Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Daequan Cook: „Nu am putea niciodată să întrăm într-un meci subestimând o echipă”

Daequan Cook: „Nu am putea niciodată să întrăm într-un meci subestimând o echipă”

Daequan Cook se întoarce în România în tricoul celor de la Ironi Ness Ziona.

După ce sezonul trecut americanul a jucat contra celor de la U-BT Cluj Napoca, fostul jucător NBA va juca din nou contra unor echipe românești, CSM CSU Oradea și din nou U-BT, de data aceasta în faza a doua a grupelor FIBA Europe Cup.

Înaintea partidei de miercuri din sala Antonio Alexe, Cook a acceptat să ofere un scurt interviu pentru baschet.ro, unde a vorbit despre actuala competiție, despre adversarii români, dar și despre cariera sa în NBA.

Sunteți neînvinși în prima rundă din FIBA Europe Cup și, de asemenea, ați debutat cu victorie și în runda secundă.Cum ți se pare intensitatea acestei competiții până în acest moment?

Nivelul de joc în această competiție este unul extrem de ridicat.Nu am putea niciodată să întrăm într-un meci subestimând o echipă.Până în acest moment, noi am executat planul de joc extrem de bine și, din fericire, am avut succes făcând asta.

Anul trecut, tot alături de Ironi Ness Ziona, ați reușit să ajungeți în primele 16, fiind învinși de Bakken Bears.Cum ai descrie acea experiență?Simți că puteați face mai mult?

Sezonul trecut în FIBA Europe Cup a fost o experiență extraordinară, în special pentru că acest rezultat a venit după ce foarte multă lume s-a îndoit de noi.Legat de acea serie, eu mereu simt că puteam face mai mult, dar pot să spun că mă mulțumesc cu gândul că cei de la Bakken Bears erau o echipă foarte bună.

Grupa din care echipa ta face parte are în componență două echipe din România, ceva nu foarte obișnuit pentru țara noastră.Cum vezi nivelul întregii grupe și, de asemenea, crezi că fiind un „rookie” al acestei competiții, precum Oradea sau Cluj, poate fi un avantaj sau un dezavantaj, și de ce?

În acest punct al competiției toate grupele, inclusiv a noastră, sunt pline de echipe foarte puternice și jucători extrem de talentați.Cu toții suntem aici pentru că echipele noastre au fost suficient de bune pentru a merge mai departe, deci nu consider nimic vreun avantaj sau dezavantaj pentru vreuna dintre echipe.Cu toții trebuie să intrăm în teren motivați și fie ca cea mai bună echipă să câștige.

Îndepărtându-ne puțin de competițiile europene, luând în considerare faptul că în acest moment în NBA este promovat extrem de mult sistemul de joc de tipul „pace and space”, un joc ce cuprinde multe aruncări de la mare distanță, cum crezi că ar fi arătat cariera ta dacă erai un „rookie” în zilele noastre?

Cred că ar fi fost la fel de minunată ca și atunci din punct de vedere al experienței.Totuși, aruncarea de la mare distanță este, într-adevăr, un factor extrem de important în NBA în zilele noastre și, având în vedere că eu dețin această abilitate, dacă aș fi debutat azi în NBA, cariera mea ar fi fost la un cu totul alt nivel.

Ai jucat alături de Dwayne Wade și Shaq la Miami Heat, dar și cu KD, Russ și Harden la Oklahoma City Thunder.Dacă ai fi nevoit să alegi un singur fost coechipier favorit, care ar fi acela?

Ar fi una din cele mai grele alegeri pentru că am construit relații foarte bune cu fiecare dintre ei și țin la acestea în mode egal pentru fiecare în parte.

În final, având în vedere întreaga ta experiență, dacă ar trebui să alegi un singur lucru pe care l-ai învățat cu ajutorul baschetului, care ar fi acela?

Baschetul m-a învățat tocmai că este vorba despre mai mult decât doar acest sport atât pe teren, cât și în afara acestuia.În fiecare moment ești urmărit de copii care vor să fie exact ca tine sau chiar mai buni în viitor și trebuie să continui să fii un exemplu demn de urmat pentru ei.

În sezonul anterior, Daequan Cook a fost al doilea cel mai bun marcator al competiției europene, cu medii de 19.1 puncte pe meci.De asemenea, echipa sa a debutat cu victorie și în runda secundă a FIBA Europe Cup, contra Tsmoki-Minsk, partidă în care Cook a marcat 23 de puncte, pentru un indice de eficiență de 17.

 

*SURSA foto: FIBA Europe Cup

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii