Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dinamo Știința, victorie importantă în fața celor de la SCM Timișoara

Dinamo Știința, victorie importantă în fața celor de la SCM Timișoara

Dinamo Știința a reușit să se impună în partida de deschidere a etapei a XI-a din LNBM, Grupa Valorică A, în fața celor de la SCM Timișoara, scor 84-76.

Dinamo a început partida în formula Marcu Badiu, Juvon Masters, Mladen Jeremic, Tony Gugino și Ouszy Barro. De partea cealaltă, Timișoara a început meciul în formula Troy Franklin, Pesakovic, Sherwood Brown, Bogdan Popa și Gorgemans.

Primul sfert a fost unul spectaculos, cu munte puncte. După un and-one al lui Gugino și un coș de 3 al lui Jeremic, Dinamo avea 10-4 după două minute. Timișoara a revenit în joc și după coșul de 3 puncte al lui Mirel Dragoste reducerea diferența la 14-13. Brown a marcat apoi trei coșuri consecutive prin care a dus Timișoara în față iar după primele 10 minute scorul era 24-25 pentru oaspeți.

Milutinovic a deschis sfertul secund cu un coș de 3 puncte, Bogdan Popa și Toni Diaconescu au schimbat coșuri de sub panou iar după coșul lui Barro s-a ajuns la 34-30 pentru gazde. Popa a descihs un run de 7-0 pentru Timișoara (34-37), pentru ca apoi dinamoviștii să răspundă cu un parțial de 9-2 (43-39). Barro a marcat patru puncte consecutive, dar prima repriză a fost închisă de and-one-ul lui Brown (47-44).

Timișoara a egalat în sfertul trei, după liberele lui Troy Franklin (49-49), dar Dinamo a revenit în forță pe tabelă. Jeremic, Milutinovic și Barro au dus diferența la opt puncte (60-52). Franklin a răspuns cu un and-one și un coș de 3 puncte, iar după cinci puncte ale lui Laci Lazar și un alt coș al aceluiași Franklin, bănățenii intrau după 30 de minute la o diferență de 2 puncte, scor 67-65.

Sfertul 4, călcâiul lui Ahile pentru trupa bănățeană

Pesakovic a trecut Timișoara iar în față, de la linia de fault, dar Gugino a răspuns cu un coș de 3 puncte (70-68). După liberele lui Franklin (74-73), bănățenii au intrat însă într-un blocaj. În ultimele 7 minute de joc, elevii lui Dragan Petricevic au mai marcat doar 3 puncte. Mai mult, Mirel Dragoste a ieșit accident după ceea ce pare o fi mică entorsă. Milutinovic cu 8 puncte și Mihnea Andrei după un assist de efect al lui Ouszy Barro au semnat punctele lui Dinamo care au adus victoria trupei lui Tudor Costescu, scor final 84-76.

Cheia meciului: Banca lui Dinamo

Interesant este că statisticile după prima repriză arătau excelent pentru Timișoara sub panou, unde bănățenii aveau mai multe recuperări ofensive decât cele 14 recuperări obținute în total de Dinamo. Doar că bănățenii nu au profitat de șansele suplimentare pe care le-au avut. Din cele 18 recuperări ofensive, au înscris doar 7 puncte. Dinamo a avut 12 recuperări ofensive (8 după pauză), din care au marcat 11 puncte.

La o primă vedere, principalul atu al dinamoviștilor a fost revenirea lui Milutinovic, cel care a venit de pe bancă și a fost cel mai bun marcator al meciului. Cane, Mihnea Andrei și Anton Diaconescu au avut și ei momente bune, în timp ce doar Dragoste și Lazar au contat de pe banca Timișoarei.

Marcatorii partidei

Milutinovic a terminat meciul cu 20 de puncte și 6 recuperări, în timp ce Ouszy Barro a fost omul meciului, cu 18 puncte, 9 recuperări, 3 pase decisive și +28 indice al eficienței. Jeremic a marcat 12 puncte și Masters 10.

De partea cealaltă, Franklin (17 puncte) și Brown (16 puncte) au fost lideri, în timp ce Gorgemans a adunat 10 puncte.

După acest meci, SCM Timișoara ajunge la 5-6, în timp ce Dinamo Știința urcă pe locul 5, cu 4-7. Etapa viitoare, alb-roșii vor întâlni în deplasare pe SCM U Craiova, în timp ce Timișoara va juca acasă, contra lui U-BT Cluj.

*foto: facebook Baschet SCM Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii