marcheze coșul care să îi aducă în față (54-55, 56-57, 58-59). Dragan Zekovic a reușit o desprindere la șase puncte, grație unui coș de 3 (64-58). Jeremic a răspuns cu un coș de 3 puncte după intercepția lui Goran Gajovic. Apoi Jevtovic a readus Piteștiul în avantaj, grație unui alt and-one. Însă Stephen Holt a răspuns cu un coș de 3 puncte (67-65). Același Holt a marcat un coș de 3 puncte care s-a dovedit a fi decisiv, cu 17 secunde rămase de jucat, după un stepback „peste” Jevtovic (70-65). În cele din urmă orădenii s-au impus cu 71-65.

Nikola Markovic a reușit un double-double, cu 20 de puncte și 10 recuperări, Garlon Green a venit de pe bancă și a reușit 18 puncte și 7 recuperări, în timp ce Stephen Holt a înscris 15 puncte. De partea cealaltă, Nikola Jevtovic a avut un meci impresionant, cu 20 de puncte, 16 recuperări (7 ofensive) și +29 la eficiență. Și Tony Bishop a reușit un double-double, cu 13 puncte și 10 recuperări.

De remarcat că jocul ofensiv al bihorenilor a fost destul de „gripat” în ofensivă, cu doar 9 pase decisive la 17 turnovers. Însă trupa lui Cristi Achim a ajuns de 27 de ori la libere, marcând 21 și a beneficiat de 30 de puncte de la jucătorii de pe bancă.

De partea cealaltă, Elevii lui Tudor Costescu au avut doar 32% din acțiune (21/64) cu 6/27 de la 3 puncte (22%). Au avut însă 15 recuperări ofensive, de pe urmă cărora au obținut însă numai 11 puncte.

După acest meci, CSM CSU Oradea ajunge la un palmares de 4-1 în LNBM, în timp ce BCM U Pitești coboară la 4 victorii și 3 înfrângeri.

*foto: facebook CSM Oradea

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Oradea 2 bulcul 1 :

    .
    Ma gandeam ca vom avea probleme in special prin lipsa lui Broussard. Din fericire, prestatiile noilor transferuri au fost de baza. Abia astept sa ii urmaresc in perioada urmatoare. Fara om sub panou si recuperari ne-am obisnuit...

    cu 3 ani în urmă (31.12.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii