Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Darko Planinic, nominalizat în echipa etapei a treia din FIBA Europe Cup

Darko Planinic, nominalizat în echipa etapei a treia din FIBA Europe Cup

Miercuri, 8 ianuarie, U-BT Cluj-Napoca a câștigat al doilea meci din anul 2020, impunându-se în fața lui Ironi Ness Ziona. Alb-negrii, lipsiți de Karlo Zganec și Rareș Uță, au avut o evoluție oscilantă și, în ciuda acestui fapt, au învins cu 84-81 datorită spiritului de luptă arătat pe teren.

Cel mai bun jucător din lotul lui Mihai Silvășan a fost Darko Planinic care a adunat 23 de puncte, 8 recuperări, 2 pase decisive și o intercepție. În ultimul minut al întâlnirii, căpitanul lui U-Banca Transilvania și-a păstrat calmul și a înscris două libere decisive prin care și-a readus echipa în avantaj.

Planinic a avut un procentaj de 58.3% la aruncările din acțiune (7/12) și 100% de la linia de fault (9/9). Drept urmare, baschetbalistul croat a obținut un indice al eficienței de +25 și a fost numit în echipa etapei a treia din competiția continentală.

Ceilalți patru performeri ai rundei sunt Jordan Morgan (Pinar Karsiyaka – 17 puncte, 12 recuperări, 3 pase decisive), Speedy Smith (Spirou Basket – 20 de puncte, 10 recuperări, 10 pase decisive), Anthony Ireland (SL Benfica – 18 puncte, 11 pase decisive, 6 recuperări) și Rob Lowery (Tsmoki Minsk – 21 de puncte, 7 pase decisive, 4 intercepții).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by U-Banca Transilvania (@ubancatransilvania) on

Fanii din România îl pot vota pe Darko Planinic pentru titlul de „cel mai bun jucător al etapei a treia” accesând următorul LINK. Jucătorul de 29 de ani are în această competiție medii de 17 puncte, 5.3 recuperări și 1.7 pase decisive.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii