Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dragan Zekovic: „Simt o mare responsabilitate înainte de fiecare joc”

Dragan Zekovic: „Simt o mare responsabilitate înainte de fiecare joc”

CSM CSU Oradea va juca astăzi, 10 decembrie împotriva celor de la CSM Târgu Jiu în Arena ”Antonio Alexe”. Partida contează pentru prima etapă a noului sezon din LNBM și va lua startul la ora 18:00. 

La turneul de pe terenul bihorenilor mai participă SCM Timișoara și CSM Galați, grupări pe care echipa antrenată de Cristian Achim le va întâlni în zilele următoare.

Componentul formației orădene, Dragan Zekovic, a prefațat pentru site-ul nostru startul campionatului și a vorbit în detaliu despre echipa sa. Jucătorul de forță le-a transmis un mesaj fanilor Oradiei cu acestă ocazie, cărora le simte lipsa.

Ce părere ai despre chimia echipei voastre?

„În comparație cu primele meciuri pe care le-am jucat în cupă, cred că stăm mai bine în ceea ce privește chimia echipei și suntem într-o formă mai bună. În cele din urmă suntem toți împreună și ne adaptăm încet-încet la situația cu Covid. Cred că în restul sezonului, fiecare joc va fi mai bun.”

Ce ați învățat din meciurile din Cupa României de acum o lună? 

„Cu siguranță am învățat multe! Am obținut 3 victorii din 4 jocuri, chiar dacă nu eram la nivelul nostru cunoscut. Am folosit timpul dintre cupă și turneul care începe astăzi pentru a exersa din greu și pentru a corecta unele greșeli. Voi păși pe parchet la meciul cu CSM Târgu Jiu mult mai optimist.”

Cât de mult te afectează faptul că fanii vor lipsi din tribune?

„Este ceva ce ne lipsește cel mai mult. Până când am început să jucăm fără fani, nu știam cât de mult va însemna această pierdere pentru noi. Cred că ne urmăresc la televizor, de asemenea, îi salut pe această cale și sper că vor fi mândri de noi.”

Ești unul dintre cei mai importanți jucători de la Oradea. Cum te simți înaintea primelor meciuri din campionat și ce impact te aștepți să ai pe parcursul sezonului?

„Mă simt ca acasă în Oradea. Indiferent de acest sentiment, încă simt o mare responsabilitate înainte de fiecare joc față de conducere, fani, coechipieri și de asemenea față de mine. Suntem echipa în care fiecare dintre noi se poate remarca în fiecare joc și toți ceilalți coechipieri vor fi acolo pentru a oferi sprijin. Sper că va fi cea mai puternică armă a noastră până la sfârșitul sezonului.”

Ce părere ai despre adversarii de la primul turneu din Liga Națională?

„Nu știu atât de multe despre primele două echipe, dar în acest sezon sunt multe echipe de valoare egală și liga va fi foarte echilibrată. Cred că rezultatele acestui sezon vor depinde foarte mult de adaptarea cluburilor la situația actuală. Timișoara este o echipă foarte interesantă, cu o chimie bună, care poate surprinde pe toată lumea. Cred că ne-am pregătit bine pentru primul turneu.”

Cum ți se par tinerii jucători din echipa voastră? Vin la tine pentru sfaturi?

„Tinerii au progresat mult în acest sezon. Sunt foarte muncitori, lucrează mult individual cu antrenorii Markovic și Mitrovic. Indiferent cât de multe sfaturi le oferim noi, ca jucători mai în vârstă, cel mai important lucru este că ei înțeleg că este nevoie de foarte mult efort și sacrificiu pentru a fi un jucător de baschet de succes.”

Cum este să joci în zile consecutive? Preferi mai mult să joci meciuri decât să te antrenezi?

„Mi-a fost foarte greu la început, dar cred că totul este o chestiune de antrenament și obiceiuri. O adevărată provocare ne așteaptă în ianuarie, atunci când jucăm meciuri în România și în FIBA Europe Cup. Cel mai important lucru este să fim sănătoși mai întâi, iar restul va fi bine atunci când suntem împreună ca echipă, cu o pregătire puternică și cu o chimie bună.”

Confruntarea CSM CSU Oradea - CSM Târgu JIU va fi transmisă de DigiSport, Look TV și FRB TV.

*Foto: Facebook CSM Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii