Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Eugen Ilie explică perioada slabă prin care trece CS Otopeni

Costin Marinescu

Costin Marinescu
28.03.2011

Eugen IlieDupă ce CS Otopeni a pierdut al treilea meci consecutiv în ultimele două săptămâni, Eugen Ilie, antrenorul principal al echipei, a explicat pentru totalbaschet.ro care sunt, în opinia sa, cauzele acestor rezultate slabe.

A fost o cădere la meciul cu Sibiul în primele două sferturi. Apoi a urmat meciul cu Clujul de acasă, o echipă contra căreia câştigi doar dacă joci foarte bine. Iar acum, la Miercurea Ciuc, adversarii au băgat tot iar noi, exact cum anticipam, am avut emoţii când am simţit aerul playoff-ului şi nu ne-am mai făcut jocul obişnuit.

Întrebat dacă pune înfrângerile din ultima vreme pe seama unei stări de auto-mulţumire care ar fi putut apărea în rândul jucătorilor după meciurile bune făcute la mijlocul returului, Ilie a negat acest lucru şi pune perioada nefastă pe seama presiunii cauzate de posibilitatea atingerii unei performanţe peste obiectivul propus la începutul sezonului.

Nu am simţit la jucători niciun fel de automulţumire după ce au realizat până acum. Dacă ar fi fost vorba de aşa ceva băieţii nu s-ar fi luptat nici la Sibiu unde am ajuns în avantaj cu un minut şi jumătate înainte de final, nici cu Clujul când am revenit de câteva ori în joc chiar şi atunci când eram conduşi cu 14 puncte. Iar etapa aceasta am pierdut în ultima secundă. Cum am câştigat şi noi la un punct tot la fel trebuie să învăţăm să şi pierdem la o asemenea diferenţă. Pur şi simplu din prea multă concentrare apar unele blocaje pe care nu le putem depăşi decât târziu. Nu s-a schimbat nimic în filosofia noastră de joc dar sunt momente când, din cauza presiunii şi uneori din cauza reuşitelor din aruncări forţate ale adversarilor, apar căderi. Parte bună este că am avut forţa să ne ridicăm, exact cum am făcut şi la Sibiu, şi pe finalul meciului chiar am condus.

Schimbarea obiectivului echipei în timpul sezonului nu i-a convenit antrenorului din cauza presiunii suplimentare care a început să apese asupra jucătorilor săi şi care poate duce, în final, chiar la ratarea playoffului

Obiectivul nostru a fost de la început locurile 9 – 12. După ce am învins Steaua am zis că noul obiectiv va fi playofful cu toate că eu aş fi vrut să fie în continuare acelaşi obiectiv ca la început pentru a nu exista nicio tensiune. În momentul de faţă prezenţa noastră în playoff depinde de foarte multe rezultate sau de două victorii ale noastre.

1 comentariu la aceasta stire:
  • stangaciu :

    final de poveste?
    Imi permit o parere. Echipa din Otopeni nu putea duce pana la capat ritmul avut pana cu ceva timp in urma atat timp cat greul a fost dus de max 5 jucatori, in special de straini pt la capitolul romani stau foarte rau. Singurii romani care prind minute mai multe in teren sunt Popescu si Minea, dar eficienta lor lasa de multe ori de dorit si nu isi asuma aproape niciodata raspunderea rezolvarii unor faze daca au ocazia (exact ce afirma Scott). Planurile le-au fost date peste cap si de victoria Sibiului la CSM, dar asa cum si ei au castigat cu Steaua, plus alte cateva meciuri castigate extrem de norocos, la limita, era normal sa aiba parte de un asemenea final "pe muchie de cutit". Tot ce conteaza in momentul de fata este ca Asesoft sa-si respecte valoarea si sa castige la Pitesti, iar ei sa nu o "comita" acasa impotriva Craiovei, iar lucrurile vor fi rezolvate. In ultima etapa principalele contracandidate (Sibiu si Pitesti) vor juca intre ele si nu o pot depasi ambele. Orice alt rezultat la Pitesti le va face misiunea aproape imposibila pt ca eu nu vad ii vad sa castige in ultima etapa la Oradea. Oricum, sunt fanul lor in acest final de campionat si sper sa mearga in playoff pt ca, una peste alta, ar merita fara discutie acest lucru, iar pt Rusu ar fi un debut ca antrenor cum nu se putea mai frumos. Bafta, Otopeni!

    cu 13 ani în urmă (29.03.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii