Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Declaraţii. All Star Game 2011. Principalii actori ai spectacolului vorbesc despre atmosfera de la Sibiu

Andrada Comănici

Andrada Comănici
11.04.2011

Spectacol pe toate fronturile la Sibiu. Focul iniţiat de cei mai valoroşi baschetbalişti ai momentului pe parchetul Sălii Transilvania s-a propagat cu viteză spre tribune pentru ca mii de inimi să „ardă” în acelaşi ritm graţie iubirii pentru baschet. Şi nu doar baschetul a compus spectacolul. Fără a avea în spate presiunea deja devenită obişnuinţă a confruntărilor oficiale, starurile Diviziei A au deschis cortina în faţa publicului pentru a-i lăsa pe aceştia să vadă oamenii din spatele figurilor de baschetbalişti. Site-ul fanilor clubului organizator al All Star Game, csufans.ro, a cules la finele confruntării impresiile celor care a încântat publicul din teren.

All Star GameVirgil Stănescu, căpitanul Stelei, nu s-a mulţumit cu prezenţa la All Star Game  doar în calitate de jucător, aşa că a luat pe rând locul operatorului televiziunii naţionale şi mai apoi al arbitrului central:

Este o sărbătoare şi o petrecere a baschetului şi mă bucur că sunt aici alături de ceilalţi jucători care primesc o oarecare recunoaştere. De reprofilat nu mă reprofilez (râde), chiar dacă am luat locul cameramanului şi al arbitrului. Am venit la acest meci să ieşim din rutina de zi cu zi şi a ieşit frumos.

Transferat din acest sezon la BC Mureş, Andrei Căpuşan se poate lăuda cu participarea până în prezent la All Star Game ca jucător al ambelor tabere. Dacă pe când era jucătorul Energiei Rovinari, Căpuşan se regăsea în lotul suducilor, acum el a trecut în tabăra Nordului:

Atmosfera a fost, ca de obicei, caracteristică Sibiului. A fost senzaţională, incredibilă. Este o onoare pentru mine să fac parte din orice echipă All Star Game, fie că este Sud, fie că este Nord. Am fost la ambele în ultima perioada şi a fost minunat. Virgil (Stănescu) întotdeauna a fost predispus la reprofilari. Înainte avea telefonul la un meci şi l-a conectat la boxe. El întotdeauna se ocupă cu chestii de genul acesta şi îi place foarte mult să se distreze. Oricum, a destins atmosfera foarte mult.

All Star GameExtrema a celor de la Gaz Metan, Titus Nicoară, s-a declarat încântat de desfăşurarea evenimentului baschetbalistic, precum şi de tribunele pline ale sălii din Sibiu, recunoscute deja pentru pasiunea lor pentru sportul cu mingea la coş:

Organizarea a fost foarte bună. Lumea a venit deja de la ora 17:00 pentru meciul Old Boys. Când am ajuns eu la sală, deja aceasta era plină. E o onoare să joc cu acesti jucători, chiar dacă îi am ca şi adversari în campionat. Toţi am jucat de plăcere, a fost un meci fără miză. Este frumos că acest eveniment se practică în fiecare an. Cât despre public, a fost senzaţional. Am jucat aici şi campionatul european şi am avut multe meciuri ca şi adversar. Mereu mi-a plăcut atmosfera de la Sibiu.

Piteştenii au fost reprezentaţi la acest meci-spectacol de Adonte Gennie. Americanul a mărturisit la finele partidei că a primit participarea la All Star Game cu bucurie şi că a fost încântat de atmosfera din tribune:

Acest All Star Game a însemnat pentru mine o experienţă grozavă pentru că este pentru prima dată când particip la un astfel de eveniment. M-am bucurat să petrec timp cu ceilalţi jucători şi să evoluez în faţa suporterilor sibieni care sunt FANTASTICI !!!!

All Star GameVenit la All Star Game direct de la Final Four-ul Cupei României, pivotul Ionuţ Drăguşin a motivat lipsa unei şi mai mari energii în joc cu oboseala acumulată în zilele precedente. Acesta a comentat şi pe seama variilor ocupaţii pe care „adversarul” său din echipa Sudului, Virgil Stănescu, şi le-a găsit de-a lungul meciului:

Este un gest frumos, sincer nu ştiu dacă a fost chiar aşa spectaculos. Lumea trebuie să înţeleagă că majoritatea venim după un program încărcat , meciurile din Cupa României. Mă bucur să fiu aici. Sunt mândru. Atmosfera a fost minunată. Probabil noi am fost mai prejos decât cei din tribune. Publicul sibian, cum se ştie, este la un nivel care nu se poate atinge uşor. Cred că Virgil Stănescu şi-a ratat cariera. Este o părere personală. I-am zis că înainte de meciul nostru a avut loc meciul Old Boys şi că îl aşteaptă o cariera frumoasa la Old Boys. Glumesc … îi stă bine în baschet şi sper să mai rămână cel putin 2-3 ani să ne ajute.

Mihai Silvăşan, căpitanul vicecampionaei ”U” Mobiteclo, nu se află nici el la prima experienţă de acest gen. Extrema clujeană nu a plecat acasă cu mâna goală, luând cu el trofeul de MVP al partidei:

În primul rând All Star Game este un meci la care vii să te relaxezi, nu este presiune şi încerci să faci cât mai mult spectacol şi nu se pune mare accent pe apărare. Mă bucur că am fost ales. Nu este prima experienţă de genul acesta. A ieşit foarte bine. Se vede că publicul sibian cunoaşte baschet.

All Star GameFamiliar cu evenimentul All Star Game este şi americanul din lotul lui BC Mureş, JuJuan Cooley. „Tigrul” a mărturisit că l-a bucurat mult să vadă numărul amre de voturi obţinute din partea iubitorilor de baschet din întreaga ţară:

M-am bucurat mult să aflu că am fost ales. E un sentiment plăcut să ştii că lumea te apreciază şi eşti votat de aceştia. Mă bucur că sunt aici. Publicul a fost grozav. De fiecare dată când am jucat aici au fost cei mai buni.

Reprezentantul la celor de la BC Miercurea Ciuc la războiul stelelor, Yamene Coleman este un novice în ceea ce priveşte evenimentele de acest gen. Pentru americanul ieşit anul trecut de pe băncile colegiului aceasta a fost prima participare la All Star Game:

Anul trecut am terminat colegiul aşa că mă aflu la prima experinţă în Europa. Am participat pentru prima dată la un All Star Game şi pot spune că a fost o experienţă extraordinară. A fost un spectacol frumos de care ne-am bucurat atât noi jucătorii cât şi suporterii.

All Star GameŞi pentru Kyndall Dykes, cel mai spectaculos jucător al Clujului, nominalizarea la All Star Game a constituit o premieră. Jucătorul de peste ocean a profitat din plin de fiecare minut petrecut alături de fani şi de colegii săi:

A fost în primul rând un meci foarte distractiv. A fost prima mea experienţă de genul acesta şi cu siguranţă una pe care nu o voi uita. Mi- a plăcut să petrec timp cu prietenii să dau autografe şi să fac tot felul de nebunii pe teren cu colegii mei. A fost chiar distractiv. Un All Star Game de care m-am bucurat pe deplin.

Levente Szijarto, baschetbalistul campioanei CSU Asesoft, a simţit meciul de la Sibiu ca o şansă de relaxare după participarea la Final Four-ul de la Târgu Mureş. Totuşi, în ciuda momentelor frumoase şi lipsite de rivalitate petrecute de reprezantanţii tuturor echipelor la All Star Game, Szijarto este conştient că rutina rivalităţilor se va reinstala din nou odată cu începerea play-off-ului:

După un Final Four destul de tensionat am venit la Sibiu să ne destindem. A fost o atmosferă plăcută, ne-am simţit bine împreună astăzi, dar atunci când va începe playoff-ul aceste prietenii se vor şterge la intrarea pe teren şi vom deveni adversari. Astăzi însă ne-am simţit bine împreună şi am făcut un meci frumos şi de ce nu, distractiv.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii