Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

F4. Interviu Andrei Calenic: „Venim la Cluj cu gândul de a lăsa totul pe teren”

F4. Interviu Andrei Calenic: „Venim la Cluj cu gândul de a lăsa totul pe teren”

Dinamo Știința București va juca pentru al doilea an consecutiv în Final Four-ul Cupei României. În semifinale trupa antrenată de Tudor Costescu va juca împotriva celor de la CSM CSU Oradea.

În acest sens, l-am rugat pe Andrei Calenic să acorde un scurt interviu pentru baschet.ro. Tânărul pivot al lui Dinamo a vorbit despre experiența de anul trecut de la Final Four, dar și despre actualul sezon, în care bucureștenii au reușit să se califice în Top 6.

Andrei, al doilea sezon consecutiv în Final Four-ul Cupei României. Cum te simți înainte de acest turneu și ce părere ai de această realizare?

Sunt foarte fericit că am reușit să ne calificăm pentru al doilea an consecutiv la Final Four. Pot spune că anul acesta e mult mai satisfăcătoare această realizare întrucât am reușit să trecem de rivala Steaua în faza precedentă. Sunt foarte motivat să am o prestație cât mai bună la acest turneu.

Nucleul U23 este același. Vă știți între voi încă de când erați juniori. Cât de mult contează pentru voi, jucătorii tineri, relația pe care o aveți împreună?

Reprezintă un avantaj faptul că ne cunoaștem de la juniori, dar cel mai important lucru este că am rămas aceiași de anul trecut și continuăm să creștem împreună. În plus am reușit pentru al doilea an consecutiv să contribuim la accederea echipei în Final Four-ul Cupei României, cât și în play off ul Ligii Naționale, lucru extrem de important în ceea ce privește creșterea noastră.

Ouszy Barro a rămas la echipă, Mladen Jeremic a venit și el la începutul acestui sezon. Cum vezi impactul lor asupra echipei?

„Ouszy” și „Jerry” sunt doi jucători cu foarte multă experiență în campionatul nostru. Îmi amintesc când eram la juniori, îi urmaream foarte des și încercam să "fur" cât mai multe de la ei. Aceștia au un impact foarte mare asupra rezultatelor bune pe care le-am avut până în momentul de față și de asemenea au o influență pozitivă asupra noastră, a jucătorilor tineri.

La mijlocul săptămânii ați câștigat în fața Sibiului, una dintre echipele puternice ale campionatului. Cât de importantă este această victorie pentru voi, înainte de Final Four?

A fost o victorie foarte importantă pentru moralul nostru. În primele două meciuri din Top 6 am avut prestații bune ca echipă dar din păcate din cauza unor mici detalii în jocul nostru nu am reușit să câștigăm, iar această victorie împotriva Sibiului ne-a oferit mai multă încredere înainte de acest turneu.

Dinamo pornește cumva cu o șansă mai mică la acest trofeu. Credeți că veți putea câștiga meciul cu Oradea și apoi Cupa României?

Noi venim la Cluj cu gândul de a lăsa totul pe teren. Oradea este un adversar foarte puternic, cu o rotație foarte lungă și deși pe foaie ei sunt favoriți, noi am demonstrat în meciul din campionat că putem să ne batem de la egal la egal cu ei. Suntem conștienți că nu va fi același meci dar noi credem în șansa noastră.

După ce a început sezonul aceesta accidentat, Andrei Calenic a revenit în rotația lui Tudor Costescu. El a jucat 10 meciuri în LNBM, cu medii de 2,4 puncte și 1,5 recuperări în 7:50 minute. Cele mai bune prestații au venit contra celor de la CSU Sibiu în meciuri în care a reușit să marcheze câte 9 puncte.

Duelul dintre Dinamo Știința București și CSM CSU Oradea se joacă duminică, 9 februarie, de la ora 15:15. Meciul este în direct pe Digi Sport 3.

*foto: Vasile Mihai Antonio

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii