Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dragan Zekovic va rata duelul cu U-BT Cluj-Napoca din FIBA Europe Cup

Dragan Zekovic va rata duelul cu U-BT Cluj-Napoca din FIBA Europe Cup

Miercuri, 11 decembrie, se dă startul fazei a doua din FIBA Europe Cup, acolo unde au mai rămas doar 16 din totalul de 32 de participante. Reprezentantele României au nimerit în aceeași grupă și se vor întâlni chiar din prima etapă, pe terenul lui U-BT Cluj-Napoca.

De-a lungul ultimilor ani, cele două formații s-au întâlnit adesea în meciurile cu miză și acest lucru a dus la formarea unei adevărate rivalități. Cu doar câteva excepții, toate partidele dintre CSM CSU Oradea și U-BT Cluj-Napoca s-au desfășurat la un nivel ridicat de intensitate, presiunea fiind uriașă.

Totuși, în disputa de mâine, campioana României va fi dezavantajată de faptul că Dragan Zekovic nu va evolua. Acesta a ratat atât disputa cu Fribourg Olympic, din ultima etapă a FIBA Europe Cup, cât și jocul cu CS Dinamo Știința București, din LNBM.

Pe site-ul oficial al clubului bihorean este scris că pivotul muntenegrean suferă de răceală. Pe lângă acesta, va mai lipsi din lotul lui Cristian Achim și Bogdan Nicolescu, jucător ce este accidentat de mai multă vreme.

Un asemenea caz se regăsește și în echipa clujeană, acolo unde Brandyn Curry este indisponibil de dinaintea începerii sezonului. Americanul a suferit o fractură a condilului lateral într-unul dintre meciurile amicale efectuate de U-BT Cluj-Napoca în presezon și de atunci se află într-o perioadă de recuperare.

În același timp, ambele rivale beneficiază de ajutorul celui de-al 7-lea străin: Kerron Johnson pentru U-Banca Transilvania și Pavle Reljic pentru CSM Oradea. Avantajul gazdelor ar fi că Johnson a jucat fiecare partidă de până acum, fiind unul dintre cei mai buni baschetbaliști ai alb-negrilor, în timp ce Reljic a fost introdus abia atunci când au fost menajați titularii.

Rămâne de văzut ce impact va avea absența lui Dragan Zekovic în spațiul de 3 secunde, acolo unde U-BT Cluj-Napoca beneficiază de aportul lui Darko Planinic, un pivot foarte puternic și experimentat, și al lui Karlo Zganec, unul dintre cei mai eficienți componenți ai lotului pregătit de Dusko Vujosevic.

Confruntarea dintre U-Banca Transilvania și CSM CSU Oradea este programată miercuri, 11 decembrie, de la ora 19:00.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • uplifter :

    Cluj Oradea
    Fără Zekovic Oradea va pierde foarte mult și va pastra doar șanse teoretice, părerea mea evident

    cu 4 ani în urmă (10.12.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii