Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Drumul spre Final 4. BC Mureş Tg. Mureş

Costin Marinescu

Costin Marinescu
06.04.2011

BC Mureş nu a avut o misiune uşoară în drumul său spre semifinalele Cupei României. Echipa gazdă a Turneului Final 4 a întâlnit în prima rundă pe U Mobitelco Cluj Napoca, iar în optimi a trecut de SCM CSŞ Craiova.

Primul meci cu U Mobitelco a fost fără istoric pentru clujeni. Elevii lui Marcel Ţenter nu s-au ţinut aproape de cei ai lui Deri Csaba decât în prima parte, mureşenii desprinzându-se după pauză şi la 18 puncte  (64-46) şi câştigând cu 82-68. Cu 21 puncte, Gytis Sirutavicius, un jucător care nu mai este în lotul echipei, a fost unul dintre cei mai buni marcatori ai Mureşului. Tot 21 de puncte a marcat în acel meci şi Jujuan Cooley.

Meciul de la Cluj Napoca a fost unul cu un final dramatic. Mureşenii au revenit în joc de la65-60 pentru gazde, au egalat printr-o liberă a lui Liviu Dumitru cu 30 de secunde rămase din joc şi s-au impus cu 66-65 graţie unei aruncări libere marcate de Jason Forte în ultima secundă.Într-o partidă în care Clujul a dominat în căciulă dar a ratat exasperant de la mare distanşă iar mureşenii invers, cel mai bun jucător al Mureşului a fost Eddy Mayfield, alt juc[tor care nu mai este în lot la acest moment, autor a 20 puncte.

Următorul adversar al mureşenilor a fost SCM CSŞ Craiova. Ca şi cu U Mobitelco, Mureşul a câştigat ambele partide. La Tg. Mureş scorul a fost 98 – 85, Craiova dând emoţii gazdelor doar cinci minute, în sfertul 3. Jason Forte a marcat 29 puncte şi a recuperat 9 mingi pentru mureşeni iar Dwight Lewis a înscris 26 de puncte.

La Craiova echipa gazdă a condus cu 48-36 după 30 minute de joc însă scorul final a fost 63-66 pentru oaspeţi datorită unui parţial de 22-5 reuţit în primele 7 minute ale ultimului sfert. Aleksandar Mladenovic şi Jujuan Cooley au marcat, fiecare, câte 20 puncte, sârbul trecându-şi în cont şi 9 recuperări.

Cel  mai bun marcator al Mureşului în actuala ediţie a Cupei este Eddy Mayfield cu 16.5 puncte dar acesta a jucat doar două partide în competiţie. Pe locul secund este Jason Forte, americanul marcând în medie, în fiecare din cele trei întâlniri în care a fost pe parchet, 16 puncte.

Forte domină şi topul recuperatorilor cu 8.67 reuşite fiind urmat de Aleksandar Mladenovic cu 7.50.

Cu o medie de 5.5 pase decisive pe meci, Jujuan Cooley nu are rival la acest capitol statistic.

2 comentarii la aceasta stire:
  • barni :

    greseala
    Nu va suparati d-le redactor, dar primul meci cu U Mobitelco a avut loc la Tg Mures, si "returul"(cum ati denumit al doilea meci) a avut loc la Cluj.

    cu 13 ani în urmă (06.04.2011) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Costin Marinescu :

    @barni
    Am corectat! Multumesc pentru observatie!

    cu 13 ani în urmă (06.04.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii