Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Darko Planinic a reușit cea mai bună prestație din acest sezon

Darko Planinic a reușit cea mai bună prestație din acest sezon

Sâmbătă, 20 noiembrie, U-BT Cluj-Napoca și-a continuat seria de victorii, câștigând cu 101-90 în fața lui CS Dinamo Știința București. Prin urmare, alb-negrii se mențin pe prima poziție în clasamentul LNBM, ajungând la un total de 16 puncte.

Cel mai bun jucător al gazdelor în confruntarea cu Dinamo a fost Darko Planinic. Pivotul de 29 de ani a adunat 22 de puncte, 5 recuperări, o pasă decisivă, o intercepție și un capac. Planinic a avut 11/13 la aruncările din acțiune (85%) și a terminat cu un indice al eficienței de +27.

Acesta a fost urmat de alți trei coechipieri aflați în double-digits: Donatas Tarolis (18 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție), Patrick Richard (18 puncte, 7 pase decisive, 3 intercepții, 2 recuperări) și Kerron Johnson (14 puncte, 7 pase decisive, 3 recuperări, 2 intercepții).

În primul său sezon în Liga Națională de Baschet Masculin, Darko Planinic joacă în medie 24 de minute, acumulând următoarele statistici: 11.9 puncte, 5.9 recuperări și 11.4 la eficiență. Acesta are un procentaj de 61.7% la aruncările din acțiune și obține aproape cinci faulturi pe meci.

Baschetbalistul croat joacă și mai bine în FIBA Europe Cup. Cu o medie tot de 24 de minute/joc, Planinic adună 16.8 puncte, 4.4 recuperări, 2.1 pase decisive și 16.0 la eficiență.

Pentru U-BT Cluj-Napoca urmează confruntarea cu BCM U FC Argeș Pitești din etapa a 9-a Ligii Naționale. Partida va avea loc miercuri, 4 decembrie, de la ora 19:00, în BTarena.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii