Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dragoș Lungu, coș decisiv în derby-ul cu BC CSU Sibiu

Dragoș Lungu, coș decisiv în derby-ul cu BC CSU Sibiu

Turneul 6 al Ligii Naționale a adus în fața iubitorilor de baschet din România unul dintre cele mai așteptate dueluri ale acestui sport. BC CSU Sibiu a primit vizita lui U-BT Cluj-Napoca, într-un meci disputat pentru șefia clasamentului.

După un prim sfert caracterizat de o mulțime de greșeli, cele două rivale au început să se încălzească și să își arate forța ofensivă, făcând spectacol de la mare distanță. La pauză, tabela era sub semnul echilibrului însă, după reluarea jocului, sibienii au evoluat mai bine și s-au distanțat. Clujenii nu au renunțat la luptă și au revenit în meci, intrând cu un avantaj de un punct în actul decisiv. Cu toate că ultimele zece minute au rămas echilibrate, elevii lui Mihai Silvășan au fost mai concentrați și au reușit să își adjudece cea de-a noua victorie stagională cu scorul de 90 la 83.

Un moment decisiv al disputei s-a consemnat cu 25 de secunde înainte de fluierul final. La scorul de 83-80 pentru U-BT, Dragoș Lungu, baschetbalistul de 16 ani al alb-negrilor, a înscris un coș de trei puncte care a pecetluit soarta întâlnirii. Reușita tânărului jucător a fost primită cu multă bucurie de coechipierii și antrenorii săi, iar aceștia au continuat felicitările și după încheierea partidei.

„Vreau să îl laud pe Dragoș Lungu. Probabil a înscris cea mai importantă aruncare de până acum, în cariera lui. Avem încredere în fiecare jucător. Oricine poate să iasă la rampă într-un moment dificil. Doni i-a dat o pasă perfectă lui Lungu și am obținut un succes mare”, a declarat Patrick Richard la finalul meciului, conform u-bt.ro.

Trebuie menționat că doar cu 90 de secunde înaintea acestei faze, Lungu aruncase de la semidistanță fără ca mingea să atingă inelul sau panoul. Așadar, sportivul clujean a arătat mult curaj și a demonstrat că a meritat minutele primite pe finalul unei confruntări atât de importante. Iată ce a spus Mihai Silvășan despre coșul marcat de elevul său:

„În plus, Lungu a contribuit în ultimele minute, a înscris acel coș de trei puncte și s-a apărat bine. Îl felicit, a arătat că are sânge să joace la acest nivel.”

Pentru U-BT Cluj-Napoca urmează meciul cu BCM U FC Argeș Pitești vineri, 22 ianuarie, de la ora 16:30. Argeșenii au reușit astăzi să se impună cu scorul de 94-85 în fața Stelei București.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

--------

Sărbătorim împreună 10 ani de Baschet.ro! Avem nevoie de sprijinul tău pentru a putea continua mediatizarea acestui fenomen. Fii alături de noi și investește în baschetul românesc prin intermediul platformei Patreon la această adresă: https://www.patreon.com/Baschet . Garantăm faptul că suma de bani acordată va fi investită sută la sută în baschetul românesc! Pentru mai multe detalii accesează acest link.

4 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca caatmark :

    Bravo
    Bravo baiatule!

    cu 3 ani în urmă (22.01.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    bravo lui dar
    am vazut pe toate platformele formularea asta cu "cos decisiv". din cunostintele mele cos decisiv sau gol decisiv se refera la situatia in care rezultatul este de egalitate, sau echipa este in dezavantaj, jucatorul marca 2 sau 3 puncte cu care echipa castiga meciul. ceea ce n-a fost cazul aici.
    baiatul trebuie incurajat cu moderatie. a bagat o de la 3 intr-un moment decisiv, a fost cosul care a dat liniste echipei pentru a inchide si castiga jocul dar nu a fost cos decisiv. Doar o nuanta, don't shoot me... ;)

    cu 3 ani în urmă (22.01.2021)
    • Istrate David:

      Decisiv
      DECISÍV, -Ă, decisivi, -e, adj. Care hotărăște, care este de natură a determina o concluzie definitivă, care face să înceteze orice îndoială; hotărâtor. – Din fr. décisif, lat. decisivus.

      Dacă nu era coșul lui Lungu, atunci scorul ar fi fost 83 egal după tripla lui Philmore de la celălalt panou. Coșul lui Lungu a pecetluit soarta partidei, a făcut să „înceteze orice îndoială” cum spune dex-ul.

      cu 3 ani în urmă (22.01.2021)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      nu vad rostul definitiei din dex a cuvantului decisiv
      atata timp cat comentariul meu era in contextul utilizarii cuvantului decisiv in jargonul sportiv.

      dar e ok, merci pentru raspuns. raman la parerea mea :)

      ah, uite si un exemplu de cos decisiv

      https://www.youtube.com/watch?v=U6uJHsQtQOU;

      https://www.time24.news/2020/09/the-ball-davis-decisive-basket-with-dedication-to-kobe-video-nba.html

      In any case, cum am spus, e o chestie de nuanta, interpretare, nu trebuia sa get all defensive cu definitii din dex :))

      cu 3 ani în urmă (22.01.2021)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii