Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dinamo își învinge marea rivală la 9 puncte și merge în Final Four-ul Cupei României

Dinamo își învinge marea rivală la 9 puncte și merge în Final Four-ul Cupei României

Dinamo Știința București este cea de a 2-a echipă calificată în Final Four-ul Cupei României la baschet masculine, după ce a trecut de Steaua București cu scorul de 78-69. Partida s-a desfășurat în Ștefan Cel Mare și a fost transmisă în direct de Digi Sport 4.

Returul din sferturile de finală ale cupei din Dinamo și Steaua a fost arbitrat de o brigade formată din Marius Ciulin, Dragoș Nicolae și Sorin Drugău.

Steaua a început partida cu un run de 7-0, după coșurile lui Clanton și Vîrnă. Dinamo a reintrat în meci și a strâns scorul la 7-11. Vîrnă pe contraatac și Spasojevic de la distanță le-a oferit din nou militarilor un avantaj de 7 lungimi, în a doua parte a sfertului inaugural. A urmat un time-out al lui Tudor Costescu, care le-a prins bine elevilor săi, car avea să întorcă scorul până la finalul primelor 10 minute de joc, scor 20-18. Actul secund a început tot cu Dinamo având inițiativa. Scorul a rămas strâns, 29-26, după 5 minute de joc, fără ca Dinamo să aibă un ecart mai mare de două posesii. Acest lucru s-a schimbat în partea a doua a sfertului, când doar Jovanovic a mai înscris pentru vizitatori iar Jeremic și Masters au dus scorul la 36-29. Ulitmul minut al primei reprize le-a aprținut tot dinamoviștilor, care s-au desprins la 41-33.

Dinamo a început mai bine și secvența secundă și a marcat primele 4 puncte. Strahinja Jovanovic a răspuns cu un coș de la distanță pentru militari. Nu a fost momentum pentru oaspeți și Dinamo s-a desprins la 12 puncte până la jumătatea sfertului, scor 50-38. Elevii lui Burlacu au încercat să revină pe tabelă forțând pătrunderile dar nu au reușit acest lucrul și Dinamo conducea cu 57-42 înaintea actului decisiv. Jeremic a înscris de la distanță primul coș al sfertului patru. Jovanovic a păstrat Steaua în viață cu două three-point-plays transformate. Oapseții și-a continuat run-ul bun și a redus ecartul la 11 lugimi. A venit un time-out al lui Costescu, după care Dinamo a marcat 4 puncte la rând. Jeremic și-a continuat recitalul de la 3 puncte, a înscris două triple la rând și ecartul a crescut, 72-53 cu 3 minute până la final. Vragovic a replicat și el cu două coșuri de 3 puncte la rând. Încercarea de revenire în meci a fost tardivă iar Dinamo și-a adjudecat victoria la o diferență de 9 puncte, scor 78-69, suficientă pentru calificare.

Mladen Jeremic a fost omul meciului cu 31 de puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive. Javon Masters a adăugat 15 puncte, 8 pase decisive și 4 recuperări, în timp ce Marcu Badiu a contribuit cu 10 puncte.

Strahinja Jovanovic a fost principalul remarcat de la oaspeți cu 23 de puncte și 5 pase decisive. Karlo Vragovic a reușit 14 puncte iar Radu Vîrnă 10.

Dinamo a întors rezultatul din meciul tur, când Steaua s-a impus cu scorul de 92-88.

foto: sportipictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii