Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dan Niculescu: „Nu mă interesează dacă retrogradăm. Vreau să ajut aceşti băieţi să progreseze”

Eduard Popa

Eduard Popa
09.01.2018

dan niculescu dinamo oradea

Dinamo Bucureşti a suferit o nouă înfrângere în Liga Naţională de Baschet Masculin, de această dată în compania celor de la CSM CSU Oradea, scor 104-65.

Noul antrenor al dinamoviştilor, Dan Niculescu, s-a arătat resemnat faţă de capacitatea echipei sale de a face faţă, cel puţin în această partidă:

„Am încercat să facem față unei echipe foarte bune, care este Oradea. Felicit pe această cale oamenii de aici pentru tot ce înseamnă baschet și pentru tot ceea ce se face în sprijinul acestei discipline. Totodată urez mult succes în continuare acestei echipe. Am încercat să facem tot ce putem, din păcate nu ne permite lotul în acest moment. Așa cum se știe, noi avem jucători tineri și foarte tineri în echipă, cu care încercăm să facem față rigorilor primei divizii. Însă în fiecare meci ne este foarte greu deoarece nu avem oameni înalți și baschet fără pivoți nu se poate juca. Asta ar fi prima noastră hibă. În rest, încă nu am reușit să îi aduc pe băieți la un numitor comun privind combativitatea, agresivitatea și răbdarea. În aceste condiții este inutil să vorbim despre celelalte componente care alcătuiesc jocul de baschet. Principiul meu și motivația mea este să îi ajut pe acești jucători să progreseze la fiecare meci și antrenament pe care le avem. În acest moment nu contează neapărat dacă retrogradăm sau nu. Important este să îi ajutăm pe acești tineri să joace cât mai mult și să progreseze.”

Dan Niculescu se arată încântat de felul în care jucătorii săi au progresat de-a lungul sezonului:

„Cel puțin jumătate din această echipă presupun că va avea oportunitatea să joace la un nivel mai ridicat, alături de jucători mai experimentați și în echipe cu obiective mai îndrăznețe. Toți sunt la 20-22-23 ani, unii chiar mai tineri. Giani Zaharie, Amedeo Casale, Mircea Neagoe și alții. Sunt 5-6 jucători care au progresat foarte mult de la startul sezonului, iar aici trebuie să evidențiez și munca colegului meu Eugen Ilie, care de curând s-a despărțit de echipa noastră. Din păcate e o oarecare stagnare la nivel de club. Eu voi încerca să fac în așa fel încât lucrurile să se desfășoare în altă manieră. Însă cu siguranță există 4-5 jucători care au progresat foarte mult și care au în continuare potențial să crească în valoare.”

Legenda lui Dinamo susţine că el doreşte să continue cu acest proiect:

„Am încercat să facem un proiect, dar nu ne-am dat seama la început că acesta are o hibă. Media de vârstă a echipei este de 21.3 ani și am avut drept obiectiv evitarea retrogradării. Noi nu ne-am dat seama că ne va fi extrem de dificil să jucăm practic în aceeași formulă în două competiții. După cum se știe noi evoluăm și în Liga 1 cu același nucleu de jucători. Ei bine, au fost situații în care am avut șase meciuri în 9-10 zile, în locații diferite. Băieții au avut o pauză de nouă zile, întrucât a fost îngrozitor pentru ei cu un astfel de program. Avem un nucleu de jucători redus din punct de vedere numeric pentru a putea juca în două competiții. Eu totuși sper și voi lupta în acest sens, ca Dinamo să continue acest proiect. Chiar dacă din sezonul următor vom evolua doar în Liga 1. Cu acești tineri și cu alții pe care îi avem în vedere. Noi nu am avut buget aproape deloc și nu am idee ce buget va fi în sezonul următor, însă e limpede că îmi doresc să continuăm acest proiect cu tinerii baschetbaliști români.”

Antrenorul lui Dinamo a avut şi o serie de sfaturi pentru toţi tinerii care vor să facă o carieră în baschet:

„Nu e grea întrebarea, însă poate pară cuvinte desuete. Dacă nu se trezesc de dimineață cu gândul și cu plăcerea de a munci pentru a deveni mai buni, dacă nu fac tot ce depinde de ei ca să ajungă mai devreme la sală decât ora de antrenament stabilită și anunțată de antrenor, dacă nu fac tot ce pot ei în timpul pe care îl petrec în sală, dacă nu rămân suplimentar la sală după încheierea antrenamentului, indiferent de greutățile financiare, de orice fel, eu îi sfătuiesc să nu se mai apuce de treaba asta. Acesta este singurul sfat pe care îl dau oricărui tânăr care vrea să facă baschet.”

A fost cea de-a 13-a înfrângere pentru Dinamo Bucureşti, care etapa viitoare va întâlni pe teren propriu Dinamo Bucureşti.

*foto: Roby Boroş 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii