Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cum au trecut componenții lui U-BT Cluj-Napoca peste perioada de izolare

Cum au trecut componenții lui U-BT Cluj-Napoca peste perioada de izolare

În urmă cu trei săptămâni, zece componenți ai lui U-BT Cluj-Napoca au fost testați pozitiv cu noua infecție SARS-CoV-2. Din fericire, niciunul dintre aceștia nu a avut simptome grave, iar ca dovadă au revenit la antrenamente în cursul săptămânii trecute.

Cu această ocazie, pe paginile de social media ale lui U-BT a apărut un material-video în care o parte dintre cei afectați și-au povestit experiențele trăite în izolare. Mihai Silvășan, antrenorul principal al alb-negrilor, a folosit perioada de carantină pentru a urmări mai mult baschet și pentru a citi.

În primul rând, ne bucurăm foarte mult că putem fi iarăși în sală. Chiar s-a văzut asta și la primul antrenament al băieților, a celor care au fost bolnavi. S-a văzut o intensitate și o dorință de a juca iarăși baschet ieșite din comun. Perioada de izolare nu pot să spun că a fost cea mai plăcută perioadă din viață, însă nici cea mai negativă. Dacă vrei să îți ocupi timpul cu lucruri pozitive, poți să faci asta și în izolare. Eu mi-am ocupat timpul cu dezvoltarea mea personală: am reușit să citesc mai mult decât o fac în mod normal, am reușit să mă uit la mult baschet, atât la meciuri, cât și la diferite cursuri. Cred că a fost o perioadă pozitivă. Depinde fiecare dacă vede partea plină sau partea goală a paharului. Am ales să văd partea plină a paharului și am ales să fac în așa fel încât să îmi prindă bine această perioadă de izolare.

În schimb, Szabolcs Santa a avut o primă săptămână destul de dificilă, cu frisoane și dureri de cap. Însă, a trecut peste și în prezent este bucuros să se afle din nou pe teren.

A fost foarte dificil. Când am aflat vestea, recunosc, un pic m-am speriat. M-au sunat, clubul, Silvă, Mircea, toată lumea, și mi-au zis că sunt pozitiv. M-am speriat fiindcă nu știam cu ce se mănâncă virusul acesta. Prima săptămână a fost foarte dificilă și după, încet, încet, am început să mă simt mai bine. Dar înainte am avut transpirații, dureri de cap, nu a fost o perioadă ușoară. M-am bucurat foarte tare. În sfârșit putem să ne mișcăm. Prima oară am fost în parc să alergăm și chiar a fost foarte plăcut, cu toate că a fost dificil. A fost plăcut să alergăm puțin în aer liber. Acum am intrat în sală și ne face plăcere. Eu, personal, am pierdut mult din condiția fizică și este destul de greu să reintru în formă.

Nici lui Patrick Richard nu i-a fost foarte ușor, fiindcă pe lângă simptomele avute, a trebuit să aibă grijă de familia lui, venită de puțin timp în România.

Pentru mine a fost puțin diferit, fiindcă nu locuiesc singur, ci cu soția mea însărcinată și cu cele două fetițe ale noastre. E destul de greu, cei ce au copii știu la ce mă refer. Am încercat să fac anumite sarcini pe care ele le-au primit la grădiniță și la școală și, în rest, după ce mi-au dispărut simptomele, am început să îmi intru în formă treptat. M-am pregătit pentru revenire. Mă simt bine să fiu înapoi în sală și sperăm ca în curând să fim înapoi pe teren, jucând meciuri.

Celălalt jucător nord-american al lui U-BT, Justin Edwards, a profitat de perioada în care a stat închis în casă și s-a antrenat constant pentru a se menține în formă.

Întotdeauna e dificil să stai două săptămâni în carantină. În perioada respectivă, am încercat să mă antrenez, să fac exercițiile pe care ni le-a trimis Andrei. La un moment dat a devenit obositor să știu că nu pot ieși afară din casă. Tot ce-am făcut au fost exerciții și antrenamente.

 
🎙️ & 🏀 Interviuri și antrenament

🎙️ & 🏀 Interviuri și baschet: astăzi am surprins o parte din echipă la antrenament. 👏

Posted by U-BT Cluj-Napoca on Friday, October 30, 2020

U-BT se va deplasa luni, 9 noiembrie, la București, acolo unde le va întâlni pe BCM U Pitești, CSM Galați și CS Dinamo Știința București în turneul de calificare la Final 8-ul Cupei României. Clujenii debutează în competiție marți, 10 noiembrie, de la ora 17:45, împotriva gălățenilor. Partida va fi transmisă în direct pe Digisport 4.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii