Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cum s-ar numi echipele din LNBM dacă ar juca în NBA

Lițiu Mihai

Lițiu Mihai
12.04.2020

Cum s-ar numi echipele din LNBM dacă ar juca în NBA

V-aţi gândit vreodată cum ar suna numele echipelor din prima ligă dacă acestea ar evolua în campionatul profesionist nord-american? Am făcut un exerciţiu de imaginaţie împreună cu colegii de redacţie şi am întocmit o listă cu propuneri de „rebranding” pe model american. De asemenea, am explicat şi logica din spatele fiecărui nume.

Cluj-Napoca Students - este una din cele mai uşor de intuit denumiri. Performanţele baschetului clujean sunt legate de clubul universitar şi au avut loc pe ecourile imnului „Slavă ţie studenţie”.

Oradea Lions - aici alegerea a fost puţin mai dificilă datorită complexităţii oraşului. În final mascota echipei a fost cea care a dat numele, în detrimentul altor cluburi care s-au asociat cu imaginea regelui animalelor.

Sibiu Oaks - denumirea poate surprinde la prima vedere pentru că stejarii nu sunt neapărat asociaţi doar cu oraşul de pe Cibin. Iubitorii baschetului îşi vor aduce aminte însă de perioada în care clubul a fost sprijinit de fabrică de bere Trei Stejari, una din cele mai vechi din România.

București Hounds - este destul de intuitiv, Dinamo este echipa ministerului de interne, poliţiştii fiind adevăraţi câini de vânătoare pe urma răufăcătorilor.

București Generals - clubul ministerului apărării naţionale, Steaua, e pe undeva normal să fie condus de generali spre culmile performanţei sportive.

Timișoara Sparks - s-a ajuns la scânteie în onoarea oraşului unde s-a aprins scânteia Revoluţiei din 1989, dar şi datorită faptului că în trecut una din denumirile sub care a activat baschetul timişorean la nivelul primei ligi a fost Elba, de la fabrica producătoare de echipamente de iluminat.

Pitești Pistons - analogia Detroit - Piteşti poate fi considerată forţată sau chiar uşor exagerată dar considerăm că Pitestiul este oraşul reprezentativ pentru construcţia de autoturisme din România, în ciuda faptului că și Craiova vine tare din urmă.

Craiova GoBoys - după ce a pierdut "la mustaţă" denumirile de "Lions" şi "Pistons" din motivele expuse deja. Porecla actuală este dată chiar de suporterii olteni, care îşi încurajează echipa: "Hai Craiova - Hai băieţii!"

Voluntari Volunteers - a reprezentat cea mai uşoară provocare. Aşezământ fondat de voluntarii de război ce au primit parcele de teren în zonă, localitatea ilfoveană a dăruit echipei direct numele localităţii tradus în engleză.

Galați Steelers - industria siderurgică este reprezentativă pentru Galaţi aşa că "oţelarii" a fost decizia logică pentru numele francizei de pe Dunăre.

Mediaș Flames - numele clubului provine de la zăcămintele de gaz metan din zonă care aprind flacări la aragaz/centrale termice în milioane de locuinţe din ţară.

Focșani Earthquakes - situat în zona cu cea mai intensă activitate seismică din România, Focşaniul a preluat denumirea de la cel mai de temut fenomen natural de pe meleagurile noastre.

Constanța Dolphins - străvechiul port de la Marea Neagră găzduieşte singurul delfinariu din ţară. Am ales acest nume în onoarea sacrificiului mamiferelor marine care stârnesc zâmbete şi aplauze copiilor veniţi să îi vadă.

Târgu Jiu Sculptors - o altă denumire uşor de intuit deoarece oraşul de pe Jiu este cunoscut în toată lumea datorită sculpturilor lui Constantin Brâncuşi

Miercurea Ciuc Hussars - echipa din secuime preia denumirea de la cavaleria uşoară introdusă de Iancu şi Matei Corvin în armata maghiară.

Sighetu Marmației Nails - deşi Maramureşul istoric are multe teme ce puteau boteza echipa de baschet, considerăm că accepţiunea generală a românilor despre Sighetul Marmaţiei este locul unde se „atârnă harta în cui”.

Aşteptăm ideile şi propunerile voastre argumentate în comentarii!

3 comentarii la aceasta stire:
  • CSM Alexandria 22Liza22 :

    Offf
    Ce intrebare mai e si asta? Oare cum s ar numi Loganul la o expozitie de Audi?

    cu 4 ani în urmă (13.04.2020)
    • U BT Cluj-Napoca 1234567:

      Tot Logan
      S-ar numi tot Logan pentru că e un Logan.

      cu 4 ani în urmă (14.04.2020)
    • CSM Alexandria 22Liza22:

      Exact
      Deci echipa Stiinta Miroslava tot asa se va numi pentru ca niciodata nu va juca in NBA. Vad ca corona a ajuns la creier celor de la TB

      cu 4 ani în urmă (15.04.2020)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii