Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Declaraţii. Principalii actori ai seriei ”U” Mobitelco – CSU Sibiu vorbesc despre cele trei confruntări

Andrada Comănici

Andrada Comănici
20.04.2011

În faza sferturilor campionatului în curs de desfăşurare echipa clasată pe locul secund la finele sezonului regulat, ”U” Mobitelco a dat piept cu formaţia de pe locul al şaptelea, CSU Atlassib. Seria s-a încheiat în minimul de partide posibile, clujenii reuşind să se impună în primele două dispute de pe teren propriu cu scorurile de 98-75 şi respectiv 85-74, obţinând şi cea de-a treia victorie în prima luptă dată pe terenul adversarilor din Sibiu cu 63-81. La finele celei de-a treia partide, jucătorii ambelor echipe au enumerat pentru site-ul csufans.ro motivele care au condus la încheierea seriei după doar trei meciuri.

Jucătorul-antrenor al formaţiei gazdă a ultimei partide, Cristian Crăciun, a motivat meciurile slabe ale echipei sale cu forma fizică nu foarte bună datorată în special băncii scurte de care dispune CSU Atlassib în momentul de faţă:

Am pierdut pentru că din păcate nu am rezistat fizic. Am disputat trei meciuri într-un interval de timp scurt, iar oboseala şi-a spus cuvântul. Efectiv nu am rezistat pentru că am rulat 6-7 jucători. Avem o bancă scurtă. Asta este. Nu am reuşit mai mult cu toate că ne-am dorit cu toţii să câştigăm. Vreau totuşi să le mulţumesc suporterilor pentru că a fost frumos din partea lor să rămână alături de noi şi la greu. Ei reprezintă pentru mine inima şi sufletul acestei echipe.

Jucătorul de peste ocean al lui CSU, LeVar Seals, a regăsit o altă problemă a echipei sale în indisciplina din apărare. Totodată, americanul a ţinut să mulţumească la final tuturor fanilor care au fost alături de echipa sibiană pe tot parcursul sezonului:

Am pierdut acest meci pentru că nu am recuperat îndeajuns şi nu am fost disciplinaţi în apărare. Din aceste motive nu am reuşit să controlăm ceea ce s-a întâmplat pe parchet. Ca să joci în playoff trebuie să întruneşti nişte condiţii. Trebuie să fi pregătit şi concentat, iar noi nu am arătat nici concentrare şi nici disciplină pe parchet. Aş vrea totuşi să le mulţumesc suporterilor care au venit în număr mare să ne susţină la Cluj. Au venit pentru că au avut încredere în noi. Vă apreciez pentru gestul vostru.

Mihai Silvăşan, căpitanul echipei universitare, a dezvăluit la finele confruntării cheia către succes a formaţiei sale. Totul a ţinut de cunoaşterea cât mai bună a adversarului care a fost studiat de clujeni în cel mai mic detaliu:

Ne aşteptam oarecum să câştigăm pentru că am venit foarte hotărâţi să luăm un meci la Sibiu. Chiar dacă am început partida mai prost ne-am revenit în a doua jumătate a meciului şi am reuşit să ne impunem pe tabelă. Suntem fericiţi că am câştigat şi vom întâlni Mediaşul în semifinale. După părerea mea, noi am reuşit să ne impunem în cele trei meciuri prin multă muncă. Antrenorul nostru a făcut o treabă foarte bună şi a pregătit meciurile foarte serios. Am studiat cu mare atenţie atât punctele forte cât şi punctele slabe ale echipei sibiene. Am venit cu temele făcute şi asta ne-a ajutat să câştigăm. Am demonstrat că suntem o echipă matură care merită să meargă mai departe în această competiţie.

Mai rar regăsit pe foaia de joc a lui ”U” Mobitelco în ultima perioadă, lui David Lawrence i s-a acordat din nou şansa să joace în meciul 3 cu echipa din Sibiu. Americanul a profitat de oportunitate, încheind disputa cu 12 puncte în cont, declarând la final că o mare parte din atenţia echipei din Cluj s-a concentrat asupra a doi jucători din tabăra lui CSU, LeVar Seals şi Octavian Popa Calotă:

Am câştigat aceste meciuri pentu că am jucat ca o echipă şi pentru că antrenorul nostru ne-a pregătit foarte bine. A analizat jocul sibienilor şi ne-a oferit informaţii utile pe care noi le-am folosit în teren. Am fost atenţi la Kevin şi la LeVar şi la felul în care aceştia joacă unu la unu. Sunt doi jucători talentaţi la care a trebuit să ne apărăm foarte bine. Ştiam că LeVar este genul de jucător care poate lua un meci în propriile mâini aşa că am fost foarte atenţi la el şi se pare că efortul nostru a dat roade.

Pivotul cu dublă cetăţenie, americană şi rwandeză, din lotul lui ”U”, Rob Thomson, a punctat ca principale motive ale seriei bune făcute de echipa sa jocul de echipă şi studierea cu atenţie a echipei adverse:

Am reuşit să câştigăm aceste meciuri pentru că am rămas uniţi şi am jucat ca o echipă. Ştiam că va fi dificil însă am luptat şi am reuşit să obţinem trei victorii consecutive. Cheia succesului pentru noi în aceste meciuri a fost apărarea bună pe care am practicat-o. Ne-am păstrat concentrarea şi nu am dat Sibiului posibilitatea de a înscrie uşor. Am venit cu temele făcute pentru că am analizat împreună cu antrenorul nostru foarte multe meciuri ale sibienilor. Ştiam că CSU Sibiu este o echipă cu jucători buni şi care are mulţi shooteri, dar scouting-ul făcut de antrenorul nostru a funcţionat şi am reuşit să ne impunem.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii