Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea, victorie la scor pe teren propriu contra BCM U Pitești

CSM CSU Oradea, victorie la scor pe teren propriu contra BCM U Pitești

Duminică, 22 decembrie, Arena Antonio Alexe a găzduit partida dintre CSM CSU Oradea și BCM U Pitești, duel ce a contat pentru etapa cu numărul 11 a Ligii Naționale de Baschet Masculin, ediția 2019-2020.După 40 de minute dominate în totalitate, trupa condusă de Cristian Achim a reușit să se impună cu scorul de 100-64.

Disputa a fost oficiată de o brigadă de arbitri formată din Bogdan Podar, Laszlo Bukurești și Cristian Trofim, iar comisar din partea FRB a fost Doru Vinasi.

Primii 5:

CSM CSU Oradea: Kris Richard ll Tudor Fometescu ll Giordan Watson ll Dragan Zekovic ll Nikola Markovic

BCM U Pitești: Devin Searcy ll Goran Gajovic ll Danilo Tasic ll Tudor Gheorghe ll Bozhidar Avramov

Startul partidei l-a avut în prim plan pe Goran Gajovic pentru oaspeți, cu două reușite, în timp ce bihorenii au trecut la conducere prin triplele reușite de Kris Richard și Tudor Fometescu, scor 7-4.Devin Searcy a înscris și el un dunk spectaculos, iar Bozhidar Avramov a restabilit imediat egalitatea după o triplă, scor 9-9.Au urmat aproape 3 minute fără coș înscris pentru BCM U Pitești, perioadă în care bihorenii au reușit să se distanțeze la 7 puncte.Partida a continuat echilibrat, urmând ca după două libere marcate de Bobe Nicolescu, Sean Barnette să ridice publicul în picioare printr-un coș cu fault spectaculos din pasa lui Kris Richard, scor 22-14.Nikola Markovic a fost ultimul marcator al primelor 10 minute, scor 24-16.

Startul sfertului secund a părut a fi unul pozitiv pentru formația lui Hristu Șapera, cu un run de 4 puncte semnat de Danilo Tasic și Tudor Gheorghe.În răspuns, CSM Oradea a continuat să domine sub panou, bifând două dunk-uri consecutive prin Dragan Zekovic și Nikola Markovic.Danilo Tasic a scuturat plasa din afara semicercului, însă Bobe Nicolescu și Aaron Broussard au răspuns imediat în aceeași manieră, scor 34-23.Campioana en-titre a continuat să domine în totalitate și în acest sfert, profitând și de greșelile ușoare făcute de oaspeți în atac, iar cu un minut înaintea pauzei, aceștia aveau un run de nu mai puțin de 14 puncte.În final, Mihai Măciuca „a spart gheața” pentru alb-violeți prin două libere înscrise, iar la celălalt panou Cătălin Baciu a stabilit avantajul echipei sale după prima repriză, scor 54-29.

La revenirea de la vestiare, jocul i-a aparținut în totalitate duo-ului american-românesc Watson-Richard, care au înscris din toate pozițiile pentru „leii roșii”, moment în care, cu un deficit de 33 de puncte, Hristu Șapera a solicitat un timp de odihnă.Cu 4 minute rămase din acest sfert, Gajovic, Tasic și Avramov au reușit un run de 6 puncte pentru piteșteni, ducând scorul la 69-41. Înaintea ultimelor 10 minute, tabela arăta scorul de 79-43.

Sfertul final a confirmat aceeași dominație a gazdelor, CSM CSU Oradea rușind în final să se impună cu scorul de 100-64.

Cheia succesului obținut de CSM CSU Oradea a fost același joc colectiv de excepție ce i-a consacrat, ajutați și de un Kris Richard la a treia partidă consecutivă într-o formă extrem de bună, dar și de rotația scurtă a piteștenilor, împreună cu procentajele extrem de slabe ale acestora de la mare distanță, mai exact 18%.BCM U Pitești a evoluat fără Justas Tamulis și Szabolcs Santa, care nu au efectuat deplasarea, dar și fără serviciile noului conducător de joc Cameron Rundles, jucător ce nu a primit aprobarea FIBA pentru această partidă.

Cei mai buni jucători ai gazdelor au fost: Kris Richard ( 20 de puncte, o recuperare, o pasă decisivă), Nikola Markovic( 18 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive ), Aaron Broussard(8 puncte, 2 recuperări, 5 pase decisive, 5 mingi câștigate) și Cătălin Baciu(10 puncte, 7 recuperări).

Din lotul lui Hristu Șapera s-au remarcat:Danilo Tasic(17 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive), Goran Gjovic(11 puncte, 8 recuperări, 3 pase decisive) și Mihai Măciucă(8 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive)

În urma acestei victorii, formația învingătoare ajunge la un bilanț de 9 victorii și 2 înfrângeri și se menține pe poziția a doua a clasamentului, în timp ce BCM U Pitești rămâne cu doar două victorii în acest sezon competițional, ocupând ultima poziție în Grupa Valorică A, cu 2 victorii și 9 înfrângeri.Astfel, pentru formația condusă de Hristu Șapera scad considerabil șansele unei calificări în Top 6.

Pentru BCM U Pitești urmează un meci pe teren propriu contra CSA Steaua, în timp ce pentru CSM CSU Oradea urmează un duel în deplasare contra BC CSU Sibiu.

 

*SURSA foto: Roby Boroș

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea ajax :

    Jingle bells
    Meci facil, dar foarte frumos. Ma bucură forma bună arătată de Barnette și Richard, iar ca fază a meciului, capacul lui Fometescu, demn de un veritabil pivot. Baciu e ok pe recuperări și pot să zic că e un plus ca înlocuitor al lui Tibarna. Pitestiul va fi practic imposibil sa prindă top 6 în condițiile în care a jucat azi. Felicitări CSM.

    cu 4 ani în urmă (23.12.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii