Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Galați se impune împotriva lui Dinamo după o repriză secundă foarte bună

CSM Galați se impune împotriva lui Dinamo după o repriză secundă foarte bună

CSM Galați a câștigat partida cu Dinamo București disputată pe terenul formației alb-roșii, scor 82-75 (20-23, 11-16, 28-17, 23-19), reușind astfel un rezultat surprinzător în cadrul turneului 7 din LNBM.

Echipele de start

Galați: Brown, Vlad, Eads, Hamilton, Sturanovic

Dinamo: Ferguson Masters, Casale, Price, Armwood, Calenic

Primul sfert a stat sub semnul echilibrului, astfel că niciuna dintre combatante nu și-a creat un avantaj mai mare de 4 puncte pe tabelă. Cele două echipe au trecut alternativ la conducere în mai multe rânduri iar dinamoviștii s-au descurcat mai bine pe finalul actului întâi. A fost 9-13 în favoarea bucureștenilor după minute de joc iar un three-point play al lui Sturanovic a adus Galațiul în avantaj, 17-15. Price a transformat de la mare distanță, 17-18 iar la scorul de 20-20  Price a înscris un alt coș de trei puncte pentru ca Dinamo să se afle la conducere după primul sfert, 20-23.

Alb-roșii s-au distanțat la 5 lungimi în debutul actului secund, 20-25, dar CSM a recuperat rapid și s-a apropiat la un punct, 24-25. Armwood a înscris apoi printr-un lay-up iar scorul a devenit 24-27. Dinamo a mărit ecartul la 5 lungimi în două rânduri, 24-29 și 26-31, iar Drew a apropiat-o pe Galați la doar o lungime, 30-31. Bucureștenii au fost mai productivi în ultimele minute ale sfertului doi iar la pauză aveau un avantaj de 8 puncte, 31-39.

La reluarea meciului, gălățenii s-au apropiat treptat pe tabelă și au venit la doar trei puncte în spatele adversarului după coșul lui Hamilton, 42-45. Masters a replicat din interior, 42-47 iar același Hamilton a adus-o în avantaj pe CSM Galați după ce a transformat două libere, 48-47. Elevii lui Florin Nini au prins încredere și s-au distanțat la 5 lungimi, 52-47, după coșul semnat de Eads din alley-oop. Price a executat un four-point play și a micșorat diferența la un punct, 52-51. Hamilton a adus un avantaj de două posesii pentru gălățeni după ce a marcat de la mare distanță, 59-53. Ferguson Masters a micșorat ecartul la 3 puncte înaintea sfertului decisive, 59-56.

Calenic a punctat în startul ultimului act, 59-58 iar Drew a răspuns imediat pentru gălățeni din spatele semicercului, 62-58. Bruncevic a făcut ca tabela să arate 66-60 în favoarea grupării de pe Dunăre în urma unei reușite din afara arcului de cerc. La jumătatea sfertului patru, Eads a înscris de lângă panou, 68-60 iar banca celor de la Dinamo a solicitat time-out. A fost 71-62 cu minute și jumătate până la final, pentru ca Armwood să pună două puncte în contul lui Dinamo, 71-64. Gălățenii au reușit ulterior să se distanțeze la 12 puncte, 77-65 iar oponenții rămâneau fără prea mult timp pentru a mai putea schimba soarta partidei. Hamilton a dus scorul la 79-67. Până la urmă, gruparea din Moldova reușește să câștige la o diferență de 7 puncte, fără ca trupa alb-roșie să se mai apropie periculos pe tabelă.

Principalii marcatori:

Galați: Sturanovic 23 de puncte (14 recuperări), Eads 16 puncte, Hamilton 12 puncte, Drew 12 puncte

Dinamo: Price 20 de puncte, Abukar 15 puncte, Armwood 12 puncte, Cane 11 puncte

*Foto: Facebook CSM Galați

--------

Sărbătorim împreună 10 ani de Baschet.ro! Avem nevoie de sprijinul tău pentru a putea continua mediatizarea acestui fenomen. Fii alături de noi și investește în baschetul românesc prin intermediul platformei Patreon la această adresă: https://www.patreon.com/Baschet . Garantăm faptul că suma de bani acordată va fi investită sută la sută în baschetul românesc! Pentru mai multe detalii accesează acest link.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii