Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dragan Petricevic: „I-am asigurat fac parte dintr-un club serios, chiar dacă acesta traversează o perioadă dificilă”

Dragan Petricevic: „I-am asigurat fac parte dintr-un club serios, chiar dacă acesta traversează o perioadă dificilă”

SCM Timișoara se deplasează la București pentru a juca împotriva lui CS Dinamo Știința. Partida este programată pentru vineri, 20 decembrie, la ora 17:45 și va fi transmisă în direct de DigiSport 4. 

Dragan Petricevic a dat un scurt interviu, pentru site-ul oficial al clubului, înaintea partidei din Capitală, partidă care poate aduce liniștea pe plan sportiv pentru echipa sa. 

Întrebat despre problemele de natură financiară din cadrul clubului, acesta se pare că vede partea plină a paharului și îndeamnă pe toată lumea să trateze situația cu răbdare și profesionalism. Totuși, tehnicianul a recunoscut că declarațiile publice au creat o oarecare neliniște în cadrul clubului.

Nu am participat la conferinţa de presă şi nici nu este treaba noastră să participăm, dar s-a instalat o oarecare nelinişte în cadrul echipei. Le-am explicat jucătorilor că nu au de ce să îşi facă griji, că ei au contracte şi că din punct de vedere sportiv s-au achitat de sarcini într-un mod corect până în momentul de faţă. Am transmis jucătorilor că nu vor simţi nici o diminuare până la sfârşit. Noi trebuie să ne vedem de antrenamente! Legat de ce apare în presă sau de ce zice unul sau altul, fiecare răspunde pentru ceea ce spune sau ce face, inclusiv eu. Atmosfera este bună în cadrul echipei şi atât timp cât jucătorii îşi văd de treabă într-un mod corect nu au de ce să se teamă de posibilele scenarii. Mi s-au adresat anumite întrebări din partea jucătorilor şi a unor impresari, dar nu s-a instalat o situaţie dificilă. I-am asigurat pe toţi că fac parte dintr-un club serios, chiar dacă acesta traversează o perioadă dificilă. Din câte am înţeles, aceste probleme financiare există din 2015, aşa că ei trebuie să înţeleagă că nu sunt nici prima şi nici ultima generaţie care întâmpină probleme la acest club, dar şi că ele mereu s-au rezolvat, iar jucătorii nu au rămas neplătiţi pentru munca depusă la Timişoara. Aici s-a oprit orice fel de discuţie, apoi ne-am concentrat din nou pe următorul meci. În ce măsură, vom vedea mâine…

Referitor la partida de vineri și modul în care echipa sa o va aborda, tehnicianul a spus următoarele: 

Mergem cu gândul să jucăm un baschet bun şi să ne respectăm în primul rând pe noi, apoi pe suporterii echipei noastre, pe timişoreni, şi să demonstrăm încă o dată că doar forţa echipei poate determina un rezultat pozitiv. Baschetul este un sport colectiv şi doar dacă îl tratăm în acest fel putem juca bine. Nu avem voie niciodată să uităm că adresa noastră este scrisă pe piept, adică pe partea din faţă a echipamentului, nicidecum în spate, deasupra numărului. Vrem să facem un efort colectiv, nu unul individual! Să arătăm ca o echipă, nu ca un grup de individualităţi. Să nu se aştepte cineva să pronunţ cuvintele "sunt mulţumit". Un antrenor trebuie să fie mulţumit la sfârşitul sezonului, nu la jumătatea acestuia. Un antrenor serios nu trebuie să fie mulţumit în această perioadă, pentru că sezonul nu se încheie în luna decembrie

Mai citiți și: 

Directorul SCM Timișoara, Vasile Rușeț, îl contrazice pe Ilie Trițoiu

*foto: facebook Baschet SCM Timișoara

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii