Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Drumul spre Final 4. CSU Ploieşti

Costin Marinescu

Costin Marinescu
06.04.2011

CSU PloiestiCSU Ploieşti a abordat ediţia 2010-2011 a Cupei României dintr-o postură inedită pentru multipla deţinătoare a trofelului. După şapte ediţii consecutive în care a deţinut supremaţia, ploieştenii au fost eliminaţi în semifinale sezonul trecut  şi au trebuit să privească din tribună cu Elba Timişoara câştiga Cupa.

Actuala ediţie a competiţiei a început pentru prohoveni cu o victorie pe teren propriu, 95-83, contra Energiei Rovinari. Cătălin Burlacu, MVP-ul sezonului regulat al Diviziei A în opinia totalbaschet.ro, şi Adrian Tudor au contribuit decisive la victoria  echipei lor. Pivotul de 2.10m a terminat cu un double double, 19 puncte şi 10 recuperări, iar conducătorul de joc şi-a trecut în cont 16 puncte şi 8 pase decisive.

Partida retur a fost adjudecată de gorjeni cu 67-65, graţie unui parţial de 9-2 reuşit în ultimele 4 minute de joc. Cătălin Burlacu a marcat 14 puncte şi a recuperate 10 mingi iar Doneal Mack a înscris 19 puncte, fiind cel mai bun marcator al Ploieştiului.

Următorul adversar pe care CSU l-a depăşit în drumul spre Final 4 a fost BCM U Piteşti, formaţie ce eliminase în optimi pe CSU Cuadripol. La finalul meciului de la Ploieşti gazdele aveau un avans de 22 de puncte (92-70), suficient cât să abordeze liniştiti partida retur. Burlacu a făcut, din nou, un meci bun, terminând cu 20 puncte, însă remarcatul întâlnirii a fost Ike Okoye, pivotal transferat în intresezon de ploieşteni. Cu 19 puncte, 10 recuperări şi un indice de eficienţă de 26 americanul a reuşit cea mai bună performanţă a sa în tricoul alb-albastru în ambele competiţii naţionale în care Ploieştiul este angrenată.

Scorul partidei de la Piteşti a fost mult mai strâns decât cel din urmă cu două săptămâni, 73-77, însă atât Arnautovic cât şi Tudor Costescu, antrenorul argeşenilor şi-au permis să ofere mai multe minute unor jucători mai puţin folosiţi în meciurile din campionat. Astfel la Asesoft au evoluat mare parte din joc Vlad Dogaru (23:24min), Vlad Negoiţescu (14:58) sau Adrian Guţoaia (20:22). De altfel Dogaru a fost, alături de Burlacu, cel mai bun marcator, cu 12 puncte, tânărul jucător reuşind un procentaj de 75% la aruncările din acţiune.

Cu 16.25 puncte pe meci Cătălin Burlacu este cel mai bun marcator al echipei şi în această competiţie. El este urmat în acest top de Ike Okoye însă, spre deosebire de român, americanul a evoluat doar în două partide.

Okoye este primul la capitolul recuperări, cu 8.5 reuşite, în medie, în fiecare dintre cele două meciuri pe care le-a disputat. Pe locul secund este acelaşi Burlacu cu 7.75 mingi recuperate.

La pase decisive Adrian Tudor ocupă primul loc în top, cu 4.5 asistenţe pe partidă.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii