Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Drumul spre Final 4. CSA Steaua Turabo Bucureşti

Costin Marinescu

Costin Marinescu
06.04.2011

Dacă privim clasamentul din Divizia A la finalul sezonului regulat putem afirma că CSA Steaua Turabo a avut parte de doi adversari facili în drumul său spre Turneul Final al Cupei României. Iar desfăşurarea ostilităţilor de pe parchet dau dreptate cifrelor statistice. Bucureştenii au fost puşi în dificultate doar pe parcursul primei din cele patru partide disputate în competiţie, celelalte trei meciuri fiind câştigate la pas de “militari”.

În prima rundă a competiţiei Steaua a întâlnit pe CS Municipal Bucureşti. Steliştii au început bine partida de pe teren propriu, conducând cu 9 – 0 după doar două minute de joc. Municipalul a revenit însă în joc, a preluat conducerea în sfertul trei dar nu a putut marca nici măcar un punct în ultimele 3 minute de joc, perioadă în care Steaua s-a distanţat la 5 lungimi şi a câştigat cu 70-65. Cu 18 puncte marcate Joshua Jackson a fost cel mai bun jucător al gazdelor.

Partida retur dintre cele două formaţii nu a avut parte de dramatismul primeia. Dupa 25 de minute de alternanţe la conducere, Steaua a preluat conducerea definitiv pe tabelă şi în final a câştigat cu 76 – 67. Jackson a făcut şi de această dată un meci bun, terminând cu 23 de puncte.

În sferturile de finală ale competiţiei adversara Stelei a fost deţinătoare entitre a trofelului, BC Timişoara, echipă ce eliminase în prima fază pe CSM Oradea. Bucureştenii au controlat în întregime meciul de la Timişoara (82-75) şi l-au domintat pe cel din Capitală (96-63). Dacă în meciul din Banat s-a remarcat Virgil Căruţaşu, cu 20 puncte (89% la aruncările de 2 puncte) şi 9 recuperări, partida retur a fost dominată de celălalt Virgil, Stănescu, care a reuşit 26 puncte (79% la aruncările de două puncte) şi 12 recuperări.

Joshua Jackson este cel mai bun marcator al Stelei în această competiţie. Americanul are o medie de 16.75 puncte pe meci. Pe locul secund este Virgil Stănescu cu 13.25 reuşite.

La capitolul recuperări topul este dominat de Virgil Căruţaşu cu 7.75 mingi recuperate pe meci urmat de Uros Lucic, un jucător care nu mai face parte din lotul bucureştenilor, cu 7 reuşite.

Ivan Tomeljak este cel mai bun pasator al steliştilor, cu 6.5 pase decisive pe meci, în doar două partide disputate ăn această competiţie. El este urmat în top de Andrei Mandache, cu o medie de 2.5 pase în patru meciuri.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii