Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dragan Petricevic: „Cred că a fost unul dintre meciurile frumoase ale campionatului”

Dragan Petricevic: „Cred că a fost unul dintre meciurile frumoase ale campionatului”

Etapa a 12-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin a început cu duelul dintre SCM Timișoara și U-BT Cluj-Napoca, în care s-au marcat nu mai puțin de 181 de puncte. După o primă repriză foarte bună, gazdele nu au mai reușit să evolueze la același nivel și liderul LNBM s-a impus cu scorul de 92-89.

La conferința de presă, Dragan Petricevic a lăudat felul în care baschetbaliștii săi reușesc să găsească resurse pentru a evolua și a vorbit despre nașterea copilului lui Amaury Gorgemans.

Un meci frumos. Cred că a fost unul dintre meciurile frumoase ale campionatului. Din păcate, nu s-a materializat printr-o victorie a echipei noastre. Consider că am jucat un baschet bun, frumos și acesta este un lucru pe care ni-l propunem de fiecare dată. Vrem să arătăm ca o formație care are capacitate de joc, în ciuda multor probleme precum accidentări, boli, etc. Nu am vorbit înaintea partidei de felul cum am putut să ne antrenăm zilele trecute. Însă, echipa găsește mereu resurse să joace foarte bine sau, mă rog, uneori mai puțin bine. Eu consider că ceea ce oferă publicului timișorean este un sentiment plăcut. Să nu uit: cel mai frumos moment al zilei a venit azi-noapte, pe la 4 și ceva. Mă refer la nașterea copilului lui Amaury Gorgemans. De ieri am început să ne gândim la acest lucru și este o bucurie pentru noi toți. Amaury nu a dormit 24 de ore și, practic, a dormit de-abia azi-dimineață de la 7 până la 1-2. A jucat destul de bine și chiar ne pare rău că nu am reușit să învingem Clujul în acest meci și să îi dedicăm victoria noului membru al familiei Timișoarei”, conform radiotimisoara.ro.

Tehnicianul lui SCM Timișoara a enumerat problemele pe care formația sa le-a întâmpinat în ultimele zile.

„Au fost câteva probleme. Despre Adam Mirkovic știți bine că nu se poate antrena. De asemenea, ați văzut că nu l-am utilizat deloc pe Alexandru Coconea, jucător cu minute destul de multe în varianta U23. El se confruntă cu o toxinfecție alimentară și a venit îmbrăcat în haine normale. Alaltăieri a fost și el la spital, nu pentru că i-a născut soția, nici nu are soție, ci pentru că a avut nevoie de o perfuzie. Amaury Gorgemans e de ieri la spital, la maternitate. Așa că nici el nu a fost la antrenament. Dar, slavă Domnului, avem doi juniori care ne-au ajutat să ne antrenăm 5 la 5. Astea au fost problemele de efectiv.”

La final, Petricevic a vorbit despre motivele care au dus la înfrângerea lui SCM Timișoara în această partidă.

„Nu am reușit să ținem pasul pentru că avem o rotație mai scurtă decât Clujul, pentru că Clujul au un baschet foarte agresiv, la limită. Ei faultează tot timpul și noi nu am reușit să găsim un răspuns adecvat de fiecare dată. De asemenea, fie că ne place sau nu, trebuie să păstrăm proporțiile. Clujul este o echipă valoroasă dar eu, sincer să vă spun, pot să vorbesc doar despre echipa mea deoarece pe băieții mei îi consider foarte valoroși ca și caracter. Am pierdut lupta pe contactul fizic. Nu mă refer la lupta de sub panou, ci la tot ce înseamnă terenul de baschet. Ei au jucat foarte fizic, au provocat multe contacte și dacă arbitrii nu au fluierat înseamnă că le-au considerat curate. Eu mai mult de atât nu pot să spun pentru că nu am făcut în viața mea un curs de arbitraj ca să pot vorbi despre acest aspect. Diferența s-a făcut la demarcaje, la poziționarea fără minge. Acolo nu am reușit să ținem pasul. Dacă vă uitați pe statistică, noi avem aproape 30 de minute la conducere în acest meci. Și ce dacă? Și noi am câștigat câteva meciuri în care echipa adversă s-a aflat la conducere mai mult de 29 sau 30 de minute. Baschetul se joacă 40 de minute, nu se joacă 30 de minute. Nu întotdeauna ceea ce este pe hârtie reflectă ceea ce se întâmplă pe teren. Cu toate acestea, am fost la o recuperare ofensivă de o posibilă victorie. Clujul și-a alcătuit echipa în așa fel încât să aibă jucători valoroși care pot face diferența în momentele cheie.”

În acest moment, SCM Timișoara ocupă poziția a patra în clasament, având cinci victorii și șapte înfrângeri. În ultimele două etape, trupa bănățeană le întâlnește pe CSM CSU Oradea și pe BC CSU Sibiu.

*foto: Facebook – Baschet SCM Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii