Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Declaraţii. Tehnicianul şi jucătorii lui BCM U Piteşti vorbesc depsre partida de la Sibiu

Andrada Comănici

Andrada Comănici
04.04.2011

BCM U Piteşti a suferit o ultimă înfrângere în sezonul regulat al ediţiei 2010-2011 de campionat, în deplasare, pe terenul celor de la CSU Atlassib Sibiu, cu scorul de 82-71. Băieţii lui Tudor Costescu au făcut deplasarea la Sibiu având deja asigurat un loc în play-off, aşadar miza disputei a contat mai mult pentru CSU Sibiu a cărei calificare depindea de rezultatul partidei în cauză. Meciul a fost unul cu suişuri şi coborâşuri de ambele părţi. Sibienii au început în forţă şi şi-au asigurat un avantaj confortabil, dar din pricina oboselii jocul lor s-a rupt, iar oaspeşii au recuperat repede diferenţa şi au trecut la conducere. Echipa de pe Cibin şi-a revenit la timp din letargie, reuşind să-şi asume victoria şi implicit, un bilet spre play-off.

Astfel, BCM U Piteşti a încheiat sezonul pe locul opt şi urmează a întâlni în sferturi campioana CSU Asesoft Ploieşti. De cealaltă parte, CSU Atlassib se clasează pe locul sapte şi va da piept cu vicecampioana ”U” Mobitelco BT Cluj Napoca.

CSU Atlassib Sibiu - BCM U PitestiPivotul piteştenilor, Isleam Şenai, a declarat pentru csusibiu.ro că obiectivul echipei sale pentru acest meci a fost obţinerea victoriei şi urcarea până pe poziţia a şasea a clasamentului. Acesta a ţinut şi să ureze succes pe mai departe grupării de pe Cibin:

Noi am venit la Sibiu cu gândul de a câștiga și de a termina returul pe poziția 6 deoarece credem că ne avantajează. Lucrurile nu s-au întâmplat așa cum ne-am dorit iar meciul s-a rupt în sferturile 3 și 4 când noi nu am reușit să ne apărăm și să înscriem la fel de mult. După părerea mea meciul s-a pierdut din cauza unei apărări defectuoase și a lipsei de concentrare. Pe această cale vreau să urez echipei din Sibiu mult succes în play-off.

Americanul din lotul lui BCM, Chad Eichelberger, a explicat pentru acelaşi site care a fost motivul care a condus la eşecul formaţiei sale. Totuşi, pivotul consideră că partida făcută pe terenul sibienilor a fost, per generel, una bună:

Cred că am făcut un meci bun. Am început bine, însă nu am reușit să terminăm în aceeași manieră. Am jucat decent dar nu ne-am putut păstra concentrarea până la final. Sibiul a jucat bine, noi am reușit să ne menținem aproape dar nu cred că am avut nici șansă. Acesta este baschetul. Acum avem nevoie de câteva zile de odihnă pentru a putea face față partidelor din play-off.

Principalul marcator al Piteştiului în confruntarea cu sibienii, Adonte Gennie, a fost fair-play şi a recunoscut că CSU a fost echipa mai bună. Americanul a declarat şi că înfrângerea de la Sibiu trebuie lăsat în urmă, important acum fiind doar play-off-ul:

CSU Atlassib Sibiu - BCM U PitestiCred că ambele echipe au jucat bine astăzi. Ne-am luptat cu toții pentru intrarea în play-off, iar Sibiul a ieșit învingător. Spre deosebire de noi care am ratat enorm, sibienii au înscris mult mai mult, însă chiar dacă am pierdut astăzi trebuie să ne păstrăm concentrarea pentru a evolua bine în play-off. 

Tehnicianul de pe banca echipei argeşene, Tudor Costescu, a argumentat şi el eşecul echipei pe care o antrenează. Acesta consideră că foarte mult în pierderea meciului a cântărit faptul că în ultimele 15 minute ale disputei, BCM U Piteşti s-a putut baza doar pe un singur jusător român:

Am avut practic un singur român care a jucat în ultimele 15 minute ale partidei și acest lucru ne-a costat din punct de vedere al efortului, deoarece venim după o săptămână în care am jucat atât cu Steaua cât și cu Asesoft Ploiești. Am reușit totuși o revenire de la minus 22 de puncte și asta arată că am venit hotărâți să câștigăm dar se pare că inclusiv această revenire ne-a costat tot din punct de vedere fizic.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii